![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() Mii de credincioși și peste 700 de preoți au participat astăzi, 12 aprilie 2014, la tradiționalul Pelerinaj de Florii care s-a desfășurat în Capitală. Sfințirea stâlpărilor și începutul pelerinajului Pelerinajul a început de la Mănăstirea Radu Vodă, după Slujba Vecerniei oficiată în biserica mănăstirii bucureștene, ctitorie a domnitorului Radu Vodă, la sfârșitul căreia Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a săvârșit rânduiala sfințirii stâlpărilor, rostind rugăciunea la binecuvântarea ramurilor de salcie: Doamne Dumnezeul nostru, cel ce șezi pe Heruvimi, cel ce ai arătat puterea Ta și ai trimis pe Unul Născut Fiul Tău, Domnul nostru Iisus Hristos , ca să mântuiască lumea prin Crucea, prin îngroparea și prin învierea Sa; Căruia, venind în Ierusalim spre Patima cea de bunăvoie, poporul cel ce ședea întru întuneric și în umbra morții, luând semnele biruinței - ramuri de copaci și stâlpări de finic-, I-a prevestit Învierea; Însuți Stăpâne păzește-ne și pe noi, care, urmând acelora purtăm în mâini ramuri de copaci în această zi de înainteprăznuire. Și, precum pe acele popoare și pe acei prunci care Ți-au strigat Ție: „Osana”, apără-ne și pe noi, ca, prin laude și cântări duhovnicești, să ne învrednicim de dătătoarea de viață Înviere cea de a treia zi, În Hristos Iisus, Domnul nostru, cu care împreună ești binecuvântat cu Preasfântul și Bunul și de viață Făcătorul Tău Duh, acum și pururea și în veci vecilor. Amin !
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O hotararea noua publicata pe www.basilica.ro | mihailt | Generalitati | 6 | 14.01.2011 22:11:54 |
Activitatile saptamanii la Centrul de Formare si Consiliere | fragmente | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 13.09.2010 09:25:35 |
Centrul Academic International Eminescu ( 121 de ani in eternitate ) | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 14.06.2010 17:59:31 |
Am noutati: cred ca stiu cine e NOI | mq | Generalitati | 19 | 02.09.2009 13:54:01 |
Noutati uimitoare la Altermedia!Tesla a fost roman!Parol! | mihailt | Generalitati | 3 | 21.05.2009 21:43:39 |
|