Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Maslul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2014, 20:00:51
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Dacă nu e cunoscută teoria, practica nu poate fi de calitate. Surprinzător, un părinte american știe și aplică mai bine teoria decât mulți preoți români. Nu degeaba pr. Rafail Noica a spus că noi, cei care ne-am născut în ortodoxie, n-o mai apreciem la adevărata ei valoare și uite cum o deformăm.

Slavă Domnului că ai înțeles!

Pentru că sunt obiceiuri moștenite și care greu le mai scoți din capul oamenilor și a preoților care iau totul de bun, fără să mai cerceteze dacă practica concordă cu învățătura.
Eu nu am nici o influenta asupra preotilor; ori ei ar trebui sa stie aceste lucruri. Cine sa ii indrepte, enoriasii?!?
Chiar nimeni sa nu stie cum e corect?
Totusi mi se pare exagerat sa puna semnul egal intre uleiul de la Sf. Maslu si Sf. Impartasanie, incat sa fie interzis a scoate din biserica uleiul, asa cum nu ducem acasa Sf. Impartasanie. Gresesc cumva?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Uleiul de la Sfantul Maslu cristiboss56 Mirungerea(Ungerea cu Mir) 46 03.06.2012 00:20:55
Faina si uleiul de la Sf.Maslu speranta Maslul 29 15.03.2010 23:24:56
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? sophia Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.01.2010 23:13:44
Cum se folosesc:uleiul si faina de la Sf Maslu? tinutza Generalitati 4 11.03.2007 21:23:32