Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.03.2014, 04:47:49
lavinia40 lavinia40 is offline
Banned

Data înregistrării: 03.09.2009
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
În prealabil postat de catalois Vezi mesajul
Oameni buni!
Inteleg de la voi ca:
1. Nu este de folos oamenilor sa-l cunoasca nemijlocit pe Dumnezeu, caci lui Lucifer nu i-a folosit. Ei trebuie sa-L descopere nerational si sa-L slujeasca rational.
2. Oamenii NU POT intelege structura si functionarea Metauniversului. Ei tebuie sa accepte ca acest univers are legi straine de legile percepute in aceasta viata.
3. Oamenii nu IL pot intelege pe Dumnezeu (vezi citat din Chiril). Ei trebuie sa-L accepte si sa-L iubeasca pe Dumnezeu, fara sa-L inteleaga.
4. Lumea in care oamenii fac cele de la punctele 1, 2 si 3, este mai mult o iluzie ce trebuie suportata si negata, contrazisa, desi ea pare atat de pregnanta. Ea are legi imuabile, cum ar fi gravitatia, electromagnetismul, forta tare si forta slaba, eventualele stringuri care prezic 9 sau 12 dimensiuni, cauzalitate si succesiune a evenimentelor, dar este competata de legi despre care nu stim nimic, care permit manifestarea in aceasta lume a unor existente din metaunivers, cum ar fi a unui suflet, a duhurilor rele (acolitii lui Lucifer), a ingerilor, a lui Iisus Hristos. Noi trebuie sa contrazicem aceste legi imuabile si sa afirmam manifestarile incerte.
5. Mintea oamenilor este capabila sa intelega legile acestei lumi, dar nu este capabila sa inteleaga legile metalumii. La ce ne foloseste mintea? De ce ni s-a dat aceasta minte? Mintea mea ma deranjeaza in efortul de a ma mantui, sau ma ajuta? In aceasta ordine de idei, deoarece mintile oamenilor nu sunt identice structural si potential, pe unii ii ajuta si pe unii nu. Pentru unii este inteligibil ceva si pentru altii nu. Asa ca atunci cand lasi in lume legi pentru toti oamenii, trebuie sa faci in asa fel incat sa nu-i deraiezi pe unii de la cale, cu prea multe informatii precise, dar nici sa-i lasi insetati pe altii de ceea ce poate fi cunoscut. Aceasta dilema, Iisus Hristos a rezolvat-o prin lasarea sfintilor pe pamant, care au revelat adevaruri cognoscibile, pentru cei ce au urechi de auzit, ochi de vazut si minte de inteles.
Consider, asadar, ca intrebarile mintii mele au raspuns, dar acest raspuns nu este util tuturor crestinilor, de aceea Biserica nu are raspunsuri standard, ci fiecare trebuie sa le caute si sa le gaseasca,caci ele exista sau vor aparea.
De aceea consider ca aceste rapunsuri pot aparea pe un forum anonim, care nu duce la implicarea Bisericii. Consider ca daca un preot, calugar sau mirean studios, are aceste raspunsuri (sau trimiteri catre scrieri care le au), le poate da aici fara sa aduca probleme Bisericii. Tocmai de aceea le caut aici. Daca cineva dintre voi cunoaste aceste lucruri, partial sau mai profund, din lecturile pe care eu nu le-am avut sau nu am ajuns inca la ele, va rog sa raspundeti sub orice semnatura, caci nu va fi oficial.
Asadar, revin la intrebarea pusa in deschiderea topicului, ca si la cele gasite pe parcurs.
Daca veti considera necesar, le pot reformula.
Am impresia ca dumneavoastra ati luat note foarte slabe la fizica si matematica....
Cu drag,
Lavinia
Reply With Quote