Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu
Probabil, orice ti s-ar spune acum, inafara de aprecieri si laude, ar pica exact ca nuca-n perete. Eu nici n-o sa te laud (nu gasesc nici un motiv), nici n-o sa te critic, fiindca ai putea da o interpretare incorecta atitudinii mele. Stie El, Dumnezeu ce si cum sa oranduiasca cu tine, si mai ales cand, fiindca deocamdata ai cam ratacit cararea, dupa parerea mea. Sunt multe prin care te contrazici. Acum nu realizezi, dar peste vreun an-doi, cand vei citi acest mesaj, n-o sa mai intelegi nici tu cum de nu faceai diferenta intre bine si rau. Desigur, poti relua si acum mesajul, dar ma indoiesc sa ti se descopere mare lucru, cel putin deocamdata. Cel mult frustrari si refulari, ca si cum ceilalti sunt mult prea imbacsiti in fanatism si habotnicie ca sa priceapa ceea ce tie ti s-a dat deja sa pricepi. E greu...
|
Sper ca esti constient de faptul ca in acest mesaj nu ai adus nici un argument si nu ai denumit nimic concret. Ai facut cateva afirmatii vagi si doar atat. Nu stiu de unde ai acesta prejudecata la adresa mea, cum ca nu as accepta critica.
Mai mult de atat nici eu nu pot sa iti raspund pentru ca nu pot sa combat pareri pur personale. Cel ce incearca sa combata pareri personale e un om care nu are simtul orientarii in viata. Una e sa emiti pareri (la care orice om are dreptul) si alta e sa argumentezi o stare de fapt.
Cat despre faptul ca Dumnezeu ocarmuieste pe cineva, voiesc sa marturisesc ca eu nu cred intr-un papusar pus pe ghidusii care ne joaca destinele fiecaruia ca la teatru de papusi. Eu cred itnr-un Creator, Mantuitor si Izvor al sfinteniei. Cine cauta mantuire o poate afla foarte usor, daca e sincer cu sine insusi. Sfintenia se dobandeste mai greu, e nevoie de jertfa si de invrednicire, altfel s-ar spurca Izvorul, daca orice mistret s-ar scalda in el.