![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si tu daca ai avea bani si ti-ai dori acel telefon de ultima generatie ti l-ai lua. Ti l-ai lua pentru ca iti place, pt ca e de ultima generatie, ca e de calitate si pentru ca ti-l doresti asa sa fie. Nu cred ca ai zice "stai, eu imi iau unul model din anul 2000 pt bla-bla". Ti-ai aduna bani din munca ta ca sa-ti cumperi pentru ca asa ti-l dorest sa fie. Punct. Si nu vei fi judecat pt asta. Acum ceea ce spui tu inteleg, te referi cum se raporteaza omul la lucrul respectiv, sa zicem ca acel telefon vrei sa aiba si diamante incrustate in lateral, numele tau inscriptionat cu litere de aur sau mai stiu eu ce pt fitze si a cheltui banii aiurea si cu mandrie. E cu totul altceva. Treaba lor fitzosii ca o fac din mandrie ca au bani, sa impresioneze, sa-si acopere unele lipsuri sufletesti, pana la urma fiecare cu viata lui. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Grav e ca s-a ajuns la generalizare. Si sa se creada ca toti vor acelasi lucru. Eu nu am un telefon la 20 de lei, dar nici nu imi schimb telefonul o data pe an si nici nu imi doresc ultimul tip de telefon. Nu am nevoie de toate bazaconiile de pe el. Si ma sperii prin metrou cand ma uit cum in drum de la munca (dimineata e prea aglomerat si nu e loc) cum toata lumea butoneaza telefonul. Sau si mai tare la masa, stau mai multi oameni si fiecare e cu treaba lui pe telefon. Deci nu vrea toata lumea cel mai scump telefon si nu e nevoie de mult efort sa renunti la a sta toata ziua cu ochii in telefon si a pierde vremea cu prostii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Personal NU imi bat joc de bani si nu cumpar la preturi mari lucruri care nu se justifica. DAR daca as dori unul nou, mi-as cumpara. Din banii pe care ii castig mi se pare aiurea daca imi doresc ceva nou, mai calitativ si sofisticat sa nu-mi cumpar. Pentru ca asa vreau sa am si nimeni nu ma judeca ce fac cu banii mei. La fel poate face oricine si nu-l judec eu ce face cu banii lui. E valabil si cand cumparam un calculator etc, depinde de obiect. Cum spunea cineva de incaltamine de 2000 lei, 200 lei sau 100 lei. Nici eu nu dau 2000 lei dar nici 20 lei. Inca o data, depinde de cum ne raportam la obiectele din jur si la utilitatea lor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si sa stii ca te judeca cineva cu privire la ce fai cu banii tai. Te judeca Dumnezeu. Pentru ca banii nu i-ai facut tu, prin propriile eforturi. Si nu faci totul doar pentru tine.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu vorbim de diamante, ci de telefoane scumpe.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Care e folosul de a impune modul tău de raportare la un smartphone? Și care e folosul duhovnicesc? Un smartphone oferă multe beneficii, bineînțeles, dacă sunt utilizate cu măsură. Apoi poate fi un înlocuitor de GPS, aparat foto/filmat/înregistrat audio etc. Deci, poate fi chiar mai ieftin decât dacă ți-ai cumpăra toate aceste aparate separat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica sa fim seriosi, cati si cat timp ne-am simti impliniti sufleteste daca am dona sa zicem 1000lei la niste amarati? Pe cand cu un telefon de 1000lei, ne putem umple golurile mul timp..
|
|||
|
|||
![]()
Dacă pentru tine utilitatea este egală cu umplerea golului sufletesc, ce să mai zic...
|
|
|||
|
|||
![]()
Gandeste-te sincer, cam care e utilitatea reala, nu aia de marketing.
As fi putut avea un GPS de mai bine de 5 ani dar as putea sa numar pe degete (de la o mana) datile in care mi-ar fi fost util si in care culmea, m-am descurcat pana la urma si fara si nici n-am ocolit zeci de km din cauza asta. Pozele/filmele facute cu telefonul sunt o gluma trista. Un telefon "de fitze" e peste 2000ron, bani cu care iti cumperi un DSLR bunicel. De inregistrat voce, iarasi, am acces la reportofon de peste 10 ani. Utilitatea reala? Zero. Sigur, pot sa zic ca as fi inregistrat conferinte duhovnicesti, etc. dar la fel de bine daca as fi avut nevoie sa ascult si a doua oara ce s-a vorbit, as fi putut cere inregistrarea de la unul din aia 10 care inregistrau si video si audio. Ce am inregistrat eu cu camera foto, n-am ascultat niciodata a doua oara. Sunt unii biznismeni care chiar au nevoie de e-mail la purtator si nu e fitza (foarte putini). Aici nu prea cred ca se califica nimeni de pe aici. Pana la urma un telefon e doar un telefon. Da, poti sa-ti omori timpul cu tot felul de jocuri "inteligente". Am fost acolo, am facut asta, nu cred ca sunt mai destept de la ele.
|
||||
|
||||
![]()
Nu pierzi nici o ocazie să mă taxezi. Poate cu trecerea anilor mă vei ierta pentru greșelile trecutului.
Citat:
Citat:
Citat:
Plus că am colegi cu aifăun, unul l-a lovit și ”a trebuit” să-l schimbe, altul l-a uitat în taxi. Deci gaură de 500E la buget din cauza unei chestii care se poartă, așa, din neatenție. Pe cînd dacă pierzi sau strici navigatorul, aparatul foto, TELEFONUL ăla de 150 de lei nu e nici o tragedie să-l înlocuiești.