![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aici însă se mai ridică și problema tehnologiei și a raporturilor ei cu viața de mântuire. Pare-se că unii consideră că Viața Veșnică se va face în compania cipurilor etc. ACEASTĂ PROBLEMĂ RIDICĂ PROBLEMA MAI LARGĂ A MODELULUI DE GÂNDIRE ȘI VIEȚUIRE SPECIFICĂ BISERICII ȘI VIEȚII DE MÂNTUIRE! Ori în acest orizont de discuție paradigmele de gândire și de viețuire ale Bisericii Creștine, și chiar ale unor curente din Antichitate precum religiile de mistere, filozofia greacă cu influențele ei din misteriile trace etc, sunt diferite în originea, morfologia și finalitățile lor în comparație cu modelele societății bazate pe tehnică și tehnologie, pe consum, pe așa zisa "știință" ca unic mod de cunoaștere a "adevărului". Paradigma Bisericii este centrată pe descoperirea lui Dumnezeu, pe cunoașterea lui Dumnezeu, pe viața inspirată de Duhul Sfânt și în acord cu voia lui Dumnezeu spre naștere, creștere și desăvârșire spirituală, morală și noetică. Paradigma sau una dintre paradigmele actuale de care ne lovim zilnic și de care suntem aproape siluiți este centrată pe naturalism, tehnologism, consumism, utilitarism, pe efemer în cele din urmă. Dumnezeu și toată paradigma de viețuire cu Dumnezeu sunt excluși în esență și în cele din urmă de acest consumism, utilitarism, tehnologism și tehnolatrie, rispirea timpului și așa mai departe. Aici văd că este o problemă fundamentală și care va duce inevitabil la divergență, la despărțire între adepții unor modele de gândire, de viețuire, a unor modele ontologice distincte și opuse, contradictorii în cele din urmă! Citat:
Chiar și dacă cipul nu ar fi semnul fiarei, asta nu înseamnă că cipuirea, cipurile și implantarea lor în oameni, precum și un eventual sistem totalitar diavolesc sunt în acord cu credința creștină ortodoxă! REȚINEȚI BINE ACEST LUCRU! Așa zisa "desființare" a mitului "cipofobic" și a "sectei cipofobe" nu anulează și nu va anula problema reală spirituală și morală pe care o ridică cele de mai sus, precum și implicațiile utilizării lor în practică! Teoria "cipofobă" în felul în care o caricaturizați și având în vedere felul în care treceți peste argumentele aduse ca și cum nu ar fi semnificative, înțeleg că vă este "paranoică". Doar că împotriva unei paiațe și a unei caricaturi oricine se poate lupta. Toată problema dumneavoastră este că fugiți ca dracul de tămâie de adevăratele argumente, care au fost prezentate și de credincioși români precum și de alte Biserici Ortodoxe. Teoria aia, ca și "teoria cu comunismul", nu poate fi însă călcată în picioare și "desființată" prin etichetare demagogică, de rea credință și falsă în cele din urmă. |
|
|||
|
|||
![]()
Din păcate progresul tehnologic nu face decât să ducă la o involuție, atât fizică, cât și spirituală a omului, la depărtarea omului de starea adamică de dinainte de cădere.
Last edited by ovidiu b.; 04.01.2014 at 01:03:13. |
|
|||
|
|||
![]()
Toate "avantajele" astea tenologice care duc la comoditate sunt de folos? Cultivarea comodității și a evoluției tehnologice nu cumva sunt contrare învățăturilor Sfinților Părinți? Nu mă refer neapărat la exemplul dat de tine, ci la modul general.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica, corect, omul legat de pamant si capriciile vremii are sanse mult mai mari sa nutreasca sentimente religioase, dar asta nu inseamna neaparat ca va fi mai moral sau va adopta o credinta autentica. Asa cum nu inseamana ca toti cei care traiesc la bloc cu televizor si Internet nu se vor mantui. Ca sa nu mai vorbim ca Occidentul a luat-o razna dpdv religios cu mult inainte ca ceea ce se cheama "progres tehnologic" sa fi inregistrat evolutii semnificative.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Ca sa ne continuam discutia am nevoie de consecventa. Daca ne contrazicem de la postare la postare si incercam sa aratam doar ca avem noi dreptate (nu sa sustinem o anumita idee) este inutil.
Citat:
Citat:
Citat:
Asa, "pozitia unor catolici".... De ce pozitia unor catolici? De ce nu si pozitia unor ortodocsi. Eu sunt ortodox, deci e si pozitia unor ortodocsi. De ce nu si pozitia unor protestanti (nu ca m-ar interesa pozitia lor)? Sau atei? Ma detasez si de atitudinile schismatice si care acuza BOR ca nu ar respecta invataturile Bisericii. Atat timp cat se fac afirmatii fara argumente discutia este inutila.
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
Am vazut si eu prostia aia sectanta, filmul cu 666. E ceva ca in filmul ala. Semul e rau, dar poti sa il falsifici si atunci ai acoperire. Adica imi iau un 666 "fals". Dec nu poti sa fii impotriva unui singur element cu potential nociv. Daca spui ca esti corect esti corect pana la capat. Daca nu pot crede ca ai un interes sau ca esti manipulat, fie de cineva cu interes fie de niste parannoici. Ps: Nu sugerez ca ar fi cineva interesat (dintr-un alt motiv) de lupta anticip. Cel mult diavolul ca sa creeze diversiune de la aspectee importante: trairea. Citat:
Ca presupun eu, ca asa cred eu... nu au nici o valoare. Repet au fost si altii care au "vazut" nu stiu ce pericole. Au fost si altii care au "vazut" anii in care vine Apocalipsa si au avut acelasi discurs. Citat:
Am așa o senzație că spuneți lucrurile foarte apăsat accentuând pe BOR. Citat:
2. Nu inseamna ca PAREREA unei adunari panortodoxe (atentia nu este vorba despre un Sinod Ecumenic si nu pentru ca nu ar fi catolicii, ca sa nu fiu acuzat de ecumenism, ci pontru ca au fost 7 Sinoade Ecumenice care au statornicit invatatura) are valoare superioara celei a BOR. Pana la urma nu este vorba despre o invatatura de credinta. Tocmai asta este pericolul ca luptatorii anticip vor sa o transforme in dogma. Citat:
Citat:
Citat:
2. Pozitia unei minoritati a propriilor credinciosi. Unei minoritati cu atitudine agresiva si anti Sf Sinod al BOR. Este important. Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Pot sa respect parerea acestor oameni, dar nu a unor paranoici care incearca sa manipuleze si sa introduca cipul ca invatatura de credinta.
|
|||
|
|||
![]()
De acord cu tine.
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Daca vorbim de implantarea cipului pot fi de acord. Dar nu despre asta vorbim. Ca limiteaza libetatea: am mai spus si internetul, calculatorul, telefonul mobil si multe alte astepte ale societatii moderne ingradesc libertatea. Si nu prea vad oameni renuntand la telefonul mobil din acest motiv. Citat:
Si mai am o intrebare. E personala. Dar mi se pare ipocrizie sa lupti impotriva a ceva si sa folosesti acel ceva. Aveti card bancar? Are cip? Si ca mi-am adus aminte: astept raspunsul la intrebarea care sunt institutiile publice care au implementat obligativitatea platii cu cardul.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce spuneti de actele biometrice? | Daniel777 | Stiri, actualitati, anunturi | 107 | 11.10.2010 23:02:47 |
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice | mihailt | Generalitati | 50 | 30.09.2009 18:22:02 |
Ce se incearca cu actele biometrice? | mihailt | Generalitati | 0 | 15.07.2009 02:30:05 |
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice | bunicu | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 24.03.2009 11:20:37 |
Despre actele de identitate electronice si intimitate | BogdanF2 | Generalitati | 0 | 26.01.2009 20:23:30 |
|