![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Eu sunt lumina lumii!" unde este smecheria la Dumnezeu?
|
||||
|
||||
![]()
Imprumut
Omul se aseamana cu cineva care are in curtea sa numai unelte defecte sau de proasta calitate. Iar Dumnezeu cu vecinul care are unelte bune. Ca sa-si faca lucrul sau cum trebuie, omul este nevoit sa imprumute uneltele lui Dumnezeu. Nu putem inainta nici un pas cu virtutile noastre, ci trebuie sa lucram cu virtutile Lui Dumnezeu.
Last edited by florin.oltean75; 22.01.2014 at 21:15:53. |
|
||||
|
||||
![]()
Cele trei trepte pana la Rugaciune
Inainte de Rugaciune trebuie inteles sensul adanc al lui "Aleluia", Caci in Rugaciune se intra prin poarta deschisa de "Aleluia". Inainte de a intelege sensul adanc al lui "Aleluia", trebuie inteleasa ce este rabdarea, caci la rugaciune este nevoie de rabdare. Inainte de a intelege sensul profund al rabdarii trebuie inteleasa fara-de-grija. ----------- Fara-de-grija sau saracia/usurimea duhului este atinsa cand recunoastem ca toate caile lumesti sunt inselare/irosire de timp si ne marturisim Domnului neputintele si greselile. Dumnezeu este ca un aspirator. Aspirator de griji, temeri, pacate si dureri. Daca ne apropiem de El scoate din noi tot praful, toata greutatea grijilor si ne lasa curati, limpezi si usori ca un fulg. Cand simtim ca plutim - am atins fara-de-grija. Prima treapta pregatitoare. Este ca si ridicarea in aer. ---------------- A doua treapta, rabdarea, este ca si invatarea zborului. Rabdarea nu este rabdarea omeneasca, cum multi o inteleg gresit - ci este plutire in voia Lui Dumnezeu. Rabdarea este un zbor planat in curentii de aer pe care Dumenzeu ii sufla in fata noastra. Cel ce nu devine usor prin spovedanie, nu poate pluti, nu poate zbura caci se rastoarna si cade cu grozavie la cea mai mica adiere de vant. Rabdarea inseamna sa vedem in toate purtarea de grija a Lui Dumnezeu. Sa vedem in toate voia Lui Dumnezeu. Fara crispare. Fara cracniri si zvarcoliri. Ca un zbor lin al intelegerii. Rabdarea este plutire in cele mai viforoase vremuri. Este lumina in cea mai cumplita noapte. Cand am invatat sa zburam rabdand, am atins cea de a doua treapta pregatitoare. Si putem sta corect, usori si ageri la rugaciune. ------------------- A treia treapta este ca si ridicarea in inaltul cerului. Aleluia! Ce inseamna Aleluia? Ca iL vedem cu ochii intelegerii pe Dumnezeu si sufletul este purtat in sus, sus de tot prin miscari launtrice tainice de uimire, pretuire neasemuita si dragoste extatica.
|
||||
|
||||
![]()
Diferente
Care este diferenta intre "a fi iertat" si "a fi miluit"? Ce simte cel iertat? / Dar cel miluit? Poti sa fii miluit inainte de a fi iertat? Un om mai este "pacatos" in adevaratul sens al cuvantului, daca i se iarta toate pacatele?
Last edited by florin.oltean75; 23.01.2014 at 22:12:30. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu Dumnezeu face smecherii cu lumina, dar n-ai tu de unde sa stii, in religia ta dracul nu exista, ba chiar si Dumnezeu e o incertitudine inutila..
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred in Dumnezeu si cred ca exista si draci, pentru care trebuie sa avem o profunda mila, o adanca compasiune, pentru ca sunt tot fapturile Lui Dumnezeu. Exista in noi tendinta de a proiecta si construi tensiuni de genul "rau in afara si bine inaluntru", "celalalt greseste / eu am dreptate" fara sa facem un efort suficient sa verficam daca aceasta impresie reflecta intradevar realitatea. Este omeneste. Acest reflex prolifereaza aproape in tot ce facem si exprimam, indiferent ca este in domeniul profesional, religios, familial.... Insa daca reusim sa facem un efort sa intelegem corect perspectiva celorlati ne imbogatim cu adevarat experienta de viata. In cele mai multe cazuri, refuzam instinctiv sa intram in paradigma celuilat, uneori de teama, alteori din lene, uneori din furie strecurata de mult in fibra sufletului, repulsie... Cel ce intelege cu adevarat mintea celuilalt este imposibil sa poarte sentimente de ura sau furie. Iisus cand certa farisei desi in afara aparea ca manie, inlauntru inima era plina de caldura iubirii. Dumnezeu se poate manifesta in acest fel. Insa...noi nu. Inima noastra este cuprinsa cu totul de furie - furie care arde faptele bune care le-am savarsit in trecut. Aceasta nevoie imperioasa de "a avea dreptate" uneori, intr-un mod straniu, are puterea sa se strecoare si pe terenul sensibil al spiritualitatii. Ajungem sa credem in Dumnezeu doar pentru "a avea dreptate" si arata celor care nu cred ca gresesc. Si ne hranim / mangaiem propriul suflet cu o astfel de hrana.
|
||||
|
||||
![]()
Iesire din lume
Este suficient sa realizezi in mod continuu - ca nimic nu-ti apartine cu adevarat - nici cei de langa tine, nici casa, nici servici, nici bani, nici masina, nici haina pe care o porti, nici trupul tau, nici ochii tai, nici propria respiratie ... si ca moartea este inevitabila. Cu aceste doua constientizari omul isi trateaza ameteala, se trezeste si se desprinde din stransoarea lumii. In lume fiind cu mintea, cum isi poate inchipui cineva ca poate afla curatenia? Puritatea nu poate fi inteleasa cu adevarat decat dupa ce iesim din lume. In lume fiind cu mintea, cum isi poate inchipui cineva ca-l poate intalni pe Dumnezeu? Puterea Lui Dumnezeu nu poate fi inteleasa cu adevarat decat dupa ce iesim din lume. In lume fiind cu mintea, cum isi poate inchipui cineva ca este pregatit sa moara? Doar cel ce iese din lume nu este clatinat de stihii si trece dincolo in pace desavarsita.
Last edited by florin.oltean75; 29.01.2014 at 21:33:17. |
|
||||
|
||||
![]()
Cand mintea si trupul devin acelasi continuum
Cum poate un Dumnezeu sa ia trup omenesc? Cum poate o minte infinita sa salasuiasca intr-un trup finit? Este impotriva firescului. Este cel mai uimitor paradox. Caci infinitul topeste tot ceea ce este finit si se intinde in infinit. Asa cum soarele isi imprastie caldura in toate directiile. O minte infinita topeste frontierele trupului asezandu-se firesc in matca infinitului. Un trup finit este doar expresia finitatii mintii, obstructionata de valul necunoasterii. O minte infinita, in mod necesar, este unita cu un trup infinit. Un trup nascut din adevar este infinit. Cand mintea este curatata de ignoranta, infinitatea mintii se uneste cu infinitatea trupului - o unime simpla, indestructibila si ireversibila.
Last edited by florin.oltean75; 31.01.2014 at 20:35:59. |
|
|||
|
|||
![]()
SIMILITUDINE INTRE BUDISM SI CRESTINISM?!Unde in citate din Sfintii Parinti ai gasit asa ceva?
|
|
|||
|
|||
![]()
Sau daca vine un om care cunoaste limba engleza sa citeasca?!Pai si citatele Sfintilor Parinti si alte cugetari nu sunt traduse automat de catre ceilalti utilizatori.Dar aceasta "similitudine", da.
Noi nici nu stim Biblia sa o fi citit ca si popor dar noi avem aici "Cugetari din Dharma". Last edited by IULIAN496; 31.01.2014 at 21:13:24. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
Cugetari ORTODOXE ! | cristiboss56 | Pocainta | 80 | 02.07.2015 21:05:47 |
Cugetari si Citate Ortodoxe | adorcrysti | Generalitati | 90 | 12.11.2014 21:55:18 |
Cugetari despre Hristos | florin.oltean75 | Generalitati | 55 | 07.04.2012 10:13:01 |
Cugetari de Craciun | florin.oltean75 | Generalitati | 5 | 25.12.2011 20:14:10 |
|