![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ce legatura are formula frecarii cu principiul pus in discutie? Citat:
Stii tu, chestia aia verificabila, experimentabila, cu dovezi, etc.. Atat de dificil sa fie sa recunosti ca "mighty science" are la baza si ceva credinta axiomatica aflata in afara ariei experimentale, aia cu dovezi, etc.? Citat:
Tin sa-ti aduc aminte ca "fiecare dintre" noi are un "lifespan" undeva sub un secol, deci poate fi o asumtie foarte corecta ca legea atractiei gravitationale de exemplu, nu s-a schimbat de cand eram bebelusi. Dar daca vorbim de miliarde si miliarde de ani, nu tot un principiu stiintific zice ca timpul scurs cu cat e mai indelungat cu atat poate aduce mai multe schimbari?
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ah, am uitat ca vorbesc cu cineva care crede ca prin incantatii magice si putin busuioc poti modifica la moment proprietatile fizice ale apei. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
http://www.newscientist.com/article/...-universe.html |
|
|
|||
|
|||
|
Asta nu e doar credinta, s-au facut si experimente stiintifice in Rusia. Adica date stiintifice, alea care lipsesc in evolutionism.
|
|
|
|||
|
|||
|
Hai lasa-ne iar povestea aia penibila din tabloidul rusesc?
|
|||
|
|||
|
Nu tie iti scriam, pentru ca stiu ca esti singurul care contesta asta. Tu crezi falsa stiinta , gen evolutionism, Big-Bang, si chiar teoria relativitatii, care nu au nicio dovada stiintifica, in schimb cele ce tin de religie le respingi din start. Daca nu iti dai seama si sfintele moaste intra tot la categoria aceasta, influenta energiilor necreate asupra materiei.
Mai simplu spus, in crestinism (ortodoxie) supranaturalul poate avea efecte vizibile si asupra materiei create. Astfel sunt vindecarile, nestricaciunea sfintelor moaste sau a apei sfintite. Alta intelegere tine de protestantism. In cazul apei, modificarea proprietatilor apei si faptul ca nu se strica poate fi observata prin masuratori. La fel cum in cazul filtrarii apei se poate analiza apa inainte de procedeu si dupa filtrare. Tu practic negi ca apa nu se strica, sper ca ai inteles de data asta. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu, era printre primele rezultate google, daca nu cumva primul.
Imi pare rau dar pozitia dumitale, anume aceea ca romanii stiu mai bine limba engleza decit cei care o vorbesc nativ (adica suprematia dictionarului romanesc fata de cel anglo-saxon), mi se pare caraghioasa. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De fapt, mi-am cam dat seama. Poate ca ai unele rezerve in ce priveste evolutia biologica, dar nu si in ce priveste big bang si relativitatea lui Einstein. Situatia dumitale e mai grava decit a ateilor. Din punct de vedere strict intelectual, pentru ca ei macar inghit cu polonicul tot ce au invatat in scoala. Dumneata insa te consideri cumva superior prin faptul ca iti permiti sa alegi ce anume sa crezi dintre teoriile mainstream. Adica nu esti onest (intelectual vorbind), pentru ca cei care formuleaza teoriile oficiale intr-un domeniu, de ex. biologie, au exact aceeasi filozofie ca cei care formuleaza paradigmele din alt domeniu, de ex. fizica. Iar din celalalt punct de vedere, singurul care conteaza de fapt, situatia dumitale e si mai grava. Cind se intimpla sa deschizi Biblia, vezi care e parerea lui Iisus insusi despre cei “lukewarm”. Da, situatia ateilor e mult mai buna decit cea a dumitale. Si a oricaror altor indivizi care se considera Crestini, acceptind in acelasi timp, intr-o masura mai mica sau mai mare, teoriile lumii. Biblia mea spune ca intelepciunea lumii e nebunie in fata lui Dumnezeu. Biblia dumitale ce zice? Citat:
Si inca o data: vrei sau nu sa aplicam lama lui Occam universului in care crezi cu atita patos, acela numit big bang? Daca chiar crezi ca teoria big bang e adevarata, de ce anume ti-e asa de frica? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sa stii ca toti gresim, nu e nici o problema daca admiti ca gresesti atunci cand gresesti. Si castigi si timp. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In limbajul tau, poftim. Asumtia ca ar fi aceleasi, nu e stiinta, e doar asumtie. Sau credinta. Tot pe acolo. Citat:
Nu despre genul asta de modificari vorbeam. Fa un efort sa ramai pe subiect, of ..biata doamna ratiune ce o mai maltratati voi ateii..