![]() |
![]() |
|
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Citat:
In mod evident, la tine functioneaza. Citat:
Sa numesti stiinte "noua religie atee" arata doar ca nu intelegi nici stiinta, nici ateismul. Si nu incerc sa conving pe nimeni de nimic. Postez pe tema acestui thread, cum ca stiinta duce la credinta. Un lucru care e departe de adevar, si e usor de dovedit. Citat:
Citat:
In afara faptului ca au avut o contributie la definirea crestinismului asa cum arata el azi, nu vad de ce ar trebui priviti ca autoritati supreme cand vine vorba de explicatii despre psihologie, etc. E ca si cum am ignora tot ce am invatat in ultimii doua mii de ani in materie de canalizare si transportul apei (de exemplu) si am insista sa caram apa cu galeata, de dragul autoritatii. Ca asa a zis sfantul X in secolul 4 - galeata e sfanta, asa ca folosim galeti. Indiferent de ce am mai invatat din secolul 4 pana acum. Citat:
Ai argumente sa iti sustii pozitia, experimente cu care sa iti sustii ipoteza, bine. Nu ai, asta e, ipoteza e gresita. Regula universala, indiferent ca omul ala de stiinta are 18 ani sau 90. Citat:
Citat:
Le scriau, le propovaduiau, si lumea le credea. Bazat 100% pe autoritate. Ce contra argumente sa aduca niste oameni care nu stiau nici sa citeasca, erau speriati de tunete si fulgere, si erau profund superstitiosi? Daca asta iti e audienta, nu ai un motiv sa fii exigent cu tine insuti. Citat:
Orice afirmatie poate fi contrazisa, si oricine care face o afirmatie trebuie sa se astepte la asta. Scrierile religioase nu beneficiaza de protectie speciala. Si e total ironic sa o numesti pe corinusha "anonima frustrata", in conditiile in care te ascunzi in spatele unui nickname si dai copy/paste la ce au scris altii. Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? | lourdes19 | Generalitati | 2 | 19.10.2010 12:06:29 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
"Interconfesionalitate" in aceeasi credinta | praxis | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 0 | 18.11.2008 12:42:40 |
|