Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2014, 17:41:21
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
De oricine ca tine?
Sa fim seriosi.

Iarasi, cred ca nimic nu vorbeste mai bine despre candidat ca sustinatorii lui.
Binenteles, dupa el insusi.

Cum nu-ti place de idolul lor, hop la condicutza, ba esti securist, ba ateu, ba etc.

"Inaintasii" tai erau cu "dusmanii poporului".

Se pare ca neo-legionarii nu dau dovada de exces de maniere in comparatie cu ei.
Pai Alin nush daca omu` respectiv e legionar, nu pare din ce am citit. Si nici eu nu cred ca am scris vreodata ceva care sa sugereze ca as avea simpatii legionare. In schimb aia care vedeau legionari peste tot erau da, securisti.

Securistii sunt inaintasii nostri ai tuturor, nu numai ai tai sau ai mei. Am trait si traim in vremea in care spui despre un om ca e ceva in neregula cu el, ca are prea multi copii, ca iese din uniforma. Depinde de fiecare dintre noi sa foloseasca aceleasi mijloace ca si inaintasii nostri sau sa renunte la ele.

Bineinteles ca dupa ce faci toata ziua trolling incercand sa pari destept aratandu-i pe altii cu degetul ca-s prosti, nu e de mirare ca incepi sa vorbesti despre maniere. Ce-ar fi troll-ul daca n-ar avea tupeu maxim ?

Ma mai faci si suporter al lui Capsali. Oi fi, mi-e greu sa inteleg al cui suporter esti tu, pentru ca mi-e greu sa cred ca te suporti macar pe tine.
Eu nu am spus nimanui sa-l voteze nici pe el, nici pe Neamtu, nici sa-i aplaude pe aia din PDL sau UDMR sau de pe unde mai sunt. E treaba fiecaruia ce face. Nici nu m-am legat de vreun fapt anume, daca unii il cunosc pe domnul respectiv mai bine sa spuna ce au de spus. Eu am spus doar ca insinuarea ca e ceva in neregula cu el pentru ca are prea multi copii dovedeste ce fel de crestini sunt cei care o fac. Lucru pe care in cazul tau il stiam de mult, ca nu-i prima data cand ii arati cu degetul pe altii pentru ca mai indraznesc sa creada in povestile scrise in Biblie, in timp ce tu esti bine ancorat in realitate.
Vechi 04.02.2014, 17:42:30
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
. Cu Adriana, insa, din cate stiu, am avut o relatie placuta pe acest forum. Tocmai asta o bulverseaza, probabil: faptul ca nu-i accept propunerea, ba dimpotriva, o critic! Dar nu cu Adriana am ceva, si nici macar cu Dl. Capsali, ci cu anomalia asta care sare in ochi: reprezentantul ortodoxiei romanesti in Parlamentul European. Voi ori sunteti prea naivi, ori aveti vreun interes. A fi ortodox, nu e mare lucru. Majoritatea romanilor sustin ca sunt. Inclusiv in Guvern si Parlament. A reprezenta ortodoxia, zic eu ca trebuie sa ai "fir rosu" cu Insusi Dumnezeu...
Nu ma deranjeaza ca nu accepti propunerea, pentru ca nu e nici o propunere. (in schimb insinuarile, recunosc, ca m-au surprins venind de la tine, dar ....... asta e; sunt altii p-aici de la care nu ma surprinde nimic si nici nu ma supara, probabil ca zilele lor se petrec virtual, nu stiu ce baiuri au si nici nu ma intereseaza).
Era un anunt.
Cine vrea sa-l sustina, bine, cine nu, nu.
Motivul pentru care am ales sa postez este acela ca, din punctul meu de vedere, nu mai vreau sa pun stampila pe nici un reprezentant al unui partid. As vrea ca si altii, independenti, sa aiba o sansa.
Daca aflu ca mai sunt, si imi convin, ii sustin si pe aceia sa-si poata depune candidatura, pentru ca m-am saturat de partide.
Ca o fi dl Capsali, ca o fi altul, o sa ma informez atat cat pot si atunci cand merg la vot, nu imi mai anulez buletinul de vot, ci ma orientez spre independenti.

Nu l-am investit pe dl Capsali cu "reprezentarea ortodoxiei" dar ma bucur ca este ortodox, practicant, nu de Paste ori de Craciun si apreciez faptul ca si-a luat inima in dinti sa faca un asemenea pas.

Iata, se dovedeste, o data in plus, ca nu e usor, ca imediat apar aruncatorii de pietre.

N-o fi perfect ca om, dar nici de condamnat nu cred ca este pentru faptul ca are o familie numeroasa (este acesta un motiv de a blama pe cineva, mai ales atunci cand cel care blameaza se prezinta ca fiind ortodox?). Dimpotriva. Decat sa isi ucida pruncii, prefera sa ii creasca.
Din ce si cum? Dansul stie, pana acum nu am auzit ca ar fi facut ceva condamnabil, reprobabil.
Ca nu ii place cuiva de vocea lui, ori de altele, e liber sa nu il sustina, care e problema?

Bine ar fi daca cei care vin cu tot soiul de insinuari, daca au ceva concret de spus sa spuna si sa isi asume ceea ce spun, nu sub un nick-name, ci public, curajos, barbateste.
"Eu, XY, il acuz de asta", cam asa face un barbat - ori o femeie- cu simt de raspundere, daca are motive.
(Editat: General valabil, nu te vizeaza direct aceasta zicere).

Daca insa nu au curajul sa faca asta, ar fi si mai barbateste sa taca.

Last edited by Adriana Cluj; 04.02.2014 at 20:17:38.
Vechi 04.02.2014, 18:16:01
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul

Bine ar fi daca cei care vin cu tot soiul de insinuari, daca au ceva concret de spus sa spuna si sa isi asume ceea ce spun, nu sub un nick-name, ci public, curajos, barbateste.

Daca insa nu au curajul sa faca asta, ar fi si mai barbateste sa taca.
Concret? Ce inseamna "concret"? Tu crezi ca te bazezi pe ceva concret? Te deranjeaza ca am zis ca ar putea avea si mai multi copii? Pai n-ar trebui. Nu e o insinuare, e un criteriu slab, in baza de date personale! Daca privesti cati amarati au cate zece copii sau mai multi, vei zice cu totul altceva la adresa procesului de procreere!... Desi practic se intampla acelasi lucru!
Cat despre cealalta concluzie la care am ajuns, n-am sa dau copy & paste acolo unde am sesizat lipsa de diplomatie si de sinceritate in crezul sau. In primul rand n-ar fi corect, iar in al doilea, oricum ii sta la indemana sa stearga oricand tot ce-l compromite in acest sens. Daca pana acum nu a facut asta, inseamna ca chiar nu realizeaza ce inseamna nici ortodoxia, nici politica.
Dar vorbim, nu din convingere, ci din naivitate. Ce inseamna pentru tine "a fi barbat"? Sa-l iau de guler si sa-l intreb "Ce doresti, mai monseure?" E viata lui, e alegerea lui, sa fie sanatos, cu toti ai casei lui. Cine nu stie cum ma numesc, de pe acest forum, nici nu a vrut sa stie. Nu ma ascund dupa un nick, si cred ca pot sa fac fata oricarei situatii, verbale, iar asta nu doar in cadru virtual... Dar nu cine sunt eu, conteaza, ca nu eu incerc sa-mi creez o aura in jurul credinciosilor ortodocsi si pe spatele lor. Daca ii cunosti bine viata de pana acum doi-trei ani, daca stii cat a contribuit la pacea sufletelor ortodoxe, pana acum, spune-ne si noua, chiar daca nici macar asta, nu-i de-ajuns. Ca il sustine Dl Laurentiu Dumitru, sau nu mai stiu eu cine? Eu vreau sa stiu ce parere are cineva in fata caruia sa ma plec pana la pamant, daca vrea sa fie sub obladuirea Bisericii Ortodoxe. Altfel e doar un "fur" ca oricare altii!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Vechi 04.02.2014, 18:19:49
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Concret? Ce inseamna "concret"? Tu crezi ca te bazezi pe ceva concret? Te deranjeaza ca am zis ca ar putea avea si mai multi copii? Pai n-ar trebui. Nu e o insinuare, e un criteriu slab, in baza de date personale! Daca privesti cati amarati au cate zece copii sau mai multi, vei zice cu totul altceva la adresa procesului de procreere!... Desi practic se intampla acelasi lucru!
Cat despre cealalta concluzie la care am ajuns, n-am sa dau copy & paste acolo unde am sesizat lipsa de diplomatie si de sinceritate in crezul sau. In primul rand n-ar fi corect, iar in al doilea, oricum ii sta la indemana sa stearga oricand tot ce-l compromite in acest sens. Daca pana acum nu a facut asta, inseamna ca chiar nu realizeaza ce inseamna nici ortodoxia, nici politica.
Dar vorbim, nu din convingere, ci din naivitate. Ce inseamna pentru tine "a fi barbat"? Sa-l iau de guler si sa-l intreb "Ce doresti, mai monseure?" E viata lui, e alegerea lui, sa fie sanatos, cu toti ai casei lui. Cine nu stie cum ma numesc, de pe acest forum, nici nu a vrut sa stie. Nu ma ascund dupa un nick, si cred ca pot sa fac fata oricarei situatii, verbale, iar asta nu doar in cadru virtual... Dar nu cine sunt eu, conteaza, ca nu eu incerc sa-mi creez o aura in jurul credinciosilor ortodocsi si pe spatele lor. Daca ii cunosti bine viata de pana acum doi-trei ani, daca stii cat a contribuit la pacea sufletelor ortodoxe, pana acum, spune-ne si noua, chiar daca nici macar asta, nu-i de-ajuns. Ca il sustine Dl Laurentiu Dumitru, sau nu mai stiu eu cine? Eu vreau sa stiu ce parere are cineva in fata caruia sa ma plec pana la pamant, daca vrea sa fie sub obladuirea Bisericii Ortodoxe. Altfel e doar un "fur" ca oricare altii!
Intreaba-l direct, daca vrei sa afli mai multe. E cel mai in masura sa te lamureasca.
Cat despre motivele mele, "concrete", :) le-am aratat putin mai sus.
Vechi 04.02.2014, 18:30:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

La cât de bine știe să pozeze, nu e nevoie...
Vechi 04.02.2014, 18:32:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
"Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul." Petre Tutea

"Eu sînt iudeocentric în cultura Europei, căci dacă scoti Biblia din Europa, atunci Shakespeare devine un glumet tragic. Fără Biblie, europenii, chiar si laureatii premiului Nobel, dormeau în crăci. Stiinta si filozofia greacă sînt foarte folositoare, dar nu sînt mîntuitoare. Prima carte mîntuitoare si consolatoare pe continent - suverană - e Biblia". Petre Tutea

"La comunisti, dacă nu esti cu ei - sau nu mai esti cu ei - înseamnă că esti legionar. De ce acest ''sindrom legionar'' la bolsevici mă întrebati? Fiindcă legionarii sînt singurii români care n-au avut în dictionar la litera G cuvîntul glumă si cînd îi prindea pe comunisti era vai de cozonacul lor.Dar de fapt, nici comunistii nu stiu de glumă; ăsta-i punctul lor comun cu legionarii." Petru Tutea

Definitia mea este: Petre Tutea, românul. Am apărat interesele României în mod eroic, nu diplomatic. Prin iubire si suferintă. Si convingerea mea este că suferinta rămîne totusi cea mai mare dovadă a dragostei lui Dumnezeu. Petre Tutea
Asa fac piticii, se ascund in spatele oamenilor mari.

Poate, poate, cineva, cumva va face o confuzie..

Dar daca vrei, largim discutia cu legionarii, ca de ex. ca la ei comunisti erau si evreii doar pentru faptul ca erau evrei si chiar si un ziarist pe patul de spital, care l-au ciopartit cu topoare si cutite.
Astia da oameni model, seriosi, fara gluma, buni de pus la icoana si in acatiste.

Inca o data exemplu de ce atunci cand unii amesteca religia cu politica iese o chestie tare mizerabila.

Last edited by AlinB; 04.02.2014 at 18:50:25.
Vechi 04.02.2014, 18:40:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Motivul pentru care am ales sa postez este acela ca, din punctul meu de vedere, nu mai vreau sa pun stampila pe nici un reprezentant al unui partid. As vrea ca si altii, independenti sa aiba o sansa.
Chiar asa, ca doar nu dam de la noi.

Citat:
Daca aflu ca mai sunt, si imi convin, ii sustin si pe aceia sa-si poata depune candidatura, pentru ca m-am saturat de partide.
Sigur, ne-am saturat de telenovela aia cu 600 episoade, sa incercam si una cu doar 20.
Ca doar stampila nu doare.

Citat:
Ca o fi dl Capsali, ca o fi altul, o sa ma informez atat cat pot si atunci cand merg la vot, nu imi mai anulez buletinul de vot, ci ma orientez spre independenti.
Show must go on!

Citat:
Nu l-am investit pe dl Capsali cu "reprezentarea ortodoxiei" dar ma bucur ca este ortodox, practicant, nu de Paste ori de Craciun si apreciez faptul ca si-a luat inima in dinti sa faca un asemenea pas.
Iata, se dovedeste, o data in plus, ca nu e usor, ca imediat apar aruncatorii de pietre.
Sau sa zicem ca uni iinteleg ortodoxia ceva mai profund decat o intelegi tu prin ochelarii dl. Capsali.

Citat:
N-o fi perfect ca om, dar nici de condamnat nu cred ca este pentru faptul ca are o familie numeroasa (este acesta un motiv de a blama pe cineva, mai ales atunci cand cel care blameaza se prezinta ca fiind ortodox?). Dimpotriva. Decat sa isi ucida pruncii, prefera sa ii creasca.
Bre, n-ai priceput nimic, nu stiu daca nu poti, nu vrei sau pur si simplu pentru ca esti femeie, dar omul n-a zis nici pe departe asta.
A spus ca numarul de copii pe care ii are nu este un argument, ca barbat poti sa faci cati copii vrei, stiuti si nestiuti.

Indirect, a vrut sa atribuie meritul femeii, dar se pare ca femeia il declina si vede tot pe barbat un erou.

Pai cum, a permis femeii sa-i faca atatita copii, nu e un mare gest de eroism?
Pai altii o trimiteau la avort, el nu, i-a dat voie, pai ce barbat deosebit!
Este ca si cum i-ar fi facut el, cu chinurile nasterii si totl!!

Citat:
Din ce si cum? Dansul stie, pana acum nu am auzit ca ar fi facut ceva condamnabil, reprobabil.
Dar nici ceva demn de luat in seama.
Decat, binenteles, ca i-a permis femeii sa nasca 9 copii.
E ceva, un efort deosebit pentru un barbat. Crestin si ortodox.

Citat:
Ca nu ii place cuiva de vocea lui, ori de altele, e liber sa nu il sustina, care e problema?
Pai asta si face, isi exprima dezaprobarea, dar se pare ca nu avem libertatea asta, nu?

Citat:
[i][b]Bine ar fi daca cei care vin cu tot soiul de insinuari, daca au ceva concret de spus sa spuna si sa isi asume ceea ce spun, nu sub un nick-name,
Zise asta, "AdrianaCluj".

Last edited by AlinB; 04.02.2014 at 18:46:33.
Vechi 04.02.2014, 18:45:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Securistii sunt inaintasii nostri ai tuturor, nu numai ai tai sau ai mei
Vorbeste strict pentru tine.
Eu nu ma simt. Nu am avut si nu am asa ceva in familie.

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
. Eu am spus doar ca insinuarea ca e ceva in neregula cu el pentru ca are prea multi copii dovedeste ce fel de crestini sunt cei care o fac.
Matalutza trebuie sa-ti faci ordine in cap mai intai.
Eventual sa ceri si ajutor de specialitate in directia asta.
N-a zis nimeni ca nu e in regula ca are copii, nici macar ca are "prea multi".

Tot ce s-a spus e ca nu el are un merit deosebit in directia asta, ca unui barbat nu ii este greu sa faca copii, ci nevasta-sa.

Dar din pacate, tu atat ai fost in stare sa pricepi sau poate asta ti-au spus "vocile".

Citat:
Lucru pe care in cazul tau il stiam de mult, ca nu-i prima data cand ii arati cu degetul pe altii pentru ca mai indraznesc sa creada in povestile scrise in Biblie, in timp ce tu esti bine ancorat in realitate.
La fel ca mai sus.
Concentreaza-te, incearca sa citesti ce este scris mai intai si lasa speculatiile despre ce vrei tu sa pricepi "printre randuri" ca n-ai nici un talent in directia asta.

Last edited by AlinB; 04.02.2014 at 20:01:39.
Vechi 04.02.2014, 19:13:55
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Chiar asa, ca doar nu dam de la noi.
.......
[i][b]Bine ar fi daca cei care vin cu tot soiul de insinuari, daca au ceva concret de spus sa spuna si sa isi asume ceea ce spun, nu sub un nick-name,

Tu mai faci si altceva inafara de a contra, asa de dragul de a te afla in treaba (ca asa pare), certa si jigni pe forumuri??? :)))))))))))))

Da, atunci cand aduci acuze ori insinuari, e cazul sa o faci cu responsabilitate, adica "eu XY spun asta -concret- si am motive sa o fac".

Eu nu am adus acuze, nici insinuari. :), ia si citeste in urma tot ce am scris.

O seara buna ca mai am si alte treburi :)
Vechi 04.02.2014, 19:14:39
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
AdrianaCluj nu a facut insinuari, in schimb tu ai facut insinuari din belsug, fara sa cunosti persoana la adresa careia te exprimi pe aici. Te-ai legat si de faptul ca are multi copii, punandu-ti intrebarea cu ce ii hraneste. Dar ce te intereseaza pe tine? Ti-a cerut bani pentru mancare? NU! Are o meserie, din care castiga bani ca toti ceilalti.

Vad ca esti expert in ceea ce priveste barfa, AlinB. Nu este un compliment!
Subiect închis