Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.12.2007, 00:18:28
astrud astrud is offline
Member

Data înregistrării: 12.01.2006
Implicit

Pravoslavia, creeaza alt topic si curata te rog de ideile tale pe acesta. Dumnezeu sa iti ajute in lucrarea ta si lasa-i pe cei ce vor pe langa iubire si adevar sa fiinteze aici. Sa ai post usor!
Doamne ajuta!
Vechi 07.12.2007, 15:16:32
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

va propun ceva :)
daca va intereseaza subiectul (vi-l recomand) intrati si cititi-l; sunt 4 parti:

"Sodoma cucerește lumea, cu sau fără voia noastră (I)
Despre parteneriatele sau uniunile civile* ale celor fără de lege"
http://www.catacombeleortodoxiei.ro/index.php?option=content&task=view&id=291

"Sodoma cucerește lumea, cu sau fără voia noastră (II)
Acte legislative care fac referire la homofobie și la drepturile legale ale uniunilor civile"
http://www.catacombeleortodoxiei.ro/index.php?option=content&task=view&id=295

"Sodoma cucerește lumea, cu sau fără voia noastră (III)
Tipurile de uniuni civile existente astăzi în lume și drepturile
care decurg din legiferarea acestora. Adopțiile copiilor"
http://www.catacombeleortodoxiei.ro/index.php?option=content&task=view&id=331

"Sodoma cucerește lumea, cu sau fără voia noastră (IV)
Promovarea sodomiei la nivel de școli, licee și universități
ca urmare a legislației existente"
http://www.catacombeleortodoxiei.ro/index.php?option=content&task=view&id=332

mie-mi venea sa ma urc pe pereti de nervi cand am aflat cate smecherii se fac...
Vechi 07.12.2007, 16:40:31
yo_mama_cool yo_mama_cool is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.12.2007
Implicit

" Vom numi căsătoriile care nu se înscriu în Tradiția Bisericii lui Hristos, adică nu sunt între un bărbat și o femeie, parteneriate sau uniuni civile, așa cum sunt de altfel numite de legislația modernă."
Crestinul Ortodox trebuie sa se conformeze NUMAI legilor pe care le-a dat Mantuitorul Iisus Hristos. Cei ce se abat de la acestea, sunt, dupa parerea mea, niste oameni FOARE bolnavi psihic...
Apropo, stiti ce provoaca dezorientarea sexuala?
In periaoa cand pruncul se formeaza in pantecul mamei, daca aceasta intretine relatii sexuale, sau pofteste prin gandire la fantezii erotice, pruncul se naste cu o malformatie, sau mai bine zis cu o dezorientare. Aceasta dezorientare este intalnita atata la baieti cat si la fete, si consta in:
-Inca din frageda copilarie, copilul isi dezvolta mentalitatea numai spre sexualitate, manipulandusi simturile, inca nedezvoltate complet.
-Dupa o oarecare perioada de timp, mai concret cand se apropie da varsta de 9-10 ani, copilul deja tinde spre a intretine raporturi sexuale.
-In unele cazuri, copii nesupraveghiati de parinti, ajunc chiar sa intretina aceste raporturi, neindicate la acea varsta, aprinzand "focul patimilor", in termeni teologici.
In general, problemele de orientare sexuala apar datorita "pacatelor parintilor", savarsite in perioada de formare a pruncului, apoi in perioada de dupa nastere (5-12luni), cand copilul imprumuta foarte multe fapte ale parintilor... Cu toate acestea, dezorientarea se datoreaza si abuzurilor sexuale, violurilor, etc. care ataca foarte mult dezvoltarea normala, provocand mari pagube morale.
O persoana cu probleme de asa natura, mereu se simte manipulata, urmarita de cineva, atacata, etc. De pilda, in Romania nu se prea pune accent pe discriminarea celor cu probleme sexuale. Cu toate acestea, in Bucuresti, dupa cum bine stim, au fost manifestatii ale unor reprezentanti ai "dezorientarii sexuale". Acestia nu au fost judecati de nimeni, dar se simt mereu...
Avalansele de gay si lesbiene se datoreaza occidentalismului si modernismului, care nu urmaresc ceva in favoarea omenirii, ci mumai pentru a "stapani intreaga lume", si de a departa pe om de Dumnezeu, de Ortodoxie.
Odata inceputa activitatea dezorientata (...) nu se mai poate opri, nici chiar cu voia respectivului individ. Dar, depunerea unui efort "martiric" de lupta cu ispita, se poate ajunge la desavarsirea de care a dat dovada Sf. Cuv. Maria Egipteanca.
Vechi 30.12.2007, 18:12:38
aminadab aminadab is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.12.2007
Implicit

Cum ar putea Sfintii Parinti sa condamne viitoarele posibile indreptari ale calendarului cand ei insisi l-au indreptat, vazand ca ramane in urma?
Daca in anul 44 i.Hr., cand a fost intocmit calendarul iulian de catre Sosigene din Alexandria, echinoctiul de primavara era la 24 martie, in vremea primului Sinod Ecumenic ajunsese la 21 martie, data la care Sfintii Parinti au si fixat echinoctiul si, dupa echinoctiu, data Sfintelor Pasti. Cu timpul, din punct de vedere astronomic, echinoctiul se petrecea cu o zi mai devreme la fiecare 134 de ani, astfel ca in 1924, echinoctiul a avut loc, practic, pe 8 martie, dar teoretic, conform calendarului, cu 13 zile mai tarziu.
Ce s-a petrecut la Constantinopol? S-a sincronizat calendarul bisericesc cu cel astronomic, echinoctiul fiind readus la data de 21 martie, asa cum stabilisera Sfintii Parinti la Sinodul I Ecumenic.
Inteleg de aici ca Biserica Ortodoxa calculeaza gresit data Pastilor, de vreme ce echinoctiul de primavara nu se petrece pe 21 martie, conform calendarului vechi, ci pe 8 martie, daca intre timp n-o fi ajuns chiar la 7 martie.
Personal, consider ca la mijloc nu e decat reticenta fata de catolici, teama nejustificata ca serbarea Pastilor la aceeasi data cu romano-catolicii ar insemna o apropiere fata de acestia.
Vechi 30.12.2007, 18:22:33
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Luly
Cum sa te supui unei Biserici Ortodoxe Romane care in anii 1926 si 1929 a serbat Marea Sarbatoare a Pastilor [size=2][color=red] inainte de Pastile evreilor[/color][/size]. Acesta este un lucru grav pt ca e singura biserica care a infaptuit aceasta.

Iata ce spune Canonul 1 al Sfintilor Parinti hotarat la Sinodul din Antiohia(341):
�Toti cei ce indraznesc a dezlega hotararea Sfantului si marelui Sinod, cel adunat in Niceea, în fiinta bunei cinstiri a pre iubitorului de Dumnezeu imparatul Constantin, pentru sfanta Sarbatoare cea Mantuitoare a Pastilor, sa fie neimpartasiti, si lepadati de la Biserica de vor stărui improtivinduse mai cu prigonire celor bune dogmatisite. Si aceste sa fie zise pentru mireni. Iara daca vre unul dintre Proiestosii Bisericei, Episcop, sau Presviter, sau Diacon după hotararea aceasta ar indrazni pentru razvratirea popoaralor și turburarea Bisericilor ase osebi, si cu Iudeii a savarsi Pastile. Pe acesta sfantul Sinod din data acum strein de Biserica lau judecat. Ca pe unul ce nu numai luisi sau făcut pricinuitoriu de pacat, ci si multora de stricaciune si de razvratire. Si nu numai pe unii ca acestea ii caferiseste de Liturghie, ci si pe cei ce vor cuteza ase impartasi după caferisire. Iara cei caferisiti sa se lipsiasca si de cinstea cea din afara pe care o au castigat sfantul Canon, si Preotia lui cu acestea Dumnezeu�
[size=2]Deci[/size], din acest motiv preotii si ierarhii nostrii nu oficiaza slujbe impreuna cu preotii si ierarhii BOR.
Citeste cu atentie canoanele pe care le citezi!
Sfintii parinti de la Sinodul I Ecumenic au hotarat amanarea cu o saptamana a serbarii Paselui crestin numai in cazul in care acesta ar coincide cu Pastile evreiesc, nicidecum daca Pastile crestin cade mai devreme. Masurile disciplinare din canonul citat de tine fac referire la clerul care ar serba Pastile in aceeasi zi cu cel evreiesc.
Biserica Ortodoxa Romana nu a incalcat niciun canon serband pastile mai devreme de 14 Nissan in perioada 1926-1929.
Vechi 30.12.2007, 18:34:22
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Implicit

aminadab, in 1926 si 1929 BOR a serbat impreuna cu fratii lor catolici fara sa tina cont de canoane...

o simpla intrebare am: a fost sau nu canonica asa-zisa indreptare a calendarului? si as vrea sa explicitezi...
Vechi 30.12.2007, 21:29:22
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
aminadab, in 1926 si 1929 BOR a serbat impreuna cu fratii lor catolici fara sa tina cont de canoane...

o simpla intrebare am: a fost sau nu canonica asa-zisa indreptare a calendarului? si as vrea sa explicitezi...
Care canoane?! Nu cunosc canoane care interzic Bisericii ortodoxe sa praznuiasca vreo sarbatoare in aceeasi zi cu catolicii. Cine stie astfel de canoane, sa-mi spuna si mie...
Indreptarea calendarului a fost canonica, de vreme ce echinoctiul de primavara nu mai cadea - conform calendarului - in ziua hotarata de Sfintii parinti (21 martie) ci cu 13 zile mai devreme. Astazi, Biserica ortodoxa, din pacate, nu respecta hotararea Sinodului I Ecumenic de a calcula data Pastelui tinand cont de echinoctiul de primavara; dimpotriva, daca ne uitam la romano-catolici, acestia respecta intru totul hotararea Sfintilor parinti.
Ramanerea in urma a calendarului a fost o problema pe care Biserica a semnalat-o de-a lungul timpului (vezi Pidalionul de la Neamt), iar indreptarea lui a insemnat revenirea la hotararea sinodala de la Niceea, din 325.
Acum am si eu o intrebare: impotriva a ce lupta stilistii, de vreme ce este evidenta incompatibilitatea dintre calendarul iulian si hotararea Sinodului I cu privire la data Pastelui?
Sa ma iertati, dar eu nu vad in miscarea stilista decat o repulsie fata de catolicism.
Vechi 30.12.2007, 21:51:41
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Implicit

as vrea si eu sa vad unde scrie faptul ca Sfintii Parinti au hotarat ca echinoctiul de primavara este pe 21 martie... nu de alta, dar n-am citit nicaieri, ci doar am auzit de la altii... si incep sa am indoieli.

mare minune de nu esti tot.... stim noi cine; exista o mica-mare contradictie in ceea ce spui... ceea ce era caracteristic aceluia. in fine.

nici n-am zis ca exista astfel de canoane...

cand am intrebat daca schimbarea a fost canonica m-am referit, in primul rand, la MODUL in care s-a efectuat schimbarea... si abia apoi, daca vrei, ajungem si la datele stiintifice (unde iar avem dreptate)

crestinii Bisericii Ortodoxe de Rasarit nu lupta impotriva nimanui... ci doar impotriva propriilor patimi.
si daca esti amabil si nu te superi... te rugam sa ne respecti si sa nu ne mai numesti "stilisti".
Vechi 03.01.2008, 01:39:07
hristofor hristofor is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.01.2008
Implicit

CALENDARUL NU ESTE DOGMA! deci, daca nu este, nu trebuia modificat (indreptat). Pascalia este dogma (zice canonul 1 al sinodului antiohian), de aceea nu trebuia schimbata. prin schimbarea ei s-a calcat canonul 7 apostolic... frumos din partea lor... nu puteau sa stea fara sa adopte ceva de la catolici... vai noua!
Vechi 06.01.2008, 16:27:45
amabila amabila is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.04.2007
Implicit

Pentru toti crestinii care serbeaza Nasterea Domnului dupa calendarul Iulian sarbatori fericite si La Multi Ani!!!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biserica ortodoxa de stil vechi silviu.pintilie Secte si culte 6 12.11.2010 14:03:30
BISERICA ORTODOXA RUSA DE RIT VECHI Nosam Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 27.02.2008 14:30:37
Biserica Ortodoxa de Rasarit( Stil vechi) teogtf Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 43 06.11.2006 10:37:07