![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Articolului din Jurnalul national i se pot gasi multe contrapuncte, cumulate mai ales din cauza faptului ca in ziua de astazi exista multi descreierati liberi prin lume (numai aseara a fost redifuzat pe Pro-tv "rapire la Paris"- un film deosebit de elocvent pt. tineret dar mai ales pt lumea in care acest tineret traieste. Slava lui Dumnezeu ca in Romania inca nu este chiar asa!) si care uneopri fara niciun motiv (nu mai socotim atunci cind isi fabrica unul) declanseaza tragedii. Dar cu toate greselile care i se pot gasi, inafara de parfumul naratiunii ca atare, a stilului literar, idea este excelenta. Romania nu mai are asemenea copii, maturi cu adevarat si incercati cu realitatea lumii. Nu mai exista decit extremele, restul, prea putin ! Ori exista copii speriosi, infricosati de parinti "ca te fura Mirko si te violeaza"(este f. posibil daca mergi pe unde stau mircokii) sau iti ia singele sau iti scoate rinichii, sau te ia tiganii si te face robul lor, sau cine mai stie ce ! Sau exista gangsterii adolescenti, plini de fronda, razvratiti in permanenta si putind de dorinta de a epata: tatuati in fel si chip, cu cercei bagati pe temiri unde, cu limbaj in jargon, cu gestica si grimaserie obscena, prosti la carte si cu cultura generala searbada rau de tot, necunoscatori nici ai limbii materne, "eliberati" de scleroza parintilor si de nesimtirea profesorilor ! Prea putin din ceilalti... prea putini! De aceea eu apreciez acest articol de ziar desi recunosc cum ca este un pic cam fortat... dar are partea lui buna incontestabil ! Cit priveste subiectul de deschidere a threadulu , modul in care se pune problema, pot spune ca este drama Romaniei : nu am intilnit pina acum nciun parinte (incepind cu fratele meu) care in momentul in care copilul sau licean de anul III sa ii spuna ca voieste sa se calugareassca si el sa fie bucuros . Toti parintii, dar toti, parca sunt timpiti la unison, raspunzind precum fratele meu: baiiii, sa nu crezi tu ca eu nu inteleg ce este Dumnezeu, dar fi-meu are alte treburi ! Nu este asta de el ! Cu mult mai mult, de departe , parintii sunt mai bucurosi cind copii lor le spun ca vor sa se predea diavolului, atunci si primesc binecuvintarea lor si sunt si ajutati: sa devina smecheri, unsi cu toate alifiile, destepti ca sa nu-i faca nimeni, priceputi la furat orice(adica la afaceri, ca sa reformulez !)niste versati cu femeile ca sa nu poata fi prostiti de orice fufa, sa faca averi si sa colinde lumea peste tot... ca sa nu moara prosti ! Ca om din societatea contemporana daca stai in puipaturi si rinjete cu diavolul esti mult apreciat, dar daca te afiorasesti lui Dumnezeu... deja esti un paria 1 Insasi subiectul cu aceasta liceeana si , la fel, acest, thread , este dovada certa !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 23.02.2014 at 13:12:53. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-dragostea presupune si libertate si sa-i doresti fericirea celui pe care il iubesti, ma gandesc mai mult la fericire sufleteasca,duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
Ce site-uri "antisistem" sunt acestea, cand e vorba de ortodoxie? Despre ce sistem e vorba?
|
|
||||
|
||||
![]()
Părerile sunt împărțite, nu știm încă.
|
|||
|
|||
![]()
saccsiv & co date cu praf de ortodoxie home made, adica ortodoxia facuta praf in za haus, dar aroma se pare ca atrage pe multi, mult mai mult decat chestia reala.
Asa si pe fetitza in cauza, care si-a sfidat parintiii, a lepadat autoritatea duhovnicului si hopa direct la calugarie ca vine sfarsitul lumii. Ma intreb, daca avea o familie functionala si o viata sociala, mai era asa indragostita de perspectiva (aparent) spirituala? O sa-si mentina la maturitate optiunea pentru viata calugareasca sau o sa o gasim intr-o secta (apocaliptica?) sau mai rau, "vedeta" pe la tv? Sunt sigur ca s-au angrenat deja fortze care ar vrea sa demonstreze prin potentialul mediatic care si l-a creat (+aspectul fizic) ca asta cu calugaria sunt prostii ale copilariei.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 24.02.2014 at 11:50:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Si tu ii atentionezi va sa zica pe toti?
|
|
|||
|
|||
![]()
Iulian,ai auzit de musca in lapte?
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai daca stiai educatia crestina ii avantajeaza pe toti parintii divortati si nu stiu de unde pana unde cu afirmatia asta(ca pot pleaca de acasa)!Pot dar de ce?N-are niciun sens!
|
|