![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sper ca nu ti se pare asta o forma de altruism, ca nu e, doar o abordare gresita, atata tot.
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Pot inchiria o sala, un loc, pentru cateva zile si ore pe saptamana. La o adica ne-am descurcat cand trebuia sa slujim prin pesteri si in aer liber, iar acum, nu? Sigur ca primind acest fel de daruri, in felul asta fac o economie dar pretul platit in final s-ar putea sa fie mult mai scump. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Despre ce confesiune vorbim mai exact? Ia sa le spui ca dupa parerea ta de ortodox, Luther a facut o greseala teribila, pentru ca o data ce si-a dat seama de eroarea in care erau romano-catolicii, trebuia sa se intoarca la ortodoxie, nu sa adanceasca schisma si erezia. Sa vezi atunci cum s-a dus la vale bunavointa si integrarea. Sigur, tu stii lucrurile astea, dar o spui doar in gandul tau. Ca "marturisitorii" care pe timpul comunistilor, isi faceau cruce cand treceau pe langa o biserica cu ...limba in gura. Citat:
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 27.01.2014 at 19:03:51. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca ai vazut deja raspunsul :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In cazul asta, innvers. Imediat ce se pronunta ceva despre ceilalti, trebuie sa scuipam (verbal) in san de trei ori. Eu raspundeam in acea postare la intrebarea de ce s-a desfiintat postul la catolici, nu daca este gresit sau nu.
|
|||
|
|||
![]()
Era vorba de intrebarea daca eu am facut ceva concret ca sa se pastreze si promoveze ortodoxia, sau ca sa avem preoti mai buni. Nu de rugaciunea pentru altii. Am spus ce am spus in ultime mea fraza pentru ca se spune (si nu vad ce mai gasesti gresit si in asta) ca cel mai mult ii putem ajuta pe ceilalti sa se schimbe in bine sfintind viata noastra.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu sunt in adevarul complect. Au insa si ei parte la o parte de adevar - ca sa zic asa.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu era un argument faptul ca cei de care vorbesc sunt acum ortodocsi. Era doar un fapt, pe care il mentionam ca sa vedeti ca cei care mi-au dat aceasta marturie sunt ortodocsi, nu catolici.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Si tu dai argumlente de acest gen, aproape in fiecare postare. De exemplu presupunerile tale de ce se intampla cand ceilalti ne imprumuta biserica lor. Eu imi bazez afirmatiile pe observatiile facute timp de 25 de ani, plus marturiile unor preoti pe care ii cunosc bine. Sigur, nu am dovezi pe care le-as putea posta. Citat:
Dar exista, actual, si multa bunavointa si interes. Din experienta mea. Ia sa le spui ca dupa parerea ta de ortodox, Luther a facut o greseala teribila, pentru ca o data ce si-a dat seama de eroarea in care erau romano-catolicii, trebuia sa se intoarca la ortodoxie, nu sa adanceasca schisma si erezia. [/quote] Parerea mea este ca ar fi fost intr-adevar bine sa se intoarca spre ortodocsi, dar din cate am citit eu, au fost niste contacte cu Constantinopolul, care s-au oprit din cauza ortodcsilor (care erau ocupati cu turcii si aveau alte griji atunci). Erau si bariere culturale mari. Dar nu am studiat subiectul destul ca sa bag mana in foc. Cred ca in acea epoca nu era pur si simplu posibil (omeneste vorbind) sa se faca acea unire. Din pacate. Nu m-as sfi sa imi spun aceasta parere intr-o discutie serioasa.
|
|||
|
|||
![]()
Bun, cu păritele Arsenie nu ești de acord.
Te invit să deschidem Pidalionul. Canonul 33 de la Laodiceea spune așa: "Nu se îngăduie a te ruga cu ereticii și cu schismaticii", cu alte cuvinte cu cei care s-au despărțit de Biserica Ortodoxă. Deci, de cine ascultăm? Citat:
Eu merg pe mâna pr Arsenie, Singur Ortodoxia: http://www.sfaturiortodoxe.ro/singur-ortodoxia/ Last edited by ovidiu b.; 27.01.2014 at 20:40:59. |
|