![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pravoslavia, creeaza alt topic si curata te rog de ideile tale pe acesta. Dumnezeu sa iti ajute in lucrarea ta si lasa-i pe cei ce vor pe langa iubire si adevar sa fiinteze aici. Sa ai post usor!
Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
va propun ceva :)
daca va intereseaza subiectul (vi-l recomand) intrati si cititi-l; sunt 4 parti: "Sodoma cucerește lumea, cu sau fără voia noastră (I) Despre parteneriatele sau uniunile civile* ale celor fără de lege" http://www.catacombeleortodoxiei.ro/index.php?option=content&task=view&id=291 "Sodoma cucerește lumea, cu sau fără voia noastră (II) Acte legislative care fac referire la homofobie și la drepturile legale ale uniunilor civile" http://www.catacombeleortodoxiei.ro/index.php?option=content&task=view&id=295 "Sodoma cucerește lumea, cu sau fără voia noastră (III) Tipurile de uniuni civile existente astăzi în lume și drepturile care decurg din legiferarea acestora. Adopțiile copiilor" http://www.catacombeleortodoxiei.ro/index.php?option=content&task=view&id=331 "Sodoma cucerește lumea, cu sau fără voia noastră (IV) Promovarea sodomiei la nivel de școli, licee și universități ca urmare a legislației existente" http://www.catacombeleortodoxiei.ro/index.php?option=content&task=view&id=332 mie-mi venea sa ma urc pe pereti de nervi cand am aflat cate smecherii se fac... |
|
|||
|
|||
![]()
" Vom numi căsătoriile care nu se înscriu în Tradiția Bisericii lui Hristos, adică nu sunt între un bărbat și o femeie, parteneriate sau uniuni civile, așa cum sunt de altfel numite de legislația modernă."
Crestinul Ortodox trebuie sa se conformeze NUMAI legilor pe care le-a dat Mantuitorul Iisus Hristos. Cei ce se abat de la acestea, sunt, dupa parerea mea, niste oameni FOARE bolnavi psihic... Apropo, stiti ce provoaca dezorientarea sexuala? In periaoa cand pruncul se formeaza in pantecul mamei, daca aceasta intretine relatii sexuale, sau pofteste prin gandire la fantezii erotice, pruncul se naste cu o malformatie, sau mai bine zis cu o dezorientare. Aceasta dezorientare este intalnita atata la baieti cat si la fete, si consta in: -Inca din frageda copilarie, copilul isi dezvolta mentalitatea numai spre sexualitate, manipulandusi simturile, inca nedezvoltate complet. -Dupa o oarecare perioada de timp, mai concret cand se apropie da varsta de 9-10 ani, copilul deja tinde spre a intretine raporturi sexuale. -In unele cazuri, copii nesupraveghiati de parinti, ajunc chiar sa intretina aceste raporturi, neindicate la acea varsta, aprinzand "focul patimilor", in termeni teologici. In general, problemele de orientare sexuala apar datorita "pacatelor parintilor", savarsite in perioada de formare a pruncului, apoi in perioada de dupa nastere (5-12luni), cand copilul imprumuta foarte multe fapte ale parintilor... Cu toate acestea, dezorientarea se datoreaza si abuzurilor sexuale, violurilor, etc. care ataca foarte mult dezvoltarea normala, provocand mari pagube morale. O persoana cu probleme de asa natura, mereu se simte manipulata, urmarita de cineva, atacata, etc. De pilda, in Romania nu se prea pune accent pe discriminarea celor cu probleme sexuale. Cu toate acestea, in Bucuresti, dupa cum bine stim, au fost manifestatii ale unor reprezentanti ai "dezorientarii sexuale". Acestia nu au fost judecati de nimeni, dar se simt mereu... Avalansele de gay si lesbiene se datoreaza occidentalismului si modernismului, care nu urmaresc ceva in favoarea omenirii, ci mumai pentru a "stapani intreaga lume", si de a departa pe om de Dumnezeu, de Ortodoxie. Odata inceputa activitatea dezorientata (...) nu se mai poate opri, nici chiar cu voia respectivului individ. Dar, depunerea unui efort "martiric" de lupta cu ispita, se poate ajunge la desavarsirea de care a dat dovada Sf. Cuv. Maria Egipteanca. |
|
|||
|
|||
![]()
Cum ar putea Sfintii Parinti sa condamne viitoarele posibile indreptari ale calendarului cand ei insisi l-au indreptat, vazand ca ramane in urma?
Daca in anul 44 i.Hr., cand a fost intocmit calendarul iulian de catre Sosigene din Alexandria, echinoctiul de primavara era la 24 martie, in vremea primului Sinod Ecumenic ajunsese la 21 martie, data la care Sfintii Parinti au si fixat echinoctiul si, dupa echinoctiu, data Sfintelor Pasti. Cu timpul, din punct de vedere astronomic, echinoctiul se petrecea cu o zi mai devreme la fiecare 134 de ani, astfel ca in 1924, echinoctiul a avut loc, practic, pe 8 martie, dar teoretic, conform calendarului, cu 13 zile mai tarziu. Ce s-a petrecut la Constantinopol? S-a sincronizat calendarul bisericesc cu cel astronomic, echinoctiul fiind readus la data de 21 martie, asa cum stabilisera Sfintii Parinti la Sinodul I Ecumenic. Inteleg de aici ca Biserica Ortodoxa calculeaza gresit data Pastilor, de vreme ce echinoctiul de primavara nu se petrece pe 21 martie, conform calendarului vechi, ci pe 8 martie, daca intre timp n-o fi ajuns chiar la 7 martie. Personal, consider ca la mijloc nu e decat reticenta fata de catolici, teama nejustificata ca serbarea Pastilor la aceeasi data cu romano-catolicii ar insemna o apropiere fata de acestia. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfintii parinti de la Sinodul I Ecumenic au hotarat amanarea cu o saptamana a serbarii Paselui crestin numai in cazul in care acesta ar coincide cu Pastile evreiesc, nicidecum daca Pastile crestin cade mai devreme. Masurile disciplinare din canonul citat de tine fac referire la clerul care ar serba Pastile in aceeasi zi cu cel evreiesc. Biserica Ortodoxa Romana nu a incalcat niciun canon serband pastile mai devreme de 14 Nissan in perioada 1926-1929. |
|
|||
|
|||
![]()
aminadab, in 1926 si 1929 BOR a serbat impreuna cu fratii lor catolici fara sa tina cont de canoane...
o simpla intrebare am: a fost sau nu canonica asa-zisa indreptare a calendarului? si as vrea sa explicitezi... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Indreptarea calendarului a fost canonica, de vreme ce echinoctiul de primavara nu mai cadea - conform calendarului - in ziua hotarata de Sfintii parinti (21 martie) ci cu 13 zile mai devreme. Astazi, Biserica ortodoxa, din pacate, nu respecta hotararea Sinodului I Ecumenic de a calcula data Pastelui tinand cont de echinoctiul de primavara; dimpotriva, daca ne uitam la romano-catolici, acestia respecta intru totul hotararea Sfintilor parinti. Ramanerea in urma a calendarului a fost o problema pe care Biserica a semnalat-o de-a lungul timpului (vezi Pidalionul de la Neamt), iar indreptarea lui a insemnat revenirea la hotararea sinodala de la Niceea, din 325. Acum am si eu o intrebare: impotriva a ce lupta stilistii, de vreme ce este evidenta incompatibilitatea dintre calendarul iulian si hotararea Sinodului I cu privire la data Pastelui? Sa ma iertati, dar eu nu vad in miscarea stilista decat o repulsie fata de catolicism. |
|
|||
|
|||
![]()
as vrea si eu sa vad unde scrie faptul ca Sfintii Parinti au hotarat ca echinoctiul de primavara este pe 21 martie... nu de alta, dar n-am citit nicaieri, ci doar am auzit de la altii... si incep sa am indoieli.
mare minune de nu esti tot.... stim noi cine; exista o mica-mare contradictie in ceea ce spui... ceea ce era caracteristic aceluia. in fine. nici n-am zis ca exista astfel de canoane... cand am intrebat daca schimbarea a fost canonica m-am referit, in primul rand, la MODUL in care s-a efectuat schimbarea... si abia apoi, daca vrei, ajungem si la datele stiintifice (unde iar avem dreptate) crestinii Bisericii Ortodoxe de Rasarit nu lupta impotriva nimanui... ci doar impotriva propriilor patimi. si daca esti amabil si nu te superi... te rugam sa ne respecti si sa nu ne mai numesti "stilisti". |
|
|||
|
|||
![]()
CALENDARUL NU ESTE DOGMA! deci, daca nu este, nu trebuia modificat (indreptat). Pascalia este dogma (zice canonul 1 al sinodului antiohian), de aceea nu trebuia schimbata. prin schimbarea ei s-a calcat canonul 7 apostolic... frumos din partea lor... nu puteau sa stea fara sa adopte ceva de la catolici... vai noua!
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru toti crestinii care serbeaza Nasterea Domnului dupa calendarul Iulian sarbatori fericite si La Multi Ani!!!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
biserica ortodoxa de stil vechi | silviu.pintilie | Secte si culte | 6 | 12.11.2010 14:03:30 |
BISERICA ORTODOXA RUSA DE RIT VECHI | Nosam | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 30 | 27.02.2008 14:30:37 |
Biserica Ortodoxa de Rasarit( Stil vechi) | teogtf | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 43 | 06.11.2006 10:37:07 |
|