Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.02.2014, 23:55:03
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
si cum Catalin bate apa-n piua cu esenta cuvantului, ocolind discret raspunsul, te intreb si pe tine: ce inseamna in fapt saptamana de rugaciune ecumenica ce are loc de cativa ani chiar la Mitropolie?
ca mie nu-mi pare a fi in spiritul si legea ecumenismului de origine greaca.. oikumena!!
Eu ti-am spus ca am scris si pe celalalt topic. Nu-ti mai explic pentru ca ti-am scris cinci mesaje, am vazut ca nu intelegi si nu am cu cine sa vorbesc, scriu degeaba. Doar cu Erethorn (un user catolic) mai aveam discutii din acestea fara sens, eu ii scriam de zece ori acelasi lucru si el nu intelegea sau se prefacea ca nu intelege.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2014, 00:01:34
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu ti-am spus ca am scris si pe celalalt topic. Nu-ti mai explic pentru ca ti-am scris cinci mesaje, am vazut ca nu intelegi si nu am cu cine sa vorbesc, scriu degeaba. Doar cu Erethorn (un user catolic) mai aveam discutii din acestea fara sens, eu ii scriam de zece ori acelasi lucru si el nu intelegea sau se prefacea ca nu intelege.
care-i numele topicului?
sa nu bajbai de pomana...
eu inteleg si stiu sa vad minciuna acolo unde se strecoara. de ex. un argument justificativ a postat Mosh-neagu prin clipul acela unde vorbeste Parintele Iustinian Chira... l-am urmarit si e foarte evident si de inteles ce capcana ni se intinde...
unde sa caut raspunsul tau?
Reply With Quote
Vechi 07.02.2014, 00:19:46
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
care-i numele topicului?
sa nu bajbai de pomana...
eu inteleg si stiu sa vad minciuna acolo unde se strecoara. de ex. un argument justificativ a postat Mosh-neagu prin clipul acela unde vorbeste Parintele Iustinian Chira... l-am urmarit si e foarte evident si de inteles ce capcana ni se intinde...
unde sa caut raspunsul tau?
Nu era nevoie sa cauti topicul, as fi scris iar un raspuns daca vedeam ca am cu cine discuta, dar ti-am scris cinci mesaje cu aceleasi explicatii si am ajuns la concluzia ca scriu degeaba. De asemenea, am scris mii de mesaje pe forum, in multe din ele mi-am exprimat opiniile legate de ecumenism, daca ai fi citit un singur mesaj scris de mine pr forum ai fi vazut ce cred si nu ma mai intrebai acele lucruri.
O sa fii surprinsa, dar aproape sapte miliarde de oameni cred ca ei stiu adevarul si inteleg, chiar daca religia lor e complet gresita.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2014, 00:42:12
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
Eu nu am nicio erezie
Sunt cam trei puncte pe care trebuie sa le bifeze cineva cu astfel de vederi:
1) Sa-i vada pe toti eretici.
2) Sa vada peste tot erezii, chiar unde nu e cazul.
3) Sa fie agresiv, sa foloseasca un limbaj dur cu oricine care il contrazice

Parerea mea e ca tu implinesti cu brio toate punctele
Eu cred ca tu ai ramas singurul eretic de tip "ecumenist bun" de pe forum care se autoconfirma in autoinventatele lui criterii. (Daniel are acum un duh bland si a trecut la ortodoxie lepadandu-se de ecumenism)
Uite si tu ce i-ai scris Elizei:

Citat:
as fi scris iar un raspuns daca vedeam ca am cu cine discuta, dar ti-am scris cinci mesaje cu aceleasi explicatii si am ajuns la concluzia ca scriu degeaba.
O sa fii surprinsa, dar aproape sapte miliarde de oameni cred ca ei stiu adevarul si inteleg, chiar daca religia lor e complet gresita.
Adica
1. Folosesti un limbaj dur la adresa unei surori concluzionand ca nu o duce capul sa priceapa atat de profundele tale elucubratii despre "ecumenismul bun"
2. Crezi ca 95% din populatia globului este eretica. Adica, practic, ii vezi pe toti eretici si pretutindeni erezii.

N-ar fi mai bine sa lasi politically correct-ul "ecumenism bun" si sa iei in seama barna din ochiul tau?

Last edited by Dalian; 07.02.2014 at 00:44:19.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2014, 13:52:46
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Eu cred ca tu ai ramas singurul eretic de tip "ecumenist bun" de pe forum care se autoconfirma in autoinventatele lui criterii. (Daniel are acum un duh bland si a trecut la ortodoxie lepadandu-se de ecumenism)
Dalian, nu are rost sa ma cert cu tine (pentru ca tu nu discuti, te certi) pentru ca tu nu cunosti invatatura ortodoxa. Stiu asta mai demult, de cand am mai avut o discutie. Ai citit un articol despre ecumenism, ai combinat cu agresivitate si ai inteles ca asta e ortodoxia, sa te certi si sa-i ataci pe toti ce-i ce-ti contrazic conceptiile tale, pentru ca nestiind invatatura ortodoxa nici nu stii despre ce vorbesti. Citeste articolele ortodoxe impotriva ecumensimului, o sa vezi ca acest zelotism este considerat o greseala la fel de mare ca ecumenismul, deci nu eu sunt in eroare, ci tu.
Poti citi catehismul aici: http://www.credo.ro/catehism.php
Daca nu intelege doar n-o sa mint sa spun ca intelege. Asa cum tu nu intelegi ca am scris de erezii care nu exista, nu de ereziile care sunt erezii. Nu am scris nimic gresit pe acest topic.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2014, 15:00:24
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
Dalian, nu are rost sa ma cert cu tine (pentru ca tu nu discuti, te certi)
Te-ai certat cu toata lumea de pe acest forum. Nimeni nu mai vrea sa se mai certe cu tine din cate am mai spicuit eu putin prin postarile tale.
Acum cauti cearta si cu mine dar nu-ti merge.
Citat:
deci nu eu sunt in eroare, ci tu.
Nu am scris nimic gresit pe acest topic.
Nu ma astept sa-ti vezi barna pentru ca esti cam fariseu. Te crezi drept si dispretuiesti pe ceilalti.
De obicei fariseii astia sunt orbi.
Citat:
Asa cum tu nu intelegi ca am scris de erezii care nu exista,
Esti aerian rau de tot.
De ce scrii despre ereziile care nu exista? Care-i scopul?
Si daca ereziile respective nu exista, cum poti descrie ceva inexistent?
Citat:
nu de ereziile care sunt erezii.
De ereziile care sunt erezii (de exemplu ecumenismul), nu ai cum sa scrii impotriva, pentru ca traiesti in ele.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2014, 11:43:46
Senior Member

Implicit

Citat:
Te-ai certat cu toata lumea de pe acest forum. Nimeni nu mai vrea sa se mai certe cu tine din cate am mai spicuit eu putin prin postarile tale.
Acum cauti cearta si cu mine dar nu-ti merge.
Excelent, tu incepi sa te certi cu mine si apoi spui ca eu as cauta cearta. Dar doar cu mine faci asa? Eu am vazut mai demult cum te manifesti, nu scrii aproape nimic in mesaje, ii faci pe toti eretici si esti agresiv cu toti. Eu nu m-am certat cu nimeni pe forum, unii incepeau sa se certe cu mine din cauza ca nu aveam idei ecumeniste. Surprinzator pentru tine, tu te identifici cu eterodocsii gen userul catolic, penticostalul, ori ortodocsii care spuneau ca toate cultele sunt bune. Adica ce spuneau si duhovnicii, zelotismul e tot o ratacire, pe aceaeasi moneda cu ecumenismul. Si cei ce se certau cu mine majoritatea au fost banati, pentru ca aveau acelasi comportament si cu alti useri. Cum vad ca te stradui sa faci si tu. Tu ai combinatia perfecta ca sa nu poti purta o discutie: nu intelegi lucruri simple, nu cunosti invatatura si esti si agresiv. Eu o sa te ajut cu raport la admin, de acum cateva luni am intentionat sa fac asta, vazand cum vorbesti si cu alte persoane.
Citat:
Esti aerian rau de tot.
De ce scrii despre ereziile care nu exista? Care-i scopul?
Si daca ereziile respective nu exista, cum poti descrie ceva inexistent?
Cum spuneam, nici nu intelegi ce vorbim.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2014, 01:04:08
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
daca tu zici ,inseamna ca intr-adevar la mine e buba!! nu pot pricepe si basta!!
in orice caz, e bine sa fim lamuriti complet asupra fenomenului si sa acceptam adevarul desi e jenant, pentru a putea rezista (psihic) prin mila lui Dumnezeu vremurilor care stau in prag
Daniel are dreptate prin cuvintele postate: dragostea celor mai multi se va raci, dar cine va rabda pana la sfarsit va fi mantuit! mie una mi se face pielea de gaina...
Reply With Quote
Răspunde