![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"ce șanse sunt ca o căsnicie "mixtă" să funcționeze?" Cred că depinde de respectul fiecăruia dintre parteneri pentru convingerile celuilalt - respect care provine din iubire. "Afară desigur de varianta în care persoana "credincioasă" renunță la obiceiurile ei" ???... "Cum funcționează o soluție de compromis..." În mod dramatic pentru conștiința amândurora. "o săptămână crezi, cealaltă nu..." Vorbiți serios??? Credeți că o persoană incapabilă de a-și accepta partenerul/ partenera cu convingerile sale cu tot îl/ o iubește??? Cum m-ar iubi o persoană care ar încerca să-mi încalce tot ceea ce am eu mai sfânt, scump și drag?!... Îmi place să cred că sunt o persoană foarte tolerantă, dar într-o astfel de situație aș adopta o atitudine radicală: îmi respectă credința, atunci foarte bine; nu-mi respectă credința, altul la rând. :) Numai bine!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|