Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Vezi rezultatele sondajului: La cine ne ducem sa ne tratam/ajutam?
Preoti 2 8,33%
Medici, psihologi,farmacisti 4 16,67%
Si la unii si la altii, sa conlucreze 17 70,83%
Altii (terapii alternative si alte solutii)-spuneti care 1 4,17%
Votători: 24. Nu poti vota in acest sondaj

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2014, 11:47:02
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Hotarasem sa nu mai iau in considerare postarile anumitor useri, dar sunt scrise anumite lucruri pe care nu le pot lasa asa.
Asadar am sa raspund pe scurt la cateva puncte:

1. Nu sunt nici o clona. Ma surpinde ideea, mai ales ca scriu aici de ceva ani.
2. Inteligenta este una si a nu pricepe lucruri dintr-un anumit domeniu este altceva. Stiu multe lucruri in alte domenii.
Am mai spus ca nu pricep si am anumite limite in credinta. Ma stradui, dar nu merge. Sau nu asa cum vad altii lucrurile. Am mai spus si asta si o repet, credinta este ceva individual, de suflet si de aceea fiecare o vede si o traieste altfel.
3. Sunt ortodoxa si Dumnezeu ma stie. Dar, traiesc printre oameni de alte credinte si nu pot sa nu vad si sa fac comparatii. Nu inteleg nici lucruri din alte credinte, ce-i drept.
4. Ceea ce fac eu pentru cei din jur stie numai Dumnezeu. Mai mult nu spun.
5. Nu rad de nici o credinta si de nimeni. Dimpotriva.
6. Numele meu de user nu are nici o legatura cu reprosurile care mi se fac pe nedrept. Are o semnificatie aparte si personala pentru mine si nu are de a face cu simbolul intelepciunii, sau nu pentru asta l-am ales.
7. Sunt surpinsa cu unii considera ca intrebarile pe care le pun si nelamuririle mele lovesc in ortodoxie. Sunt surprinsa (desi de ce oare?) ca ei chiar nu reusesc sa inteleaga o persoana, niste lucruri profunde si insista pe perfectiunea lor.
Nici nu ii intereseaza de fapt de altii. Nu-i intereseaza partea umana, omul. Nu-i intereseaza si nu inteleg anumite sentimente si framantari si probleme.

Am mai spus si o repet: as vrea tare mult sa stiu de unde aveti asa o siguranta si claritate in credinta. De unde le stii pe toate si sunteti atat de siguri? Si de ce nu puteti intelege ca altii nu sunt asa?

Si daca ar fi asa, ca voi sa stiti si sa intelegeti atata, atunci ar trebui sa nu fiti deranjati si sa ajutati si pe altii sa inteleaga.

Eu nu inteleg de ce la intrebari, clare, la obiect si venit din suflet, voi gasiti numai prilej de rautate, dispret si postari aiuristice, in loc sa dati un rapsuns clar si la obiect, in doua vorbe. Numai sa distrugeti totul. Postari care distrug fire intregi de discutie.
De ce altii pot sa priceapa si sa raspunda cum trebuie si fara a lovi?
Si de ce se considera ca am lovit in credinta cu intrebarea mea de aici?
In fine, nu mai conteaza.

Si la sfarsit am sa spun ca nu-mi plac si nu mi se par ortodoxe asemenea mesaje. Lovesc in aproape si sunt plini de mandrie.
Si avem datoria poate sa facem anumite corectii si diferentieri. Am impresia ca se face in permanenta o confuzie puternica.

A citi carti (din care depinde ce intelege si pastreaza fiecare) si a scrie anumite lucruri pe acest forum nu inseamna ortodoxie.
Dar Dumnezeu ne stie si ne vede pe toti.

Iata o pilda frumoasa:

"Zis-a Domnul pilda aceasta: Doi oameni s-au suit la templu ca sa se roage: unul era fariseu si celalalt vames. Fariseul, stand drept, asa se ruga intru sine: Dumnezeule, Iti multumesc ca nu sunt ca ceilalti oameni, rapitori, nedrepti, prea desfranati, sau ca si acest vames. Postesc de doua ori pe saptamana, dau zeciuiala din toate cate castig. Iar vamesul, departe stand, nu voia nici ochii sa-si ridice catre cer, ci-si batea pieptul, zicand: Dumnezeule, milostiv fii mie, pacatosului! Zic voua ca acesta s-a coborat mai indreptat la casa sa decat acela. Fiindca oricine se inalta pe sine se va smeri, iar cel ce se smereste pe sine se va inalta. Luca (18, 10-14)"

Last edited by sophia; 08.02.2014 at 11:50:00.