![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Ajunge, cu mila Domnului. Sunt 18 poze, cu pagini duble, deci 36 de pagini. Subiectele se înțeleg din text: 1. Carne și duh - trupesc și duhovnicesc. 2. Invidia. 3. Podoabele femeiești. 4. Smerenia și mîndria. 5. Dragostea. 6. Mila. 7. Lumea. 8. Moartea. 9. Rugăciunea. Pomeniți-mă. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 02.03.2014 at 02:02:52. |
|
||||
|
||||
![]()
Dar din Sfântul Paisie Velicicovski n-ai găsit nimic? O pagină, două - de reținut.
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Din Sfîntul Paisie Velicicovschi, după Înviere, cu mila Domnului. Am o singură carte cu el și e dată împrumut. Bucurii. |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Din cartea "Crinii Țarinei sau Flori Preafrumoase". |
|
||||
|
||||
![]()
In Duminica Iertarii - de la Sfantul Tihon de Zadonsk citire.
|
|
|||
|
|||
![]()
,,In iconografia ortodoxa traditionala, Buna Vestire apare descrisa astfel:
In partea stanga a compozitiei se afla Arhanghelul Gavriil, cu mana dreapta intinsa, binecuvantand-o pe Prea Sfanta Fecioara Maria, care se afla in partea opusa, iar in mana stanga tine un toiag, simbol al autoritatii mesagerului lui Dumnezeu. Gavriil poarta tunica si himation. Este infatisat ca si cum ar alerga, cu un picior inainte, cu genunchiul indoit sub vesminte. Expresia chipului este solemna, barbateasca, dar smerita. Uneori, o aripa se afla inca in aer, cealalta, lasata in jos. Fecioara Maria sta in picioare in fata unui scaun inalt, alteori asezata pe el. Poarta vesminte lungi care ii lasa doar fata descoperita, gatul si mainile. Chipul si atitudinea ei exprima modestie, prudenta si smerenie. Sta cu capul inclinat in directia ingerului. Cu mana dreapta face un gest de consimtire, in timp ce cu stanga tine un fus sau o batista. Privirea, atitudinea si gestul ei exprima cuvintele reproduse mai sus din Evanghelia dupa Luca: "Iata roaba Domnului.Fie mie dupa cuvantul tau".In fundal sunt cladiri a caror forma eleganta sporeste frumuseta compozitiei. Deasupra lor, la mijlocul icoanei sau in apropiere, se afla o reprezentare a boltii ceresti sub forma de semicerc, de unde izvoraste o raza de lumina. Lumina simbolizeaza harul Prea Sfantului Duh. Ea se opreste la aureola Sfintei Fecioare sau langa aureola. Uneori se mai adauga si alte elemente, daca spatiul permite - de exemplu, o masa langa Maica Domnului, pe care se afla Vechiul Testament si o vaza cu flori. Aceasta din urma simbolizeaza fecioria ei. In troparul care se canta pe 25 martie, semnificatia sarbatorii se rezuma elocvent: "Astazi este inceputul mantuirii noastre si aratarea tainei celei din veac: Fiul lui Dumnezeu, Fiul Fecioarei se face, si Gavriil darul bine-l vesteste! Pentru aceasta si noi impreuna cu dansul Nascatoarei de Dumnezeu sa-i strigam: Bucura-te cea plina de har,Domnul este cu tine." (Tropar, glas 4)"(fragment dintr-un articol, cu acelasi titlu, scris de Konstantine Kavarnos, preluat de pe crestinortodox.ro) In completare puteti citi si acest articol,aici Last edited by Pelerin spre Rasarit; 25.03.2014 at 23:00:37. |
|
|||
|
|||
![]()
Definiții duhovnicești ale celui între sfinți părintelui nostru Grigorie din Nazianz
Simplitatea e o deprindere inactivă spre rău, iar duplicitatea este viclenia purtării. Plăcerea e o moliciune a sufletului, iar întristarea e o mușcătură și tulburare a inimii. Grija e un vârtej, iar îngrijorarea e unul și mai mare. Reflecția e contrapunerea de raționamente față de cele ce trebuie făcute. Judecata e fixarea deliberărilor minții, iar respingerea lor știu că e plictiseala. Învidia este topirea sufletului atunci când aproapelui îi merge bine. Din pricina invidiei se ivesc răutatea și vătămarea. Reproșul celor răi este o suferință lăudabilă. Sfiala e o străngere de inimă de frica rușinii, iar obrăznicia e disprețuirea sfielii. Sârguința e o concentrare spre cele ce ne stau înainte, iar destrămarea ei știu că e indolența. Dacă vă sunt de folos, mai postez, dacă nu, mă opresc aici.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 13.04.2014 at 13:26:32. |
|
|||
|
|||
![]()
[/i]Dacă vă sunt de folos, mai postez, dacă nu, mă opresc aici.[/quote]
Mie imi sunt de folos! Multumesc!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Viata Sfantului Simeon cel Nebun dupa Hristos | Nestiut | Generalitati | 4 | 10.04.2014 19:58:59 |
Mihai Viteazul - o viata inchinata lui Hristos | mirelat | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 23 | 25.09.2013 03:44:16 |
Dogmatica Patristica Ortodoxa | myself00 | Generalitati | 7 | 10.09.2012 19:23:37 |
Despre trupurile inviate in patristica | Mihnea Dragomir | Sfinti Parinti (Patrologie) | 99 | 29.05.2012 14:09:59 |
Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos Calea, Adevarul si Viata | tatolivia | Intrebari utilizatori | 0 | 09.10.2011 15:10:56 |
|