![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Nu cumva crezi despre catolici că ei nu-s eretici?
|
|
|
|||
|
|||
|
Sunt, am zis că nu sunt? Am editat să nu mai las loc de interpretări. Ești la vânătoare?
Last edited by ovidiu b.; 27.01.2014 at 22:15:59. |
|
|
||||
|
||||
|
Am crezut că ești și tu printre ecumeniști, iartă-mă.
|
|
|
|||
|
|||
|
Repet ce postasem acum cativa ani fe firul deschis de mine 'Argumente pentru dialogul ecumenic':
"Pentru toti cei care sun ca era antiecumenist citit in cartea 'Ne vorbeste parintele Staniloae la p. 144-145 (ale cartii, nu ale documentului, sunt scanate evident doua pagini deodata, treci dati download) ce bine vorbeste despre miscarea ecumenica si cum spera 'apropierea dintre Biserici'. http://www.scribd.com/doc/2160089/Ne...tru-Staniloae- El zice acolo ca aceasta apropiere o sa se faca mai intai cu catolicii de care nu suntem despratiti prin deosebiri atat de mari."
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 27.01.2014 at 22:38:26. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu vorbim despre relatiile si discutiile interconfesionale, vorbim despre rugaciunea impreuna cu ereticii.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Oricum, a participat la multe intalniri ecumenice si n-am auzit sa fi refuzat sa se roage impreuna cu ceilalti la aceste intilniri.
|
|||
|
|||
|
Hai să nu ne dăm cu presupusul. Ai un argument concret?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Lucian, vorbim despre multe lucruri aici, rugaciunea impreuna cu cei de alte confesiuni este doar un element al discutiei. Se vorbea despre participarea la intalniri ecumenice in general. Eu spuneam ca exista si parinti foarte cunoscuti si apreciati care au participat la intalniri ecumenice si au privit pozitiv aceasta miscare.
|
|||
|
|||
|
Unirea e posibilă prin revenirea catolicilor la Adevăr, la Biserică, dar nu se poate face decât cu lepădarea de învățătura papistă, ceea ce susține și pr Stăniloaie. Însă, părintele Stăniloaie nu vorbește de rugăciunea cu ereticii.
|
|
|