Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2014, 17:20:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Caramia Vezi mesajul
asa am inceput eu sa reiau calea bisericii dar nu ma pot lauda ca sunt o practicanta perfecta, sunt o pacatoasa, fumez, vorbesc urat si mai rau .... barfesc. incerc mereu sa scap cate putin din fiecare si mereu ma trezesc vorbind aiurea.
cam asta e cu mine.
Spunea cineva ca pocainta nu e o stare de moment si mai ales ca nu este o schimbare pe ici pe colo, ci una radicala, o schimbare totala de paradigma.

E singura care functioneaza, care poate aduce pe om mai aproape de Dumnezeu, mai putin de atat este ca si cand ai incerca sa-ti furi caciula.
Vechi 06.01.2014, 17:34:06
Caramia Caramia is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.01.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Spunea cineva ca pocainta nu e o stare de moment si mai ales ca nu este o schimbare pe ici pe colo, ci una radicala, o schimbare totala de paradigma.

E singura care functioneaza, care poate aduce pe om mai aproape de Dumnezeu, mai putin de atat este ca si cand ai incerca sa-ti furi caciula.
eheee, mai am mult pana la pocainta.
desi ... multi rad de mine ca sunt pocaita ca imi pun batic in biserica. sau cand merg duminca la slujba.
dar .... mai am cale lunga pana sa ma scutur de haina asta grea a pacatelor. pffff, mi-e greu, sincer imi este greu. doar rugaciunea imi da speranta ca voi reusi si slujbele si maslurile.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2014, 19:15:56
razvanR razvanR is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laraG Vezi mesajul
@Nu stiu niciun preot cu care sa vorbesc...

Fiind student in Bucuresti, asa dupa cum afirmi, iti recomand sa-l cauti la Biserica studentilor (biserica rusa) pe parintele Vasile Gavrila, care iti va raspunde la intrebari si il poti avea si duhovnic.Dumnezeu sa-ti ajute ! Nu te descuraja, esti pe CALE, si daca imi vei urma sfatul vei afla si ADEVARUL.
Multumesc mult!
Reply With Quote
Vechi 06.01.2014, 19:23:24
Junior Member

Smile

asa mai Razvan :-)
succes si Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 06.01.2014, 22:11:58
stoicadorina's Avatar
stoicadorina stoicadorina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvanR Vezi mesajul
Multumesc mult!
Eu te cred Razvan. Si eu am patit la fel acum 5 ani cand am intrat aici cu o problema legata de biserica. Au sarit toti pe mine si m-au facut bucatele mici!
Georgeta ti-a dat un sfat foarte bun. Rabdare sa-ti dea Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2014, 22:24:10
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Razvan, sunt cativa forumisti bucuresteni mai tineri pe forum.
Daca ti-ar placea sa ii cunosti, da un semn, facem un call si doi-trei tot se vor strange ca sa te cunoasca :).
Vechi 07.01.2014, 04:30:15
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stoicadorina Vezi mesajul
Eu te cred Razvan. Si eu am patit la fel acum 5 ani cand am intrat aici cu o problema legata de biserica. Au sarit toti pe mine si m-au facut bucatele mici!
Georgeta ti-a dat un sfat foarte bun. Rabdare sa-ti dea Dumnezeu.

asta cred ca e o chestiune generala, ca, de multe ori ne aparam inainte sa fim atacati.
sau mai rau ... judecam si pe cel pe care il cunoastem ... daramite daca nu-l cunoastem. deh .... asta e lumea virtuala, e greu sa ai incredere cand nu sti cine e in spatele ecranului.
dar, o scoatem noi la capat, totul e sa nu intram aici doar ca sa cautam discutii controversate sau sa ne vanam unii pe altii.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 07.01.2014, 05:37:34
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Sunt tanar student in Bucuresti. In societatea actuala imi este foarte greu sa fiu un om credincios. Ma ingrozesc cand vad ce se intampla in jur. Merg la biserica, ma rog, insa nu simt niciodata adevarata legatura cu Dumnezeu. Nu sunt inconjurat de persoane cu o viata spirituala bogata, insa incerc sa compensez acest fapt. Ma simt destul de rau si fizic si psihic, ma simt pierdut si nu imi gasesc calea. Nu reusesc sa stabilesc legatura...sunt ratacit. Incerc sa fiu bun cu cei din jur, insa pana la urma... ce e bunatatea? Am facut cateva greseli la viata mea, incerc sa cer iertarea, insa lucrurile in viata mea tot rau decurg. Nu astept nimic, insa as vrea o urma de speranta. Nu am nevoie de ironii, vreau doar un sfat de la un frate credincios. Am doar semne de intrebare, fara raspunsuri. Nu inteleg de ce mi se intampla mie anumite lucruri. Nu stiu niciun preot cu care sa vorbesc, nu am fost intotdeauna atat de credincios si ma simt atat de confuz...
Faptul că te înterebi de ce ți se întâmplă ție anumite lucruri este un semn foarte clar(pentru mine) că te pui pe tine pe primul plan, adică ești prea plin de tine, ceea ce se confirmă prin spusele tale despre tine, cum că toate îți merg rău, din moment ce tu aștepți numai din cele mai bune.

Pot să-ți spun că Dumnezeu încearcă să te ajute mai mult chiar decât o faci tu și El are întotdeauna dreptate și viziunea directă în ce privește mântuirea ta, nu ce vrei tu; diferența este că tu ai obiective lumești, pe când Dumnezeu vrea mântuirea ta încă de acum.

Mereu vei avea confuzii, până nu vei aborda aspecte filozofice în relația ta cu Dumnezeu.
Ai încredere în El pentru că îți vrea cel mai mult binele, dar pentru asta va trebui să te poziționezi pe tine în planul secund, după El(și după aproapele).

Citat:
În prealabil postat de Caramia Vezi mesajul
asta cred ca e o chestiune generala, ca, de multe ori ne aparam inainte sa fim atacati.
sau mai rau ... judecam si pe cel pe care il cunoastem ... daramite daca nu-l cunoastem. deh .... asta e lumea virtuala, e greu sa ai incredere cand nu sti cine e in spatele ecranului.
dar, o scoatem noi la capat, totul e sa nu intram aici doar ca sa cautam discutii controversate sau sa ne vanam unii pe altii.
Doamne ajuta!
Cei care au tăbărât să-l acuze că nu e cinstit sunt ei înșiși așa cum au spus.

3. Nu faceți nimic din duh de ceartă, nici din slavă deșartă, ci cu smerenie unul pe altul socotească-l mai de cinste decât el însuși.(Filipeni2,3)

Vezi unde te poziționezi tu.

P.S. Bine ai venit, ”draga mea”!
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 07.01.2014, 07:38:54
Junior Member

Smile

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul

Cei care au tăbărât să-l acuze că nu e cinstit sunt ei înșiși așa cum au spus.

3. Nu faceți nimic din duh de ceartă, nici din slavă deșartă, ci cu smerenie unul pe altul socotească-l mai de cinste decât el însuși.(Filipeni2,3)

Vezi unde te poziționezi tu.

P.S. Bine ai venit, ”draga mea”!
in sfarsit am zambit citind mesajul tau, multumesc.
asta mi-ar placea, sa stam de vorba alinadu_ne sufletele, nu razvratindu-ne. ca cearta gasim pe toate drumurile.
ma bucur nespus de mult cand gasesc pace in cuvintele celorlalti, si mai ales ma bucur nespus de mult cand altul ma opreste atunci cand incep sa judec. as vrea sa am prieteni care sa ma corecteze cu blandete; dar nu ma supara nici cei care ma cearta.
si intr-adevar ... gandesc de multe ori inainte sa judec pe cineva ca el, vazandu_l eu in pacat .... ar putea sa se mantuiasca si eu nu, din cauza rautatii mele.
asa ca .... mai bine spun "Doamne miluieste-l pe el si iarta_ma pe mine ca l-am judecat".
va salut cu drag!
Reply With Quote
Vechi 07.01.2014, 07:58:04
catalin_ catalin_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.05.2009
Implicit

Citat:
Sunt tanar student in Bucuresti. In societatea actuala imi este foarte greu sa fiu un om credincios. Ma ingrozesc cand vad ce se intampla in jur. Merg la biserica, ma rog, insa nu simt niciodata adevarata legatura cu Dumnezeu. Nu sunt inconjurat de persoane cu o viata spirituala bogata, insa incerc sa compensez acest fapt. Ma simt destul de rau si fizic si psihic, ma simt pierdut si nu imi gasesc calea. Nu reusesc sa stabilesc legatura...sunt ratacit. Incerc sa fiu bun cu cei din jur, insa pana la urma... ce e bunatatea? Am facut cateva greseli la viata mea, incerc sa cer iertarea, insa lucrurile in viata mea tot rau decurg. Nu astept nimic, insa as vrea o urma de speranta. Nu am nevoie de ironii, vreau doar un sfat de la un frate credincios. Am doar semne de intrebare, fara raspunsuri. Nu inteleg de ce mi se intampla mie anumite lucruri. Nu stiu niciun preot cu care sa vorbesc, nu am fost intotdeauna atat de credincios si ma simt atat de confuz...
esti student deci cred ca ai un pic de minte........ Lupta la care te-ai angajat este foarte subtila si nimic nu pare ce este. Sunt foarte multi care trec prin ce treci tu acum , dar cu tine s-a intamplat ceva ..... incerci sa te schimbi si bine faci. Nu mai pierde timpul si cauta un parinte duhovnic . Trebuie sa te rogi pentru asta si daca esti sincer Dumnezeu ti-l va scoate in cale. Deja prin ce simti tu acum Dumnezeu ti-a intins o mana si te cheama cu putere. Nu pierde ocazia ca vei regreta si o spun din propria experienta . Arunca-te in bratele Lui si nu te va lasa. CAUTA UN DUHOVNIC!!! Uite de exemplu ..... parintele Vasile Gavrila sau parintele Vasile Ioana de la biserica Sfântul Nicolae «Dintr-o zi».
Reply With Quote
Răspunde

Tags
mesajul unui rătăcit