Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2014, 22:13:44
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de paduretu Vezi mesajul
Cine e dispus sa aloce timpul petrecut pe internet (incusiv pe acest forum )cu rugaciunea particulara ? Adica sa nu mai acceseze internetul pentru a-si expune pareri ,ci doar,eventual, pentru a se informa(din scrierile Sf. Parinti poate )?
Expunerea PĂRERILOR pe forumuri nu foloseste nimanui ci doar pentru a UMFLA egoul propriu,asta e ISPITA mândriei in care au cazut majoritatea forumistilor(ma includ),dar nu e ceva de mirare, daca au cazut protoparintii Adam si Eva cand erau in legatura harica cu Dumnezeu...noi cu atat mai mult avem aceasta "aplecare". Cat de Intelepti suntem..da, da.1-0 pentru drac.
Orice include "realitatea virtuala" adica o realitate artificiala, colorata artificial, animata artificial, menținuta artificial e o păcaleala. Fiecare secol cu păcaleala lui diferita. Fiecare generatie cu aceeasi iluzie ca e cea mai desteapta.
Bine ar fi daca as reusi sa fac acest lucru! Doamne ajuta!
Vechi 06.01.2014, 23:23:06
antoniap
Guest

Implicit

Orice e in exces, fie si internetul, dauneaza grav sanatatii.

Forumul poate fi si o scoala a comunicarii. Important este sa cred cu tarie ca dincolo de fiecare monitor exista un om bun, mai bun ca mine, chiar daca ideile lui se bat cap in cap cu ale mele. Pot critica ideile, dar omul trebuie sa ramana mai bun decat mine.

Last edited by antoniap; 06.01.2014 at 23:32:34.
Vechi 06.01.2014, 23:57:22
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Cred ca problema se pune un pic gresit. Internetul in sine, nu poate fi rau, ci doar modul cum intelege fiecare sa-l expluateze. Oricum, spunand "internet" nu putem sa punem = forum. Faptul ca pe internet am reusit sa gasesc si sa descarc in arhiva personala zeci de fisiere, carti si documente, dar si o biblioteca audio enorm de mare, pentru mine a insemnat mai mult decat puteam spera vreodata ca-mi pot permite sa cumpar din banii mei. In ultimul timp imi fac de cap si postez regulat, ceea ce imi da mult de gandit, fiindca ma risipesc si risc sa-i smintesc si pe altii, nu doar pe mine! Probabil curand, dupa Sf Ion, se va incheia si "recreerea" pe care mi-am permis-o!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Vechi 07.01.2014, 15:03:38
paduretu paduretu is offline
Member

Data înregistrării: 25.11.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Cred ca problema se pune un pic gresit. Internetul in sine, nu poate fi rau, ci doar modul cum intelege fiecare sa-l expluateze. Oricum, spunand "internet" nu putem sa punem = forum. Faptul ca pe internet am reusit sa gasesc si sa descarc in arhiva personala zeci de fisiere, carti si documente, dar si o biblioteca audio enorm de mare, pentru mine a insemnat mai mult decat puteam spera vreodata ca-mi pot permite sa cumpar din banii mei. In ultimul timp imi fac de cap si postez regulat, ceea ce imi da mult de gandit, fiindca ma risipesc si risc sa-i smintesc si pe altii, nu doar pe mine! Probabil curand, dupa Sf Ion, se va incheia si "recreerea" pe care mi-am permis-o!...
Internetul e facut de asa natura ca sa nu scapi de murdarie daca ai intrat , ca niste catacombe in care sunt si lucruri bune depozitate, dar oricat te-ai feri, nu se poate sa nu iei niste pânze de paianjan, sa calci peste vreo mortaciune.Apoi inflatia de informatii si resurse crestine, poate parea pozitiva, dar este doar o iluzie pentru ca"pantecele plin dispretuieste fagurii".Greutatea aflarii unei informatii pregateste un sertaras in creier, cautarea insasi isi are rostul ei si acea informatie despre credinta care se gaseste cel mai greu, dupa mai multe cautări, exact aia nu se mai uita niciodata. Inflatia de informatie, facilitatea accesarii produce psihologic un dispret fata de ea. Paradoxal inflatia de resurse ortodoxe are un efect invers.
Vechi 07.01.2014, 15:32:24
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de paduretu Vezi mesajul
Internetul e facut de asa natura ca sa nu scapi de murdarie daca ai intrat , ca niste catacombe in care sunt si lucruri bune depozitate, dar oricat te-ai feri, nu se poate sa nu iei niste pânze de paianjan, sa calci peste vreo mortaciune.Apoi inflatia de informatii si resurse crestine, poate parea pozitiva, dar este doar o iluzie pentru ca"pantecele plin dispretuieste fagurii".Greutatea aflarii unei informatii pregateste un sertaras in creier, cautarea insasi isi are rostul ei si acea informatie despre credinta care se gaseste cel mai greu, dupa mai multe cautări, exact aia nu se mai uita niciodata. Inflatia de informatie, facilitatea accesarii produce psihologic un dispret fata de ea. Paradoxal inflatia de resurse ortodoxe are un efect invers.
Imi amintesc despre un american care era de profesie instalator si curtatitor de tevi si de WC-uri, care si-a scris mare pe microbuzul cu care se deplasa la job-uri: "Rahatul dumneavoastra, este paine pentru mine!" Cum vrem sa ne mantuim fara ispite? Cum vrem sa scoatem margaritare din noroi, fara a ne murdari pe degete? De ce ne temem oare? De putina noastra credinta? De slabiciunile noastre care nu ne dau pace si ne zgandara si fara a fi provocate, dar cand trebuie sa trecem printre tentatii?... Pai atunci unde ne situam noi, daca ni se moaie genunchii la vreme de ispita? Dumnezeu are rabdare cu noi. Daca azi am cazut, poate am invatat totusi ceva. Daca maine am ingenunchiat, poate intelegem cum sa ne aparam de ceea ce ne doboara. Daca poimane am ramas in picioare nu inseamna ca trebuie sa ne cautam un fotoliu, fiindca nu datorita noua am ramas in picioare, ci fiindca Dumnezeu cunoaste daca este osteneala, sau mandrie, daca e lupta cu sine, sau lupta cu ceea ce vrem sa schimbam la altii inainte de a ne schimba pe noi!...

Vechi 28.02.2014, 10:56:08
Mandea77 Mandea77 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.12.2013
Talking

Este gresit sa punem problema in acest fel !!!
Telefonul mobil, oricat de bun ar fi, departeaza de Dumnezeu ? Televizorul, oricat de bun ar fi, departeaza de Dumnezeu ? Automobilul, oricat de bun ar fi, departeaza de Dumnezeu ? Curentul electric, oricat de bun ar fi, departeaza de Dumnezeu ?

Dupa cum sper ca deja ati observat, aceasta intrebare perfida este de fapt o afirmatie mascata, cu rolul de a-l discredita pe cel care se considera credincios dar foloseste internetul sau alte mijloace moderne de informare. Probabil ca cel care a facut aceasta afirmatie reduce credinta la a sta izolat in pestera sau in padure,... ceea ce este profund gresit.

Last edited by Mandea77; 28.02.2014 at 10:59:21.
Vechi 28.02.2014, 11:48:23
ovidiu b.
Guest

Implicit

Părintele Calistrat despre secularizare și evoluția tehnologiei: http://www.youtube.com/watch?v=jZObW1J2CBE

Părintele Mihoc - despre Apocalipsă (de la minutul 17:20 despre 666, cipuri): http://www.youtube.com/watch?v=6RdPuz6QEzU

Părintele Mihoc vorbește de calculator, internet, telefon mobil (minutul 17:20): http://www.youtube.com/watch?v=09r5qdN0_PM

ps: cine vrea să asculte toată conferința pr. Mihoc ordinea înregistrărilor este 3, 2, 1.
Vechi 28.02.2014, 12:35:02
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Imi amintesc despre un american care era de profesie instalator si curtatitor de tevi si de WC-uri, care si-a scris mare pe microbuzul cu care se deplasa la job-uri: "Rahatul dumneavoastra, este paine pentru mine!" Cum vrem sa ne mantuim fara ispite? Cum vrem sa scoatem margaritare din noroi, fara a ne murdari pe degete? De ce ne temem oare? De putina noastra credinta? De slabiciunile noastre care nu ne dau pace si ne zgandara si fara a fi provocate, dar cand trebuie sa trecem printre tentatii?... Pai atunci unde ne situam noi, daca ni se moaie genunchii la vreme de ispita? Dumnezeu are rabdare cu noi. Daca azi am cazut, poate am invatat totusi ceva. Daca maine am ingenunchiat, poate intelegem cum sa ne aparam de ceea ce ne doboara. Daca poimane am ramas in picioare nu inseamna ca trebuie sa ne cautam un fotoliu, fiindca nu datorita noua am ramas in picioare, ci fiindca Dumnezeu cunoaste daca este osteneala, sau mandrie, daca e lupta cu sine, sau lupta cu ceea ce vrem sa schimbam la altii inainte de a ne schimba pe noi!...
Asa este. Aveti mare dreptate. Neinchipuit de multa informatie duhovniceasca am aflat pe internet.
P. S. Fain suna "your shit, my bread".
Vechi 28.02.2014, 13:26:02
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Neinchipuit de multa informatie duhovniceasca am aflat pe internet.
Si cui foloseste? Este extrem de greu de inteles de ce atata ura intr-un suflet care-si spune crestin-ortodox? Noi nu stim sa iertam, sa uitam, sa ne indreptam pe noi insine, dar impartim in stanga si-n dreapta sfaturi si pareri, fara sa realizam ca noi insine instigam la ura si dezbinare.
E adevarat ca uneori, nu neaparat fiindca ne lasa rabdarea, ci fiindca dorim sa inchidem oarecum "poarta" catre viitoare rataciri, incercam sa trezim pe cate cineva la realitate, desi si realitatea asta este... relativa. Totusi, macar ne straduim sa nu taiem in carne vie... Daca colega noastra Sophia, a parasit forumul datorita mesajelor mele, poate macar a inteles ceva... Nu din ura i le-am scris si nici n-am indraznit vreodata s-o judec. Dar vad uneori acea ura care nu are ce cauta intr-un suflet pentru nimeni vreodata, orice rau ar fi facut acea persoana, sau doar credem noi ca a facut. Daca a luat niste decizii, in ce conjunctura le-a luat si daca nu cumva nici macar n-a anticipat capcana in care va intra. TOTI suntem pe cale de a fi inselati, mai devreme sau mai tarziu. Daca esti mic si neinsemnat, pierderea este neinsemnata, daca ai o functie inalta, si milioane de oameni depind de hotararea ta, e mult mai delicat. Oricum, dintre acele milioane de suflete, marea majoritate au inteles si poate s-au resemnat, poate au considerat ca nu se putea altfel, oricum au iertat, fiindca nimeni nu e mai presus de Dumnezeu. El judeca si tot El iarta. Am vazut la antiecumenism o astfel de ura, incat pe mine chiar ma sperie. N-as vrea sa ajung vreodata sa depind de mila unui astfel de personaj, fiindca ma tem ca n-o are, atunci cand isi face o anumita imagine despre ceva sau cineva. Si e mare pacat, fiindca fara iubire de aproape, doar ne facem iluzia ca ne mantuim...
Inca o data imi cer iertare celor pe care cu siguranta i-am suparat. Spuneam in mesajul trecut de pe forum ca voi lua o pauza mai lunga. Acum am considerat de cuviinta sa mai adaug cateva cuvinte, facand inca o data apel la cat se poate de multa pace si iertare. Oricat ne-ar inghesui vanitatea si orgoliu sa sarim la gatul cuiva (prezent sau nu, aproape ca nu mai conteaza), oricat de mult am fi tentati sa ironizam si sa trimitem in corzi pe cei care ii luam in obiectiv, sa nu uitam o clipa ca de fapt vom primi exact ceea ce oferim, ba poate cu mult mai drastic, daca si altii se iau dupa sminteala noastra...
Ramaneti cu bine, si bunul Dumnezeu sa ne pazeasca pe toti de ispita cea grea!
Mantuire, tuturor!

Subiect închis