![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si eu imi doream, cand aveam vreo 15-16 ani, sa ma casatoresc cu un viitor preot evlavios, nu cu un improvizat. Mi-a trecut insa; oricum, la 23 de ani, cam slabe sanse sa aspir la acest statut :))). Astfel de lucruri nu sunt la indemna oricui si sunt periculoase, in sensul ca nu te casatoresti doar cu preotul, ci cu toata parohia si ori te mantuiesti ori te pierzi impreuna cu toti. Mi se pare ca preoteasa trebuie sa fie si mai credincioasa si mai curata si mai puternica decat preotul, ca sa il sustina cand ii este greu. S-a mai discutat pe forum acest aspect, imi aduc aminte ca postasem un cuvant la par. Staniloae despre preoteasa sa.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca esti sotie de doctor, politist, om de afaceri, sau chiar de sofer ratb, metrou, vanzator in piata... cam tot atatea sanse sa faci sarbatorilie singurica, si pregatirile de asemeni. (chiar mie mi s-a intamplat , acum un an de ajun, mi s-a terminat butelia, al meu era in piata, statea cat se putea de mult, a trebuit sa-l rog pe vecinu sa mi-o schimbe, ca aveam si ciorba si sarmalele pe foc). Ba mai mult, pentru cei "afaceristi", Craciunul sau Pastele e prilej de "incasari" mai mult decat de bucurie duhovniceasca. Si-n ziua de Craciun sau Pasti (prima, ca a doua dau o raita prin piata sa vada care-i treaba, poate sunt ceva clienti iesiti la plimbare), sustin ca e singura lor zi libera si terbuie sa stea cu "burta-n sus' in casa sa se odihneasca, nu sa si-o "strice" sa mearga-n vizite la alde' mama soacra.. Si a doua parte buna: crezi ca era mai bine fara copii? Poate ca aveai mai mult timp sa te ocupi de tine, sa te aranjezi, sa colinzi prin magazine...dar te-ai fi plictisit, pana la urma. Si a treia: e bine ca te preocupa si pe tine religia, poti sa porti o conversatie cu sotul de pe aceeasi pozitie. Pana la urma, totul in familie tine de atmosfera. Indiferent ce meserie are sotul, important e sa fiti pe aceeasi "lungime de unda", sa va sustineti reciproc, ca pana la urma fiecare are greutati, si cel care merge la munca si "da cu sapa", si cel care sta acasa cu copiii. Ca la noi in popor din pacate e "traditia" ca fiecare sa aiba impresia ca "celorlalti" le e mai usor... Frumos, nu? Sa ne rugam sa ne dea bunul Dumnezeu la fiecare dupa cum meritam ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aveti dreptate intr-o oarecare masura, insa sotiile celor enumerati mai sus nu se lovesc de ispitele pe care le au sotiile de preoti.. |
|
|||
|
|||
![]()
Și anume...?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Bună întrebarea. Să vedem răspunsul, dacă mai vine. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut ca toti a-ti vorbit despre preoteasa ca si sotie a preotului,dar v-ati gandit ca poate ea vrea sa devina preoteasa cu hirotonie ca la protestanti sau neo-protestanti ?
Daca acum doua saptamani a venit peste acest site un "val" despre homosexuali ,de ce nu ar verifica cineva si ce opinie au ortodocsii vis-a-vis de aceasta problema ? Femeia-preot. Chiar cineva la tv. am vazut ca a pus problema ca ar fi discriminare ...de ce sa nu accepte BOR si femeie preot ? Sau de ce sa fie incestul penal ? |
|
|||
|
|||
![]()
cred ca oricat v-as enumera, atata timp cat nu credeti, nu ati crede nici cele ce le-as asterne aici..
Cum spuneam undeva pe aici: cati dintre noi ne rugam pt duhovnicii nostri si pt familiile lor?! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum ar trebui sa fie preoteasa? | urzicuta | Generalitati | 25 | 02.09.2014 14:11:44 |
Cum ar trebui sa fie o preoteasa model a sec. XXI | v_oana2006 | Preotul | 40 | 21.02.2014 20:56:31 |
Preoteasa gitul/capul preotolui? | bmd | Preotul | 93 | 11.01.2014 11:33:57 |
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co | rusu | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 26.06.2008 13:04:07 |
preoteasa in devenire | mariusica_nou | Generalitati | 5 | 20.05.2008 08:28:25 |
|