Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2014, 18:57:05
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

"Da-mi Doamne o femeie care sa o ibesc si sa ma iubeasca cu adevarat, si cu care sa merg pana la capat, ca sa pot fi fericit cu adevarat si sa-TI multumesc din tot sufletul"
Reply With Quote
Vechi 08.01.2014, 01:59:32
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

@ Florin

Tare mi-a placut intelegerea pe care o ai fata de viata de familie, sa-ti ajute Dumnezeu sa intalnesti o femeie care sa te aprecieze si sa te iubeasca (asa cum iti doresti) si foarte important...sa nu iti schimbi acest mod de a intelege casnicia. Florin, tu chiar meriti o femeie speciala cu care sa ai un camin frumos. De cate ori iti citesc mesajele in care iti expui aceasta dorinta simt o mare sinceritate si durere in cuvintele tale. Sa iti ajute Dumnezeu si sa-ti daruiasca ce iti doresti, spre folos si mantuire!
Reply With Quote
Vechi 08.01.2014, 02:12:45
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Implicit

@ Fallen

Am citit tot ce ai scris si in mare parte iti dau dreptate. Insa cred ca prin atitudinea noastra sau prin lipsa noastra de atitudine, il influentam pe cel de langa noi sa ia anumite decizii. Suferim pentru ca suntem atasati prea mult de material, pentru ca nazuintele si dorurile noastre sunt de multe ori pur lumesti, pentru ca subordonam sufletul trupului. Toate astea nu li se intampla celor ce nu-L cunosc pe Dumnezeu ci si celor ce doresc sa duca o viata placuta Lui. De cele mai multe ori am vazut (in cazul meu ) ca atunci cand ceva nu merge bine si eu am o parte de vina. Multe suferinte se pot evita si multe lucruri se pot indrepta daca omul isi constientizeaza vina, o recunoaste si lupta pentru a reveni pe drumul cel bun. Un an bun iti doresc, cu implinirea dorintelor!
Reply With Quote
Vechi 09.01.2014, 20:23:50
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Talking

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
@ Fallen

Am citit tot ce ai scris si in mare parte iti dau dreptate. Insa cred ca prin atitudinea noastra sau prin lipsa noastra de atitudine, il influentam pe cel de langa noi sa ia anumite decizii. Suferim pentru ca suntem atasati prea mult de material, pentru ca nazuintele si dorurile noastre sunt de multe ori pur lumesti, pentru ca subordonam sufletul trupului. Toate astea nu li se intampla celor ce nu-L cunosc pe Dumnezeu ci si celor ce doresc sa duca o viata placuta Lui. De cele mai multe ori am vazut (in cazul meu ) ca atunci cand ceva nu merge bine si eu am o parte de vina. Multe suferinte se pot evita si multe lucruri se pot indrepta daca omul isi constientizeaza vina, o recunoaste si lupta pentru a reveni pe drumul cel bun. Un an bun iti doresc, cu implinirea dorintelor!
Da, aveti dreptate, intodeauna e si vina noastra. si atunci cand mancam bataie e tot vina noastra... Uite, eu acum am gasit covorul ud fleasca, si il usuc cu feonul...si e tot vina mea...daca aveam o slujba mai buna, sa aduc macar 2-3 mii de lei acasa, sotul meu nu avea acvariu si accesorii second hand, care sa risti sa iti umple casa de apa oricand... sau chiar daca, macar stateam intr-un bloc unde nu eram debransati de la caldura, sau aveam centrala, sau aveam...alte conditii...mai bune.... (Glumesc, desigur!)
Puteam sa am o slujba mai buna daca, desigur, aveam darul clarviziunii, al telekineziei, al vederii cu raze x si infrarosii, sau macar , al "improvizatiei"...
Reply With Quote
Vechi 09.01.2014, 22:13:37
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Evident ca e si vina celui care accepta bataia, fiindca sta in casa cu un bataus!
Dumnezeule, deja vorbim de un caz PENAL, dacă lucrurile stau intr-adevăr așa și dacă "bărbatul tău" chiar a dat în tine. Se rezolva prin telefon la Politie si o vizita la IML. Și cu strânsul bagajelor.
Vechi 10.01.2014, 08:49:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Evident ca e si vina celui care accepta bataia, fiindca sta in casa cu un bataus!
Dumnezeule, deja vorbim de un caz PENAL, dacă lucrurile stau intr-adevăr așa și dacă "bărbatul tău" chiar a dat în tine. Se rezolva prin telefon la Politie si o vizita la IML. Și cu strânsul bagajelor.
Aici sunt total de acord cu dumneavoastra! Intradevar, in orice relatie sau casatorie mai apar neintelegeri, insa daca se ajunge la jigniri sau violenta fizica, deja e prea mult!
Ce asa-zisa placere poate fi asta pentru un barbat ca sa-ti bati nevasta nu am inteles nicioadata! Daca se intampla sa fii mai solid, te poti angaja ca bodyguard sau politist sau in armata, sau ca jandarm, unde iti poti folosi forta fizica intr-un scop bun (de exemplul când prinzi vreun violator, proxenet sau un tigan care fura cabluri de la CFR- aia da, merita batuti asa ca hotii de cai. Dar sa-ti bati iubita sau sotia trebuie sa fii un pic plecat cu mintea).
Unii barbati mai incearca scuza ca de la bautura! Nici asta nu tine- bun, am inteles, am iesit intr-o seara cu baietii la o bere, insa aici un om cu cap stie care e limita, si chiar daca poate se intampla sa ia un pahar in plus, se duce si se culca, si nu face scandal sau sa se comporte urat cu femeile!
Reply With Quote
Vechi 10.01.2014, 11:33:22
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
De fapt nu se intampla asa, mule femei nu au puteresa sa se rupa de barbatul cu care s-au obisnuit, probabil se gandesc ca e greu sa mai gaseasca pe cineva sa le iubeasca. Si tot spera ca se va schimba. Putini oameni se schimba, unii de exemplu nu renunta la bautura chiar daca stiu ca vor muri din aceasta cauza. Cu atat mai mult schimbari mai mici. Exista si oameni care chiar se schimba si cauta sa progreseze, in special credinciosi.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2014, 11:37:21
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Rugaciunea parintelui Gherontie Puiu de la Busteni, pentru orice problema, deci si pentru casatorie e valabila.

"Într-o noapte, pe când dormeam", povestește părintele Gherontie, starețul mânăstirii Caraiman – o mânăstire din Bușteni, județul Prahova, "m-am trezit cu un bilețel în mână. N-am știut niciodată cine l-a scris și cum a ajuns la mine. Era dintr-o hârtie obișnuită, dar scrisul nu era deslușit; de-abia am putut să-l descifrez, de parcă erau litere chinezești. Si după ce l-am deslușit, am găsit în el scrisă o rugăciune. Aceasta:
"Doamne, întoarce-i la bunătate și la rugăciune pe toți vrăjmașii mei". AMIN!
Și mai scria acolo că trebuie spusă, cu credință, de 30 de ori pe zi, vreme de 40 de zile, și că îndeplinește orice dorință a celui ce o rostește.
Și așa s-a întâmplat! Așa că de-atunci, am tras biletul cu rugăciunea asta, la xerox, și l-am dat la toată lumea. Iar aceluia sau aceleia care are ceartă ori scandal în casă cu soția sau cu soțul, le dau rugăciunea așa:
"Doamne, întoarce-o pe soția mea (sau întoarce-l pe soțul meu) la bunătate și la rugăciune, asupra mea".
Și care m-au ascultat și s-au rugat, s-au împăcat și au venit la mine zâmbind de la poartă, de mână. Au venit perechi de tineri și mi-au spus că au făcut rugăciunea și nu s-au mai certat... "
Reply With Quote
Vechi 08.01.2014, 09:28:11
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
@ Florin

Tare mi-a placut intelegerea pe care o ai fata de viata de familie, sa-ti ajute Dumnezeu sa intalnesti o femeie care sa te aprecieze si sa te iubeasca (asa cum iti doresti) si foarte important...sa nu iti schimbi acest mod de a intelege casnicia. Florin, tu chiar meriti o femeie speciala cu care sa ai un camin frumos. De cate ori iti citesc mesajele in care iti expui aceasta dorinta simt o mare sinceritate si durere in cuvintele tale. Sa iti ajute Dumnezeu si sa-ti daruiasca ce iti doresti, spre folos si mantuire!
Multumesc!
Reply With Quote
Răspunde

Tags
casatorie, relatie