Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.03.2014, 11:16:19
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Biserica face parte din lume, din societate. Ea nu este paria, nu este inafara lumii.
Hristos a aratat ca toate stapinirile sunt rinduite de la Dumnezeu, si ale bisericii dar si ale statului.
Biserica a trecut prin nenumarate, dar nenumarate, lupte satanice din lume, si nu a apus pina astazi si nici astazi nu va apune si nu va apune pina la sfirsitul veacurilor, chiar daca se reia lupta impotriva icoanelor din scoli(mai intii), a sfintelor moaste, a preotilor si a ierarhiei, a prea multor biserici in constructie, a catedralei mintuirii neamului ca si a altor organe ale bisericii.
Este rau ca se intimpla asa deoarece asta arata necredinta grea, miloasa, tulbure si tulburatoare, a neamului romanesc, nascut ortodox. A acelor fii ai neamului care sunt asa de frunzari(frunze in vint)incit orice muscal ori venetic si neavenit reuseste sa il mute de pe dreapta credinta si sa il faca sa se indoiasca si sa ajunga fariseu. Si in clipa in care ajunge fariseu, desigur ca se comporta ca si acestia: bai Hristoase, lasa-ne pe noi cu povestile tale... ceva minuni poti sa faci ACUM, la comanda? Ca daca nu poti sa faci asta, nu esti tu Hristosul!
Raul, putrejunea, ne vine din noi insine, din necredinta noastra, din necredinta mamelor si a bunicelor si a strabunicelor care nu s-au ingrijit de pieptul lor(a se citi INIMA) cu frica si rusinea lui Dumnezeu dar alaptind prunci cu lapte searbad si fara de credinta tare, au adus pe lume, in cele din urma, farisei.
Raul ni se trage din tatii membrii vasnici de partid care nu si-au crescut pruncii in rusinea si cunoasterea lui Dumnezeu, in ascultarea Lui si in invatarea de la El cum este si ce sarcini are un cap de familie, ci in desteptaciunea si smechereala de a nu-i face nimeni si de a fi niste descurcareti dati naibii de reusiti.
Intotdeauna necredinta nu a ramas neplatita greu !
Ca se intimpla in aceste momente... ba, este f. bine bine,in primul rind pt. ei, pt. vrasmasi, caci biserica va iesi biruitoare, sigur biruitoare !
De unde stiu eu asta?
Am auzit o data pe unul imbracat frumos si senin care spunea : ... si portile iadului nu o vor birui!
Iar eu cred in Acela !
Dar pt necredinta noastra precum acuma, pt. milioanele de avorturi, pt legile sociale anarhice si antiosociale pe care le-am votata cu totii(prin alesii nostrii din parlament), pt nenumaratele cazuri de rasvratire impotriva firii (parinti omoriti de copii, fetite violate de tati, batrini abandonati, etc, etc)pt. profanarea sfintilor din inchisorile comuniste(sfinti dovediti clar prin minunile facute in Romania, Athos, Rusia, Serbia)ca si pt toate altele asemenea pacate grele, Romania va mai da inca martiri la vreme potrivita.
Chinurile poporului romana inca nu au luat sfirsit, pt. ca nici faradelegile lui nu se ostoiesc.

Si mai ziceau UNII ca Romania este gradina Maicii Domnului ?!
Asa credeti ca ar arata o gradina a Preacuratei ? Va inselati rau de tot fratilor!
Pt sfintii aceia din inchisorile comuniste, mult de tot mai patimitori decit poporul lui israel in pustia sinaiului, mult mai patimitori decit unii mucenici, cel putin la fel de patimitori ca cei 40 de mucenici din Sevastia(si har Domnului, citi nu au fost inghetati in Zarka Aiudului... chiar Mircea Vulcanescu a murit astfel, salvind acel tinar!) si mult mai chinuiti decit multi alti sfinti din istoria BOUniv... ca si pt altii si altii pe care numai Dumnezeu ii stie cum au patimit si s-au savirsit (murind aparind cetati, hotare, drumuri,intinderi de paminturi, mame, prunci, batrini,case, holde ori saracia romaneasca insasi, de sabia paginilor si a prigonitorilor... dinafara sau dinlauntru), pt. toti acestia si mai ales pt judecati numai de El stiute a ocrotit si a pastrat neamul acesta si biserica lui mii de ani, in timp ce in jururl nostru si de la noi au trecut sau au cerut spalindu-se apoi in negura istoriei toate zoaiele lumilor.

Si in final, parafrazindu-l pe Marele Vasile, zic si eu : daca vreunul din neamul ortodox al romanilor nu stie, ori nu poate, ori nu crede chiar tare,ori are orice alta neputinta a firii care il impiedica sa creada si sa cinsteasca pe sfintii martiri ai inchisorilor comuniste, iertata sa ii fie lui aceasta !
Dar daca in mod voit se ridica impotriva lor, dintr-un motiv sau altul si necinsteste jerfa lor de singe si desconsidera patimirea lor si ii critica ori chiar indrasnesc sa ii huleasca si sa invete si pe altii asemenea lor... sa nu uite ca ii va aduce Dumnezeu negresit in situatia in care sa aibe nevoie de ajutorul lor si sa nu il poata primi curind, pt. a veni astfel la cunostinta adevarului si pt a-si plinge pacatele lor !

Nu este deci de speriat o asemenea incercare, un nou tur de incercare al Bisericii, si nici sa nu ne ingrijoram caci cu totii stim ca si de ar indrasni vreun nebun sa puna in Biserica lui Hristos oase de porc la inchinare iar credinciosii s-ar inchina cu toata smerenia si evlavia indrituita, atunci insusi Dumnezeu asa intoarce lucrurile incit pt. preamarirea sfintilor care in fals ar fi acolo(in fals, in sensul ca nu sunt moaste ci numai niste oase de porc numite cu un nume de sfint)s-ar savirsi minuni.
Eu sunt atit de bucuros cind ma gindesc, precum acum, la subiectul "Sfinte moaste ale lui Dumnezeu" incit cred din tot sufletul ca adevarul se va adeveri intreit( pt. noi ca detinem astfel de odoare, pt necredinciosii vesnic indoielnici si in al treilea rind pt hulitorii si blasfemiatorii de sfinte odoare!) si ca biserica, mireasa insasi, va merge inainte cu mirele ei, calcind peste scorpii si balauri !