![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
9. "Iată Eu închei legământul Meu cu voi, cu urmașii voștri. 10. Și cu tot sufletul viu, care este cu voi: cu păsările, cu animalele și cu toate fiarele pământului, care sunt cu voi, cu toate vietățile pământului câte au ieșit din corabie;(Facerea9,9-10) În momentul în care a fost capabil și dispus să-i explice copilului său de ce nu-i mai dă ceea ce cere insistent. Altfel spus, în momentul în care a început să-și pună întrebări abstracte, metafizice, morale. Primele ”animale” care au reușit asta au fost Adam și Eva. Nu, dintr-un animal... evoluat(homo erectus), îndreptățit să treacă la o grupă superioară, nereprezentată încă(homo sapiens Adam). Aproape toți oamenii dovedesc astăzi că sunt... animale. Aproape toți mănâncă, dorm, se acuplează...; ca animalele. 10. După cum este scris: "Nu este drept nici unul; 11. Nu este cel ce înțelege, nu este cel ce caută pe Dumnezeu.(Rom3,10-11)