Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2014, 23:37:18
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Pai de unde stii ca nu merg la Biserica? Intreb din cuziozitate.
Am spus ca pe multi oameni ii stiu personal. Vorbesc de cunostinte, prieteni, vecini.
Si ma indoiesc ca am atatea cunostinte si doar eu cunosc astfel de oameni si ceilati nu.
Vechi 07.01.2014, 23:08:54
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Am spus ca pe multi oameni ii stiu personal. Vorbesc de cunostinte, prieteni, vecini.
Si ma indoiesc ca am atatea cunostinte si doar eu cunosc astfel de oameni si ceilati nu.
Am intalnit si eu diversi ortodocsi care imi ziceau lucruri de genul nu ma duc la biserica, sunt ortodocsa dar ma rog acasa, nu imi place sa ma rog cu oamenii in biserica, e aglomeratie, galagie, nu ma pot concentra si Dumnezeu e Dumnezeu oriunde, altii ziceau ca nu merg la liturghie din diverse motive ca e prea lunga slujba, ca au diverse dureri de picioare, spate, ca nu sunt scaune et etc. Alti merg la piata de vechituri care se tine duminica si sambata. Desi se poate merge sambata pentru a evita sa se mearga in timpul liturghiei, foarte multi merg duminica. Bine ar fi daca s-ar inchide si piata si magazinele duminica macar dimineata, daca suntem stat crestin ortodox, si lumea sa fie toata la biserica.
Se uita un aspect esential, prezenta Trupului si Sangelui Mantuitorului din timpul Impartasaniei
.Multi cred ca liturghia nu e importanta ca, ei pot sa aprinda 2-3 lumanari sau se pot ruga seara la vecernie sau in alte zile, si uita de acest aspect amintit mai sus. Trebuie facuta o informare a oamenilor, sa iasa din ignoranta.

Last edited by aubergine; 07.01.2014 at 23:10:56.
Reply With Quote
Răspunde