Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2014, 13:57:07
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Sincer, prefer sa fiu atact fizic de un hot care imi ia beregata daca nu ii dau telegonul, pentru ca am motive limpezi sa il consider ce este, si deci daca e nevoie, in legitima aparare sa il asomez sau chiar, fereasca Domnul, ucid, decit sa am de-a face cu un escroc inteligent care m-ar face sa ii vind o parte din proprietatea mea, vorba ta, "seducindu-ma" si furind, "cu manusi", " din condei".
Pierzi din vedere că cel care te violentează este mult mai puternic decât tine și nu-ți lasă nicio posibilitate de reacție/apărare. Cum, oare, pierzi din vedere zecile de ani în care am trăit cu o cizmă apăsată pe grumaz? Când elitele au fost trimise în pușcării, ucise, umilite, desfigurate moral. Crezi, oare, că între timp rușii s-au schimbat? Oare ucrainenii nu înțeleg chiar mai bine decât noi cu cine au de-a face? Ei, se pare, n-au uitat că „frații” lor au vrut să-i extermine în masă prin înfometare (Holodomorul - 1932-1933).

Avem dreptul să uităm de milioanele de oameni trimiși în gulaguri? Vrei să te înfrățești cu unii care au ca ideal al vieții îmbogățirea peste măsură și dobândirea unei puteri nelimitate în timp ce-și țin poporul în sărăcie și minciună?
Și eu sunt mirat că nu (vrei să) vezi aspectele astea.

Față de cel care vrea să mă mintă frumos, să mă seducă, am, cel puțin, libertatea de a spune nu. Am nevoie doar de discernământ, pentru dobândirea căruia oricum sunt dator să mă străduiesc întreaga viață în calitate de creștin. Pentru că modul lor (occidental) de a proceda nu este altul decât al diavolului, pe care Dumnezeu l-a lăsat, totuși, liber; după cum și pe noi ne-a lăsat liberi să alegem, și numai în măsura în care vom face alegeri bune ne vom mântui.

Sistemele totalitare, însă, sunt împotriva chiar a lui Dumnezeu, întrucât ele nu mai lasă nimănui posibilitatea de a alege; sau doar celor dispuși să fie martiri.
Reply With Quote