![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
La manastire se tine post si lunea, dar nu stiu daca e chiar regula generala. Si unii crestini mai evlaviosi tin lunea, spre exemplu, strabunica mea tinea. Explicatia pe care o dai tu in primul mesaj, referitor la farisei, am gasit-o si eu la parintele Cleopa.
Vorbeste si tu cu parintele tau, daca te intereseaza acest aspect!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Dacă vorbim de creștini ortodocși, e post. Alții țin doar o dietă.
|
||||
|
||||
![]()
Eu stiam ca cine doreste ,cu binecuvintare de la preot,poate tine post si lunea pt a cinsti ingerul lui pazitor,Arhanghelii si celelalte Puteri fara trup.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
http://forum.teologie.net/viewtopic....t=1492&start=0
Te_ai inspirat cumva de pe acest forum?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Părerea ta. Postul trupesc fără cel sufletesc este lipsit de orice valoare morală.
Last edited by ovidiu b.; 08.01.2014 at 17:15:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau, daca punem problema asa, atunci cred ca ramanem la nivelul fariseilor. Dumnezeu nu este contabil.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fariseii respectau o Lege, dar și pe aia de fațadă, ca să aibă cu ce se lăuda. Departe de creștini gîndurile lor.