![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Liturghia ortodoxa. Istorie si actualitate http://www.librariasophia.ro/carti-L....-so-9869.html
Autor: Ierom. Petru Pruteanu Editura:Sophia
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Și acum vă întreb: nu este mai de folos să cerem mila lui Dumezeu, căci El știe mai bine ce ne este de folos și mai potrivit, atât pentru suflet, cât și pentru trup (material)? Adică "Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă" e mai potrivit decât "dă-mi Doamne cutare și cutare". Oare nu așa ne lăsăm noi deplin în voia și în ajutorul lui Dumnezeu? Și nu știe Dumnezeu când avem nevoie de sănătate, de cele materile necesare traiului (servici) și toate celelalte? În a cere mila lui Dumnezeu înseamnă a cere totul, nu întâmplător sfinții au ajuns la măsura rugăciunii neîncetate. Iar a cere milă din postura de păcătos este tocmai o formă de a ne smeri. Dumnezeu pune accentul pe ”a fi”, noi pe ”a avea”. În acest sens urmăriți la Sf. Liturghie câte cereri materiale se fac. Eu îmi amintesc doar această cerere din Ectenia Mare:"...pentru îmbelșugarea roadelor pământului." Desigur, nu e greșit ceea ce voi ați punctat, însă eu am vrut să accentuez săltarea sensului firii la rosturi mai presus de fire, de aceea am spus (am citat) răgăciuni nepotrivite. |
|
|
|||
|
|||
|
Sf. Nicolae Velimirovici: Taramul inaccesibil
Nicolae Velimirovici, episcop de Ohrida (supranumit pentru ferventa sa "episcopul sârbilor" a fost prizonier la nazisti, ceea ce ne indreptateste sa credem ca nuvela de fata este o marturisire autobiografica. Emotionanta marturisire a ortodoxiei! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Sf. Nicolae este supranumit "noul Gura de Aur" al Bisericii... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Autor: Sf. Nicolae Velimirovici Editura: Ileana
|
|
|
||||
|
||||
Last edited by tot-Laurentiu; 17.10.2016 at 18:22:20. |
|
|
||||
|
||||
|
Autobiografie dată în arest la Securitate (17 iulie 1945)
http://www.fericiticeiprigoniti.net/...-la-securitate |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citisem de mult această autobiografie, însă nu mi-a rămas în memorie această precizare și m-a făcut curios unde apare. Last edited by ovidiu b.; 15.02.2014 at 10:54:16. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ati citit... | timeea89 | Generalitati | 11 | 23.01.2015 12:36:59 |
| Ne-a citit la morti! | bitaionela | Vrajitoria | 21 | 20.06.2011 22:24:41 |
| Merită citit ! | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 20 | 26.04.2010 11:07:36 |
| Ce carti de misiologie-sectologie ati citit? | Mirean | Secte si culte | 22 | 14.04.2009 13:56:42 |
| Daca a citit cineva | truthtostone | Generalitati | 0 | 22.11.2008 14:23:27 |
|
|