Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.01.2014, 15:17:17
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tyckus1987 Vezi mesajul
<<Deși fusese umplut de Duhul din pântecele mamei Sale, Domnul Isus l-a îndemnat pe Ioan să-L boteze. El a spus: "Lasă-Mă acum, căci așa se cade să împlinim tot ce trebuie împlinit." Matei 3:15. >>

Citeste si tu biblia...
Hristos botezandu-se , a implinit cele ale oamenilor pt ca El se intrupase.
Dupa Inaltare crestinii s-au botezat cu mic ,cu mare ,in numele sfintei Treimi .
Acum vin sectantii si spun altceva ,dar ei stiu foarte bine ca primii crestini s-au botezat de la cel mai mic pana la adult.
Nici un copil nou nascut nu trebuie lipsit de sfantul botez ,botezul este talantul de care ne vorbeste Hristos.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2014, 18:38:21
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
<<Deși fusese umplut de Duhul din pântecele mamei Sale, Domnul Isus l-a îndemnat pe Ioan să-L boteze. El a spus: "Lasă-Mă acum, căci așa se cade să împlinim tot ce trebuie împlinit." Matei 3:15. >>

Citeste si tu biblia...

Asa o sa fac. Pana una, alta, ma gandeam ca aflu de la unul care se presupune ca a citit-o, unde anume scrie in Biblie clar ce anume trebuia Iisus sa implineasca prin botez. In fine.

Am auzit parca la apostolul Pavel ca zicea ceva - “cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati si imbracat”.
Iar Hristos a zis: “de nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va intra in imparatia cerurilor”.

Ce se poate intelege de aici? Ca parintii care isi boteaza copiii de mici, se ingrijesc de fapt sa ii imbrace tainic pe acestia in Duhul lui Hristos, intrucat apa sfintita a botezului e impregnata prin sfintire de Duhul Sfant, care se uneste cu duhul fiecarui copil nou botezat.

Ce parinti sunt aceia care lasa trupul bebelusului dezbracat de haine?
Dar, mai rau, ce parinti sunt aceia care lasa sufletul bebelusului dezbracat de Duhul lui Hristos cu care se imbraca doar cei care in Hristos se boteaza?
Sectarii. Si ii mai amagesc si pe altii.

Ei nu au inteles ca sufletul unui copil, chiar si in faza de embrion nedesavarsit Il poate recunoaste, simti si se poate bucura de Duhul cel Sfant al lui Hristos, asa cum embrionul Ioan Botezatorul, in pantecele Elisabetei fiind L-a recunoscut in Duh pe embrionul Hristos din pantecele Mariei si a saltat de bucurie in pantecele mamei sale: “Iar cand a auzit Elisabeta, salutarea Mariei, a saltat pruncul in pantecele ei si Elisabeta s-a umplut de Duhul Sfant. Si a strigat cu glas mare si a zis: “Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau. Si de unde mie aceasta, ca sa vina la mine Maica Domnului meu? Ca iata, cum veni la urechile mele glasul salutarii tale, a saltat pruncul de bucurie in pantecele meu…” (Luca 1, 37).

Probabil si sufletul tau a saltat de bucurie cand s-a intalnit tainic cu Duhul lui Hristos in apa botezului, cand ai tai s-au hotarat sa nu te lase dezbracat de Hristos, dar intre timp s-a asezat uitarea si pacatele peste o asemenea bucurie. Iar mai nou, pacatul indoielii cum ca botezul ortodox nu e bun si vrei sa te lepezi de el.
Renuntand la botezul ortodox, nu faci altceva decat sa te lepezi de Hristos, caci "cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati si imbracat", pentru unul din multii hristosi mincinosi si falsi de care e plina lumea.

Hristos sa te lumineze sa nu faci asemenea prostie!
Reply With Quote
Vechi 10.01.2014, 06:19:25
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:

Citeste si tu biblia...
Ce compoziții faci tu? De unde le scoți?

În Biblia ORTODOXĂ scrie așa:

14. Ioan însă Îl oprea, zicând: Eu am trebuință să fiu botezat de Tine, și Tu vii la mine?
15. Și răspunzând, Iisus a zis către el: Lasă acum, că așa se cuvine nouă să împlinim toată dreptatea. Atunci L-a lăsat.(Mt3,14-15)
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 10.01.2014, 10:12:50
bear2ele bear2ele is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.12.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Asa o sa fac. Pana una, alta, ma gandeam ca aflu de la unul care se presupune ca a citit-o, unde anume scrie in Biblie clar ce anume trebuia Iisus sa implineasca prin botez. In fine. !
Clar nu exista nimic scris, cel putin dupa toate adnotarile "spirituale" ale conducatorilor bisericii.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2014, 10:33:10
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Răspunsul îl aflăm în cuvintele lui Hristos către Ioan: “Se cade să împlinim tot ce trebuie împlinit”.
Botezul sfantului Ioan nu era botezul de azi, care a fost dat dupa Pogorarea Duhului Sfant, adica botezul cu apa si Duh Sfant. Intalnim in Biblie in care unii iudei fusesera botezati doar cu botezul Sfantului Ioan Botezatorul, iar apoi se boteaza cu botezul adevarat al lui Iisus.
In acel pasaj se spune ca trebuia implinit ce se facea in Legea veche, astfel Iisus a fost si taiat imprejur, a asteptat pana la 30 de ani sa propovaduiasca (pentru ca asa era legea iudaica atunci).
Uite un citat in sensul celor spuse de mine: "Iar Domnul a zis: Lasă acum, că așa se cade a împlini toată dreptatea. Prin dreptate înțelege aici Sfîntul Ioan Gură de Aur poruncile lui Dumnezeu; ca și cum ar fi zis: "De vreme ce toate cîte le poruncește legea le-am săvîrșit și singură aceasta a rămas, adică să Mă botez; deci, Mi Se cade să o săvîrșesc și pe aceasta". Iar botezul lui Ioan era porunca lui Dumnezeu, precum el zice: Cel ce m-a trimis ca să botez cu apă, Acela mi-a zis."
Reply With Quote
Vechi 10.01.2014, 10:39:38
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Paine si must.
Iisus a spus ca cine nu manaca Trupul Sau si nu bea Sangele Sau nu se mnantuieste. daca era vorba doar de paine si vin asta manaca toti, inseamna ca nu trebuie sa faci nimic in plus. Neoprotestantii cred ca mananca paine si beau must, noi credem ca mancam Trupul si Sangele Mantuitorului si de aceea noi il primi pe Hristos in mod efectiv, nu in imaginatia noastra.
De asemenea, ei prin botez inteleg doar o simpla baie sau spalare pe cap, daca era asa nu spunea Iisus ca cine nu se boteaza cu apa si Duh Sfant nu se nmantuieste. Noi spunem ca prin botez primim iertarea pacatelor si har. In Biblie scrie ca prin har se mantuiesc oamenii, nu prin fapte. Asadar, cum scrie in Biblie, daca te duci la neoprotestanti te vei spala si vei manca paine si must, deci nu vei avea cum sa te mai mantuiesti.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2014, 02:13:13
tyckus1987 tyckus1987 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.12.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Ce compoziții faci tu? De unde le scoți?

În Biblia ORTODOXĂ scrie așa:

14. Ioan însă Îl oprea, zicând: Eu am trebuință să fiu botezat de Tine, și Tu vii la mine?
15. Și răspunzând, Iisus a zis către el: Lasă acum, că așa se cuvine nouă să împlinim toată dreptatea. Atunci L-a lăsat.(Mt3,14-15)

In biblia pe care o am eu, scrie cum am spus mai sus. Vad ca e diferit textul dar in principiu este vorba de acealasi lucru.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2014, 02:31:53
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De asemenea, ei prin botez inteleg doar o simpla baie sau spalare pe cap, daca era asa nu spunea Iisus ca cine nu se boteaza cu apa si Duh Sfant nu se nmantuieste. Noi spunem ca prin botez primim iertarea pacatelor si har. In Biblie scrie ca prin har se mantuiesc oamenii, nu prin fapte.

Nu este deloc o simpla baie sau spalare pe cap, Ei cred ca abia in momentul botezului incepe adevarata pocainta, prin botez ei spun ca se imbraca cu Hristos si declara razboi lui satan.
Botezul la ei este foarte minutios, si cu o mare insemnatate, exista o perioada de timp prin care candidatii se "pregatesc" pentru botez, in timpul de pregatire sunt invatati, informati despre viata de "dupa botez", cum trebuie sa traiasca, etc(nu am ajuns pana acolo - inca).
Prin urmare nu este un eveniment lipsit de importanta, asa cum spui tu.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2014, 03:10:23
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asadar, cum scrie in Biblie, daca te duci la neoprotestanti te vei spala si vei manca paine si must, deci nu vei avea cum sa te mai mantuiesti.
Nu zice in Biblie "neoprotestanti".

Cum spunem in textele de mai sus pe la inceput, am ceva vreme de cand stau printre ei. Am urmarit indeaproape multe lucruri. Am urmarit modul lor de viata, obiceiuri, le-am urmarit reactiile in diferite situatii si am vazut pe multi dintre ei, chiar si in situatii de criza ei au "duhul blandetei" si orcat de mult l-ar injura, blestema cineva din "afara" ei isi pastreaza calmul si v-a raspunde cu blandete(Sufera pentru ca si Hristos a suferit si accepta situatia; ma gandesc ca or mai fi si exeptii) lucru pe care nicaieri nu l-am mai intalnit.
Petrec foarte mult timp cu Dumnezeu, canta se rog, chiar si cand la serviciu. Nu mananca fara sa se roage si nu uita niciodata sa roage inainte de culcare. Noi mai uitam. Sunt oameni care fac binele aproapelui(din aceiasi denominare) se ajuta unii pe altii cum pot si cu ce pot si se vede clar ca il au pe Dumnezeu in inima lor si in viata lor. Dar le au si ei pe ale lor.
Ei zic ca Dumnezeu este la ei si numai la ei (ca toate religiile de asemenea). Dar unu lucru foarte important este ca ei nu ii urasc pe "ceilalti" asa cum ii uram si ii blestemam noi ortodocsii. Aici nu ma poti contrazice! Nu incerc sa ii pun in lumina pozitiva pe nedrept.

Noi ortodocsii, urmasi ai lui Hristos cu istorie lunga si multi cu multi martiri dea lungul timpului , cum am mai zis, zicem ca Dumnezeu este numai la noi si atat. La noi e mai putin cu rugaciunile, cu cantarile, cu trairea propriu-zisa pentru Hristos.

Vedeti voi, noi ne impartim dupa religii aici jos, dar nu si la Dumnezeu e la fel. El ne imparte dupa roade zice undeva in sfintele scripturi; Daca credinta si botezul le avem si noi si ei atunci nu inseamna ca TOTI crestinii vor in imparatie lui Dumnezeu ???

Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne faca sa intelegem ca trebuie sa iubim pe aproapele nostru !
Reply With Quote
Vechi 11.01.2014, 07:52:41
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Tu când zici ”noi ortodocșii” o zici uitându-te doar la tine ”ortodoxul”?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
pomelnice pe crestin ortodox steliana-steli Generalitati 1 22.12.2011 18:49:45
Forum Crestin Ortodox! Pr. Gheorghe Generalitati 4 19.09.2011 13:16:37
Crezul Crestin Ortodox alecsandru Rugaciuni 5 30.01.2011 12:37:43