Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.02.2014, 19:30:39
Miha-anca
Guest

Implicit

Fara credinta in Dumnezeu, nici robia n-o poti indura si nici libertatea n-o poti mentine.

Pe portile oricarei tari crestine ar fi trebuit scrise cu litere mari cuvintele Apostolului Pavel: "Caci voi, fratilor, ati fost chemati la libertate; nimai sa nu folositi libertatea ca prilej de a sluj trupului, ci slujiti unul altuia prin iubire"! (Gal.5.13)

Asadar, conform invataturii crestine, scopul libertatii este slujirea lui Dumnezeu a apropiatilor, o slujire din dragoste. Iar robia este o slujire a stapanului, dar nu o slujire de bunavoie, ci prin constrangere, fara demnitate personala si fara raspundere.

Cu cat libertatea e mai multa, cu atat trebuie sa fie mai mari slujirea fiecaruia si responsabilitatea fiecaruia. Iar sufletul omului se desavarseste si se apropie de Dumnezeu. Si Fiul Omului a venit nu pentru a sluji, ci ca sa slujeasca.

Din nefericire, pâna in ziua de azi, libertatea e folosita mai mult pentru a satisface dorintele trupesti. Dar nu poate continua mult asa, altfel nu va mai ramane libertate.

Dupa noi, trebuie sa vina o generatie mai intelectuala, mai constienta decat a noastra. O generatie care va intelege libertatea ca pe o relicva de neinchipuit fara adevar si fara mila.
Sfântul adevar, sfanta libertate si sfanta mila alcatuiesc o treime invizibila.

Adevarul nu limiteaza libertatea, ci ii da un sens, ii arata scopul si o pazeste de stricaciune, iar mila innobileaza pentru fapte bune.

Intr-adevar, de o astfel de libertate a oamenilor se va bucura Cerul si toate generatiile ce vor urma. (Nicolae Velimirovici, Tarâmul inaccesibil, Ed. Cathisma)

Last edited by Miha-anca; 13.02.2014 at 05:47:50.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2014, 20:46:32
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

"Fiind creștin ortodox și tată de familie cu mulți copii, am văzut că, dacă faci un pas către El, Dumnezeu face zece spre tine. Deși mă îngrijorează mult viitorul copiilor mei, mai ales că imi doresc ca ei să trăiască în țara aceasta care este și a lor, cred în forța de regenerare a neamului românesc, care are încă o credință puternică, pe care trebuie să și-o poată afirma firesc. Pentru că Biserica este locul în care ne refugiem în vremuri de cumpănă și ca persoane, și ca neam. Suntem, încă, statul european cu cea mai mare credință din Europa – așa o arată, în mod obiectiv, toate statisticile. Spun „încă” pentru că se duc campanii susținute în presă și pe internet pentru ca această proporție zdrobitoare să fie modificată artificial la nivelul percepției publice. România creștină subzistă acestor presiuni permanente și cred că nu mai trebuie să aștepte că să fie acceptată ca partener de discuție. Această Românie tainică și smerită poate să-și recapete glasul pe care îl poartă dintru început.
Pentru că toate temele majore punctate aici lipsesc totalmente din dezbaterile de partid sau sunt complet marginale în cele publice, m-am gândit că implicarea mea în afirmarea acestei Românii creștine poate fi utilă la nivel european, unde îmi pot face auzită vocea și de unde pot avea ecou și la nivel național." Iulian Capsali

Cititi articolul integral: http://activenews.ro/de-ce-candidez-...e_1817824.html
Reply With Quote
Vechi 09.02.2014, 20:51:03
Banned

Implicit

Parintele Calciu : „Biserica trebuie sa faca politica”

http://irinamonica.wordpress.com/201...faca-politica/

“În primul rând, ceea ce se întâmpla în America, Europa si în România, nu este politica, ci politicianism, ceea ce este cu totul altceva. Politica este implicarea cetateanului în treburile cetatii. O datorie nobila. Politicianismul este implicarea cetateanului în jefuirea cetatii si a locuitorilor ei. Când Hristos ajuta pe cel sarac, alunga pe speculanti din templu, îl numea pe Irod vulpe si pe farisei morminte spoite, facea politica nobila. Politicianismul vine cu o serie nesfârsita de institutii demonice dupa el, viata sociala este murdarita pâna în cele mai intime fibre.
Desigur, Biserica face politica si trebuie sa faca, dar politica Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Cetatea se mântuieste prin Biserica. Daca Biserica sta în afara cetatii, înseamna ca a dezertat de la datoria ei: ea nu mai mustra pe conducatorul ticalos, nu mai apara pe cel sarac, nu mai propoveduieste cuvântul în societate, în închisori, în scoli, în lumea tinerilor pierduti, în casele bogatilor îndemnându-i la milostenie, restituind astfel macar o parte din bunurile furate de la cetatean, nu se mai ridica împotriva coruptiei.

În preajma ultimelor alegeri, am discutat cu tineri, cu preoti si chiar cu ierarhi posibilitatea ca Biserica sa vindece ranile tarii, sa moralizeze viata publica si, mai ales, lumea politica, prin implicarea preotilor în politica. Nu în sensul formarii unui partid crestin cu preoti si ierarhi în el, ceea ce ar fi constituit o abatere de la linia trasata de Hristos si o coborîre în arena politicianista, unde fiarele salbatice i-ar fi sfâsiat, ci prin promovarea unor persoane civile în viata politica. Asta însemna ca Biserica, în fiecare sat si oras, sa-si dedice o parte din timpul sau cetatii, în sens politic nobil, sa vada care sunt cetatenii buni, cei mai buni si necorupti pentru a fi promovati în alegeri. (…) Astfel, baza propagandei candidatilor nu s-ar mai fi facut cu cheltuieli enorme din furtul organizat, ci prin cuvântul Bisericii. Parea o utopie si era, atâta vreme cât ierarhia Bisericeasca, de la vladica si pâna la ultimul credincios – poporul lui Dumnezeu – nu întelegea misiunea politica a Bisericii, asa cum am aratat mai înainte.” (Parintele Gheorghe Calciu, „Biserica trebuie sa faca politica“)
Reply With Quote
Vechi 09.02.2014, 23:50:29
Banned

Implicit

Last edited by antiecumenism; 09.02.2014 at 23:52:42.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2014, 00:07:14
Banned

Implicit

Reply With Quote
Vechi 10.02.2014, 00:11:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Se pare ca oamenii tot mai usor isi spun speranta in politica decat in Dumnezeu.

N-au invatat nimic din istorie si ce rezulta din amestecul religie-politica.

Imi este imposibil sa inteleg cum cineva ca par. Calciu poate fi un om atat de naiv vizavi de cum devine in practica, implicarea Bisericii in politica.

Last edited by AlinB; 10.02.2014 at 00:14:27.
Reply With Quote
Răspunde