![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Frățior Mandea, nu te supăra niciodată pe nimeni. Sub nicio formă. Nici dacă îl vezi cu ochii tăi, cum îți ia din buzunar portofelul. Spune-i că îi dai banii din el, dar să-ți lase actele și pozele sau ce mai ai de acolo. Și apoi spune-i să plece liniștit. Mai ales nu te supăra niciodată pe cei ce te critică, te judecă, îți pun etichete, etc. Și extrem de important, cînd vrei să ajuți pe cineva, să îndrepți (dacă Dumnezeu îți dă cuvînt), să sprijini, să mustri (știi cum verifici dacă Dumnezeu îți dă cuvînt, sau dacă dracu îți dă ispită? prin rugăciune, anume te rogi cît de sincer și curat poți tu, și chiar dacă e ispită, și cazi, Dumnezeu vede inima ta că a fost sinceră și curată și nu te va lăsa, spun Sfinții Părinți), deci mai ales dacă vrei să intervii cu ceva pentru cineva, știi cum? Să te gîndești că îi scrii mamei sau tatălui, sau fratelui sau surorii tale sau soțului, soției, sau oricine ți-e ție cel mai drag. Și să te gîndești că acea persoană e în spital, sau din pușcărie. Așa să scrii. Citat:
Așa lucrează vrăjmașul? Na apăi și eu vreau să fiu la fel de neobosit ca vrăjmașu ! Să nu stau nici un minut fără rugăciune, să nu stau nici un minut fără să îmi pese de iubitul și scumpul om de lîngă mine. Pentru că în el e chipul lui Dumnezeu ! Și se chinuie să ajungă la asemănare ! În el e Hristos, mai mult sau mai puțin, nu contează, e Hristos acolo, înțelegi ? E Hristos acolo ! Și sunt frate cu acel om, direct din Adam. Pînă la sînge, pînă la ultima secundă de viață, vreau să lupt cu dragoste, împotriva oricui aduce ură. Și împotriva puterilor întunericului să lupt cu ură sfîntă, cum spun Părinții, cu mînie sfîntă ! Pînă ajung să îl iubesc și pe vrăjmaș, cum îl iubește Dumnezeu. Dar asta la desăvîrșire, sau în pustie. Și nu mă văd să ajung acolo. Și dacă cad în mîndrie, și în orice alt păcat, Domnul să aibe milă de mine, să mă ridice, să mă pot ridica, și să pot continua. Tot la fel. Pînă cad iar. Și iar. Și iar. Și apoi tot la fel. Pînă adorm în Domnul ! Dar vreau să iubesc pe Domnul meu și Dumnezeu meu, și pe aproapele meu ca pe mine însumi, și mai mult decît pe mine însumi, spun Sfinții Părinți. Așa vreau să lucrez și eu, neobosit ca vrăjmașul ! Și dacă Domnul vrea să mă trimită în focurile iadului, Doamne slavă Ție ! În vecii vecilor. Acolo mă duc. Că nu sunt vrednic de altceva, decît de iad. Și încă un lucru, cel mai important (!!!) Petre Țuțea a greșit, sărăcuțu de el. Omul nu e dihor. Și nici nu va fi vreodată, orice ar face. În dihor nu e chipul lui Hristos ! Și omul nici nu o să moară ca un dihor. Ci va muri cu sete de Dumnezeu ! Poate plîngînd pentru păcatele lui și căutînd pe Dumnezeu. Și poate Dumnezeu îl va mîntui, chiar dacă a avut păcate mari. Iartă-mă și pomenește-mă. Bucurii de la Maica Domnului. Last edited by Daniel_Ortodox; 28.02.2014 at 17:17:15. |
|