![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Ce vrei să spui, Anca? Că "sophia" nu e membră din 2007, și că ar fi de fapt "erzbet" ?? Mă faci să râd ! :D
![]() PS: Eu una îmi aduc aminte că Sophia a început să dezbată pe forum abia la câțiva ani după ce s-a înregistrat. Nu-i nicio ciudățenie în asta. Sunt unii care nu scriu de la început. PPS: apropo, regulamentul este același din 2005 - http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3 Last edited by mirela.t; 19.02.2014 at 07:21:05. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Exista marturia unui monah caruia ii placeau foarte tare cartofii prajiti cu usturoi si desi erau de post,ocolea sa-i manance in post tocmai pentru ca se desfata cu ei prea tare si I se parea cam nepotrivit ca in perioada de retineri(postul )sa-si satisfaca gusturile. La fel cum trisam acum in post cu inghetata din lapte de cocos,ciocolata de post,carnati,chiftele din soia,frisca vegetala sau cascaval afumat vegetal...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca ce e suficient si ce e in plus, lacomie, nu poate stabili cu exactitate decat un nutritionist, si asta pt fiecare din noi in parte, stiut fiind ca necesarul energetic al fiecaruia difera, iar experientele pe cont propriu risca sa se sfarseasca prost, de multe ori...
Mai grav este atunci cand unii dintre noi chiar sufera de acele numite "eating disorders", respectiv bulimia nervoasa, anorexia nervoasa, macatul compulsiv. |
|
||||
|
||||
![]()
Din Pateric
Asta am căutat în mod special: ”Zis-a un batran : este un om care mananca mult si inca nu se satura si este altul care...dar, ca să nu aibă cineva impresia că bătrînul ne invită la îmbuibare, e bine de citit și următoarele. "Avea odata avva Agathon doi ucenici, care petreceau viata sihastreasca deosebi.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink SĂTÚL, -Ă, sătui, -le, adj. 1. Care și-a potolit pe deplin foamea sau setea, care s-a săturat; săturat. ◊ (Substantivat) Sătulul nu crede celui flămând. 2. Fig. Satisfăcut de ceva, mulțumit. 3. Fig. Care a ajuns Ia saturație, care nu mai poate suporta; dezgustat, plictisit. — Lat. satulius. Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink Citatul Lui Florin este interesant, chiar daca pildele sunt greu de priceput. Da, se spune sa te scoli nesatul de la masa, adica nu sa te simpli prea plin, sa mai ai loc. Dar nu flamand.
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 21.02.2014 at 19:04:27. |
|
||||
|
||||
![]()
Ne mai gândim. Patericul are multe păreri împărțite. Pe capitole.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ok, nu-i bai. Incearca ce poti si poate si intelegi: sa tii Postul Mare intreg, daca tii vinerea sa tii si miercurea, sa nu maninci pana la refuz, etc.
|
|||
|
|||
![]()
"Oricat ai manca si ai bea, vei flamanzi si vei inseta din nou"
In general luma asociaza starea de bine a cuiva cu pofta de mancare. Daca nu poti manca, inseamna ca esti bolnav sau suparat. In schimb cei care mananca, si inca peste masura, aia se simt bine intodeauna, ba chiar sunt nesimtiti, ca nu ii afecteaza tot ce se intampla rau in jurul lor. Nu este insa asa. Cel care mananca, bea peste masura, ( si i se pare ca nu e satul niciodata, poate doar cand i se face rau, dar nu il tine mult ca o ia de la capat decum isi revine), aluia sigur ii lipseste ceva... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu mai vreau sa-ti desfac in bucati propriul mesaj, ca marea majoritate asta a facut cu tine si s-a straduit de-a lungul anilor sa-ti tot explice, dar fara de folos, fiindca tu o tii una si buna. Pe drept cuvant, fara nici o rautate, daca-si pune cineva mintea cu tine, sfarseste mai devreme sau mai tarziu prin a avea dureri de cap si la propriu si la figurat!! "Altii vorbesc", "Altii scriu", "Altii spun", "Altii gandesc", dar tu, Sophia, TU unde te afli in intreg amalgamul asta de ganduri care te framanta? Arunci vorbe fara de inteles, apoi pleci fara macar sa te straduiesti sa iei in seama ce ti se raspunde, chiar daca tu vrei sa lasi de inteles ca esti profund patrunsa de intelepciunea acelor raspunsuri sau "trimiteri" catre raspunsuri? Nimic, dar nimic nu te atinge, desi, vorba fratelui Zaharia, ai o varsta cand tu insati trebuie sa raspunzi intelept celor mai tineri, nu sa-i bagi complet in ceata. "Ghiveciul" de care vorbesti, e doar in mintea ta, pentru ca ori nu vrei sa intelegi, ori (mai sigur), chiar nu poti, iar atunci aseaza-te intr-un colt, asculta si smereste-te pana-ntr-acolo incat sa te intelepteasca bunul Dumnezeu intr-o zi. Ca daca iei toate cartile din biblioteca si rasfoiesti cuprinsul, (nici macar bibliografia) fiecarei carti in parte, si ne pui la dispozitie material de studiu, fara ca tu sa pricepi o iota, asta e bataie de joc, Sophia, nimic altceva. Dupa atatia ani, tu continui sa pui pe seama altora consecinte false cum ca unii spun, unii cred, unii considera, iar acei "unii" la care faci aluzie, sunt (sau au fost) oameni de adanca smerenie si rugaciune care mai degraba ar fi murit decat sa li se puna in seama astfel de ipoteze. Nu la acele fictive personaje este problema, ci la zgândărimea limbii tale neostoite care tot cauta si nu mai afla raspunsuri, desi le primeste de mii de ori pe zi. Opreste-te, odata si intelege ca mult ii smintesti pe altii prin aluziile tale si aparenta ta naivitate. Tu nu esti naiva, Sophia. Naiva este copila aceea care a fugit de-acasa la manastire, naivi sunt cei lipsiti de experienta anilor, carora nimeni nu le-a spus vreodata un cuvant de indreptare, dar tie?... După atâția ani si atatea mesaje, la care ai primit mii si mii de raspunsuri, nu mai poti avea scuza naivitatii, ci ori a inselarii, ori a patologicului!