![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
In anul 1977,intr-o scrisoare adresata doamnei V,parintele Sofian Boghiu spunea:,,Citind randurile pe care mi le-ati transmis, pline de imagini si de ganduri duhovnicesti,am asistat pe rand la bucuriile pe care vi le ofera acest urias parc al lui Dumnezeu-natura-precum si la amaraciunile pe care vi le servesc semenii nostrii,uneori chiar cei mai apropiati: parinti,frati ori surori.Depinde de noi cum le primim si pe cele bune si pe cele rele.Cat despre bucuriile vietii are Dumnezeu grija sa nu fie nici multe,nici lungi,ca sa nu ne legam inima de ele.Ni le flutura pe dinaintea ochilor si inimii noastre,pentru ca prin ele,ca prin niste oglinzi,sa privim la bucuriile pe care ,,ochiul omenesc nu le-a vazut si la inima omului nu s-au suit".Pentru multi dintre noi,bucuriile fagaduite ,,dincolo"par niste abstractiuni sau niste vorbe goale,dar ele continua sa fie niste realitati eterne. Cat despre reversul bucuriilor din viata noastra,numite necazuri sau suferinte,avem din belsug.Ele implinesc rolul factorilor care contribuie la putrezirea bobului de grau,pentru ca din el sa rasara vlastarul nou,fiinta noua,asa cum ne invata Cel inviat din morti."
Acelasi batran frumos,daruind sfaturi in cel mai profund inteles continut in notiunea de paroxusmos din Evrei 10:24,mai spunea:,,In inteles biblic a cunoaste inseamna a avea o experienta concreta:a cunoaste suferinta,pacatul,razboiul,pacea,binele ori raul;inseamna a fi angajat practic si real in asemenea stari,din experienta carora se pot cunoaste in toata profunzimea lor.In cunoasterea religioasa totul incepe prin initiativa lui Dumnezeu.Inainte de a-L cunoaste eu pe Dumnezeu,eu sunt deja cunoscut de EL.Inainte de nastere Dumnezeu a cunoscut pe profetii Sai.EL ne cunoaste pe fiecare pe nume...si casa noastra,si viata noastra,si inima,si gandurile si tot cuprinsul vietii noastre. Adeseori Dumnezeu se face EL Insusi cunoscut noua.De Dumnezeu trebuie sa ne amintim mai degraba decat respiratia.La EL trebuie sa meditam ziua si noaptea.Sa povestim despre EL seara,dimineata si la amiaza.Sa-L binecuvantam intoata vremea.Sa ne amintim de Dumnezeu cand ne culcam,cand ne sculam,cand calatorim pe drumurile vietii si cand facem orice altceva si prin aducere aminte de EL sa ne formam spre o viata curata"(Parintele Sofian Duhovnicul ,,Batranul cel frumos" editura Bizantina). Fara de final:,,....caci spre Tine am trimis neputintele noastre.Fii milostiv si ne miluieste pe toti"(Euchologion-ul egiptean al lui Serapion din Thumis) Last edited by Pelerin spre Rasarit; 27.02.2014 at 20:52:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca ma cunosti personal si nu stii cat sunt de nerusinata si ce alte pacate am... M-am legat pur si simplu de un text care a aparut in virtual; ca intamplator iti era adresat nu inseamna nimic, caci nu este ceva privat, toti putand sa citeasca aceste obraznicii care apar pe forum. Practic aceste persoane, care scriu in acest fel isi bat joc de tot, inclusiv de ortodoxie. Ai inteles, frate?!? asa ca nu te mai simti aparat, ca nu pe tine te apar. O poti face singur. Sunt indignata. Si pe cine sa trag la raspundere pentru degradarea comunicarii pe acest forum, daca nu pe Adminul acestui forum, din care el are de castigat, dar nu isi face datoria de admin, lasand frâiele forumului in mainile unor si altora... iar el tace mâlc. Acestora, si se stiu ei cine sunt, le adresez urmatoarele cuvinte: Daca asta e situatia si vi se permite, atunci dati-i drumul "fratilor" cu bataia de joc, cu invectivele, injuraturi si caracterizari din cele mai obscene, daca asa va place; dar atunci asta va si caracterizeaza, nu uitati. |
|
|||
|
|||
![]()
Care sunt acestia?
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută
Miha-Anca se referă la Alin B., Ovidiu B., poate și Mihail C., și poate și alții. Iulian, hai să lăsăm aici să fie numai Sfinții Părinții. Duhul Sfinților Părinți, adică Duhul Sfînt. Dar și alți părinți ai Sfintei Bisericii lui Hristos, Celei Una, Ortodoxă. Că în loc să fie un ortodox așa de sensibil, e un protestant, și ne dă lecții. Și la calitatea alegerii textelor, și la densitate, la dimensiunea lor, la contextul publicării lor, tot. Un simț duhovnicesc cu adevărat ca al unui căutător însetat. Pentru asta nu se smintește de copilăriile noastre. Mulțumim, frate Pelerin spre răsărit pentru cuvinte. Îmi cer eu iertare și în numele celorlalți. Deci să scriem Iulian, aici, numai Sfinții Părinți, eventual din Sfînta și Dumnezeiasca Scriptură. Și atît. Te rog. Să nu mai scriem altceva, că avem, slavă Domnului, un forum așa mare. Și hai să ne rugăm și pentru Miha-Anca, Alin, Ovidiu, Mihai, și pentru toți, să spunem pentru fiecare măcar un Doamne miluiește în sinea noastră. Iertare și bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 27.02.2014 at 22:38:12. |
|
|||
|
|||
![]()
Cu toate insistentele tale Daniel eu tot vreau sa aflu ce nu e in regula cu acestia?Ce au scris concret?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei, păi scriu și ei ce pot, din inimă, cum le e sufletul așa scriu. Încercat. Ca și nouă. Caută pacea, cere-o în rugăciune, și liniștește-te, te pui pe citit aici în topic, și în general, scrierile lui Alin și Ovidiu, și ai să găsești ce nu e în regulă. Dar odată găsite scrierile lor, să nu te smintești. Te rog. Să nu te înfurii, să te mîniezi pe ei. Te rog. Ci pe draci. Și să-i bați cu rugăciune. Vor veni iar, dar nădăjduim în Hristos. Noi nu putem nimic. El poate. Și să nu-i judeci pe frați. Și să-i iubești în continuare, poate și mai mult. Desigur, să-i și ierți, și să te rogi pentru ei. Adu-ți aminte de poruncile iubirii din Evanghelie, cînd scrii un răspuns, oricui. Și întotdeauna roagă-te înainte. Și nu mă lăuda. Nu lăuda pe nimeni. Laudă pe cei slăbiți. Și cînd mustri, fă-o cu multă iubire. Dar mai bine tu nu mustra, că te mînii repede. Acolo sunt vînturi grele, la mustrare. Smintești repede. Și eu smintesc cînd mustru, că pe forum, nu poți să redai bucuria și iubirea cu care mustrii. Și dorința de îndreptare și de bine. Nu se poate vedea zîmbetul de pe chip cînd mustrii sau să se simtă dragostea frățească din inimă, în tonul vocii. Aici pe forum, se smintesc cu toții, repede. Roagă-te pentru fiecare care îl vezi că scrie aici pe forum, orice scrie, spune măcar Doamne miluiește. Iertare. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 27.02.2014 at 22:50:12. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Vaii de mine!!! Chiar că e aproape sfârșitul. :))))
Acum, vorbind serios, crezi prost, vorbesc în numele meu. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Iulian, cu toții avem neputințele noastre, dragul meu frate. Nu-i judeca, lasă că judecă Hristos, să nu-I luăm locul. Mai ales că nu știm noi pocăința și lacrimile lor. Și numai ne facem păcate în zadar, și ne osîndim, și pierdem harul, pierdem tot, ne inundă întunericul. Doamne ferește ! Crezi că ei nu se silesc să fie buni? Sigur că da, altfel nu ar fi aici pe forum, marea majoritate a oamenilor se silesc să fie buni, au căutările lor, bucuriile, încercările lor, dar cu cît se silesc mai tare, să găsească sau să urmeze lui Hristos, cu atît și ispitele sunt mai mari. Înțeleg și ei cum pot, ca și noi. Roagă-te. Și hai să păstrăm aici Duhul Sfînt. Duhul Sfinților Părinți. Vrei, Lucian ? Daca da, scrie numai din Sfinții Părinți în topicul ăsta. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 27.02.2014 at 23:00:48. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Viata Sfantului Simeon cel Nebun dupa Hristos | Nestiut | Generalitati | 4 | 10.04.2014 19:58:59 |
Mihai Viteazul - o viata inchinata lui Hristos | mirelat | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 23 | 25.09.2013 03:44:16 |
Dogmatica Patristica Ortodoxa | myself00 | Generalitati | 7 | 10.09.2012 19:23:37 |
Despre trupurile inviate in patristica | Mihnea Dragomir | Sfinti Parinti (Patrologie) | 99 | 29.05.2012 14:09:59 |
Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos Calea, Adevarul si Viata | tatolivia | Intrebari utilizatori | 0 | 09.10.2011 15:10:56 |
|