Citat:
În prealabil postat de tyckus1987
Nu este deloc o simpla baie sau spalare pe cap, Ei cred ca abia in momentul botezului incepe adevarata pocainta, prin botez ei spun ca se imbraca cu Hristos si declara razboi lui satan.
Botezul la ei este foarte minutios, si cu o mare insemnatate, exista o perioada de timp prin care candidatii se "pregatesc" pentru botez, in timpul de pregatire sunt invatati, informati despre viata de "dupa botez", cum trebuie sa traiasca, etc(nu am ajuns pana acolo - inca).
Prin urmare nu este un eveniment lipsit de importanta, asa cum spui tu.
|
Nu cred ca ai inteles, neoprotestantii spun ca botezul e doar un simbol, un legamant, la fel cum era taierea imprejur in Vechiul Testament. Adica nu difera prea mult de o baie sau un spalat pe cap, doar ca e si o simbolistica. Noi spunem ca prin botez se sterge pacatul stramosesc si se primeste harul, adica e botezul cu apa si Duh Sfant, nu doar o baie.
La fel in cazul Cinei de Taina, ei spun ca e doar o aducere aminte a evenimentului de acum apropae 2000 de ani, noi spunem ca de fiecare data se transforma, cu ajutorul harului de la preot, painea si vinul in Hristos, in Trupul si Sangele Sau. Adica noi mancam pe Hristos, iar ei cred ca mananca paine si vin.
Botezul neoprotestantilor si a altor culte nu e considerat botez in ortodoxie, e ca si cum nu ar exista. In plus, fata de toate cultele, penticostalii practica autoposedarea, crezand ca primesc Duhul Sfant si vorbesc in limbi. De fapt primesc un inger cazut, aceasta practica exista in religiile pagane, unde se invoca un zeu si acea persoana intra in transa si uneori si bolboroseste ceva. Sau chiar vorbeste, de exemplu cand se cheama spiritul unui mort, ceea ce penticostalii nici macar asta nu reusesc, sa vorbeasca o limba coerent.