Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.03.2014, 15:45:54
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Ca fapt divers,istoric vorbind,predestinatia,ca si concept,isi are radacinile in alta parte, era sustinuta inclusiv in cadrul iudaismului,de esenieni de exemplu,care erau cu mult mai infocati pe acest aspect decat alte personaje istorice ulterioare.Ce va mai place sa gasiti prilej de discutii plecand de la o simpla urare,tipic latin :) Eu sunt mai germanic de felul meu,,nu este nevoie sa-mi povestesti mult,scurt si la obiect cand este posibil.
Si tu esti predestinat sa te mantuiesti sau nu?
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 20.03.2014, 16:00:39
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Si tu esti predestinat sa te mantuiesti sau nu?
Ultima data cand l-am intrebat pe Dumnezeu asta mi-a spus ca daca ma grabesc sa aflu raspunsul poate ma cheama la EL ca sa aflu.L-am rugat sa mai ma lase putin si mi-a zambit.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2014, 23:24:55
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Smile

Citat:
Ultima data cand l-am intrebat pe Dumnezeu asta mi-a spus ca daca ma grabesc sa aflu raspunsul poate ma cheama la EL ca sa aflu.L-am rugat sa mai ma lase putin si mi-a zambit.
Să trăiești, prietene! Tot pelerin și tot pe cale? Ai grijă la omul .. spân.
Lasă întrebările astea încuietoare către Domnul.
Să-ți fie inima plină de dragoste! Atunci vei afla și .. răspunsul.
Dragoste și bucurii!
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2014, 00:11:44
Senior Member

Implicit

Citat:
Sa-nteleg ca da, esti mantuit? Deja?
Sau a fost doar o gluma? Iarta-ma, dar nu-mi dau seama, ai vorba atat de pliata!!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 22.03.2014, 09:12:22
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
Sa-nteleg ca da, esti mantuit? Deja?!
Prietene te inteleg,ideea in sine imi genereaza si mie un atac de panica :), gandeste-te la o Imparatie a Cerurilor cu unul ca mine in ea...Totusi putem rasufla toti usurati,este evident ca nu am reusit sa sar inca gardu-n Rai.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2014, 09:18:07
Senior Member

Implicit

Citat:
Prietene te inteleg,ideea in sine imi genereaza si mie un atac de panica :), gandeste-te la o Imparatie a Cerurilor cu unul ca mine in ea...Totusi putem rasufla toti usurati,este evident ca nu am reusit sa sar inca gardu-n Rai.
OK, dar dupa ce vei trece dincolo tu ai convingerea ca vei intra in Rai? Nu de-alta, dar as dori sa am si eu o astfel de convingere... Ma-ntelegi, nu-i asa?
Reply With Quote
Vechi 22.03.2014, 09:30:26
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
OK, dar dupa ce vei trece dincolo tu ai convingerea ca vei intra in Rai? Nu de-alta, dar as dori sa am si eu o astfel de convingere... Ma-ntelegi, nu-i asa?
Prietene in Dumnezeu nu exista nedreptate si prin urmare vom primi fiecare ce-i drept.Totusi cumva poti anticipa raspunsul,fie si cu ajutorul constiintei,privind la cele spuse de Mantuitor:,,Pentru ce ma chemati:Doamne,Doamne si nu faceti ce va spun?"
Reply With Quote
Vechi 22.03.2014, 10:45:33
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
Prietene in Dumnezeu nu exista nedreptate si prin urmare vom primi fiecare ce-i drept.Totusi cumva poti anticipa raspunsul,fie si cu ajutorul constiintei,privind la cele spuse de Mantuitor:,,Pentru ce ma chemati:Doamne,Doamne si nu faceti ce va spun?"
Răspunsul la întrebarea Mântuitorului e cheia dezbinărilor noastre. Pentru că e mult mai ușor să teoretizăm decât să facem. Pentru că umplem mintea și lăsăm goală inima. Ne înfierbântăm cu capul și răcim cu inima. Nu mai căutăm ce ne unește, ci doar ce ne desparte. Pentru că la fel ca acum 2000 de ani, auzim Cuvântul dar preferăm să-i urmăm pe cărturari și farisei. Dacă atunci când Domnul era printre noi nu eram capabili să-L urmăm, oare acum suntem? Dacă Iisus ar veni acum printre noi, n-ar pătimi același calvar de la noii cărturari și farisei? Nu L-ar urmări să vadă dacă respectă doctrina și ritualul bisericii lor? Și nu L-ar declara ei drept iubirist, rătăcit, ba chiar eretic? Atunci pe cine urmăm noi, de fapt?
Răspunsul la întrebarea asta e același cu răspunsul la întrebarea ta, prieten drag.
Să umplem inimile noastre cu dragoste și atunci pacea și bucuria vor reveni printre noi. Și Iisus va învia în inimile noastre.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2014, 16:19:22
Senior Member

Implicit

Citat:
Si daca ai ajuns in situatia in care ai anticipat, sa zicem, raspunsul cu ajutorul constiintei si surpriza! raspunsul e "da", in aceasta situatie un suicid te-ar duce drept in Rai, sau nu?
Reply With Quote
Vechi 20.03.2014, 16:07:01
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Doamne ajută.

Mulțumesc, cu drag, frate depărtat "pelerin spre Răsărit". Te aștept cu drag, să stăm de vorbă, oricînd vrei tu. Îl poți aduce și pe fratele socratic.
Iar ce privește vîrsta, sunt oameni care au îmbătrînit groaznic, pentru care bătrînețile sunt o rușine, mai rar, dar sunt. Și sunt tineri, pentru care credința creștină (cea fără erezie, ortodoxă), virtuțiile și mîntuirea în Hristos, sunt preocuparea de zi cu zi. Doamne ajută cît mai mulți tineri să fie astfel, și pe mine, păcătosul, la fel.
Și ultimul lucru, cu mila Domnului, creștinii nu comentează, ci mărturisesc, după puterea lor, după credința și rîvna lor. Fiecare e minunat în felul lui, fiecare are nevoie de ajutor sau nu; dar pînă la un moment dat.
Iar dacă ai primit pe Domnul și ai reușit să deschizi inima spre creștinism (cel fără erezie, ortodox), chiar și puțin, în ce citești în viața de zi și cu zi și da, și aici pe forum, atunci spre mîntuire să-ți fie. Iar dacă nu, spre deschiderea inimii să-ți fie, spre creștinismul cel fără erezie, Ortodox.

Mă rog Domnului să nu mori, să nu adormi în Domnul, pînă nu ne vom vedea. Că te-a lăsat Domnul și nu te-a luat încă, tocmai ca să poți deveni creștin. De-al Lui. De aceea te ține. Și după ce vei deveni creștin de-al Lui, te va mai lăsa o perioadă bună. Dar asta să fie curînd, altfel, nu va mai fi acea perioadă.
Să știi că multă lumină izvorăște în inima ta cînd deschizi ușa inimii tale spre ea, spre lumină, și te orbește, te face să-ți pui mîna la ochi, și nu poți vedea prin ea. Dar vei putea atunci cînd vei fi botezat creștin (ortodox) și te vei Împărtăși cu trupul și sîngele Domnului, pentru prima dată, ortodox fiind. Pînă atunci să nu te apropii de aceste Taine, nepregătit și mincinos aflîndu-te pentru ele, că spre îmbolnăvire îți vor fi. Dar atunci ! Ce zi va fi atunci ! Ce zi minunată va fi ziua aceea pentru tine și mîntuirea ta !
Te aștept cu dragostea lui Hristos, ce îți port. "Așa să ne iubim unii pe alții, precum Hristos ne-a iubit pe noi, și ne iubește veșnic".
Hristos a înviat, frate depărtat. Te așteaptă Domnul. Domnul Dumnezeu te așteaptă să vi acasă.
Bucurii vii și alese de Domnul, cu rugăciunile Preacuratei Maicii Sale și ale tuturor sfinților Lui.

Last edited by Daniel_Ortodox; 20.03.2014 at 16:17:01.
Reply With Quote
Răspunde