![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dupa stirea fetei disparute din BUcuresti si gasita la manastiri am de facut urmatoarele precizari (nedumeriri, intrebari) pe care doresc sa le lamurim impreuna :
1) E nevoie de mai multi duhovnici care sa fie cu grija fata de noi ..... 2) Sa fie organizate in bisericile ortodoxe : locuri ( in biserica )unde sa fie usor de gasit preotii la spovedit .( de copiat de la catolici unde sunt boxe usor de gasit la intrarea in biserici).... 3) Sa fie la spovada ...pana la momentul impartasirii.....nu sa-i scoti de la slujba ...sau sa poti sa te spovedesti in timpul saptamanii pentru impartasania de duminica ! ( dar sa nu fie savarsite intre timp pacate mari ....alti preoti o practica in parohii .) 4)Preotii- duhovnici ...mai ales in marile orase pot fi piatra de temelie pentru mireanul care cauta desavarsirea ...si trebuie sa fie la indemana tuturor celor care il cauta pe Isus prin intermediul lui ( pot fi cei fara parohii de ajutor ..aici,,,,,pentru cei foarte ocupati !) 5) Spovedania trebuie vazuta ca un lucru pozitiv ...de a fi pe cale , nu ca un loc de a vizualiza omul pacatos in fata tuturor celor din biserica. 6) Lipsa duhovnicului si a persoanelor prezente la impartasanie a dus la o practica imbratisata de cat mai multi preoti....de a impartasi copii. Doresc o parere de la cei care citesc acest topic inainte sa va spun si eu parerea mea. Care este si pro si contra. 7) Duhovnicii cei mai multi sunt alesi de oameni in .......manastiri ..... sa aiba o scuza ca se duc mai greu la impartasanie. dar duhovnicii de acolo te intreaba intotdeauna( sau ar trebui sa o faca ) ...: de ce nu te-ai dus la preotul locului sa ti-l alegi de duhonic si sa iti fie aproape. 8) In bisericile catolice ...chiar si in timpul saptamanii se primeste euharistia ...la finalul fiecarei slujbe .....tot pentru a fi pe calea bisericii ( la noi nu se poate ?). 9) Revenind la fetita gasita in Moldova ..... doresc sa stiu daca preotii din scoli ( profesorii de religie) sunt duhovnici pentru copii ...asta de la cei care sunt implicati in procesul instruirii in scoala. 10) va las fiecaruia locul sa adresati o intrebare in acest topic, daca nu pentru cine are raspunsurile , cel putin pentru voi si constiiinta voastra , ...pentru o societate mai buna. Pace, lumina si iubire . Isus si Maica Domnului sa fie cu voi in toate zilele care vor urma ! |
|