![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu vorbesc din experienta de copil crescut exclusiv la oras (si orasul e relevant, mai ales pentru Corinusha, avand in vedere ca e vorba de Tg-Mures). Nu ai inca copii si situatia se mai schimba, de accord, dar hai sa ne gandim la viitor. Scoala o face in sat, buna/rea cum o fi, dar pe langa scoala e important sa faca si un sport, eventual cursuri de limba straina, desen, pictura, trupa de cercetasi, balet, pian, echitatie, fotografie, aikido sau mai stiu eu ce o sa fie la moda peste 10-15 ani. Indiferent ce alege, pentru asta va trebui sa mearga la oras macar de 2-3 ori pe saptamna, cineva sa il duca-aduca. Despre scoala nu stiu ce sa zic, daca o sa ai pretentii de liceu ca Unirea sau Papiu ar fi bine sa il dai acolo macar din gimnaziu - faptul ca are 10 pe linie la scoala din Raciu nu inseamna ca o sa se descurce ok in mediul super-competitiv de acolo. Daca dai copilul la scoala in oras, alte probleme - o sa vrea sa iasa cu colegii la o pizza, la un film sau cand creste mai mare o sa vrea sa mearga la o petrecere, un concert. Toate astea devin mai complicate daca locuieste in afara orasului, la 12 noaptea nu cred ca mai este maxi-taxi spre Livezeni sau Nazna. La fel si voi, parintii, poate o sa vreti sa mergeti la un spectacol de teatru sau sa beti un o bere la o terasa, e mult mai greu sa te urnesti chiar si cu masina cand stii ca ai 10km dus, 10 intors.
Ce incerc sa spun este ca exista avantaje si la oras. In plus, Tg-Muresul e in continuare un oras pasnic si linistit, nu prea ai treaba cu gasti ca cartier, batai sau mai stiu eu ce. Oare e traiul la curte chiar asa o bucurie pentru copiii din ziua de azi? Inclin sa cred ca ori la bloc, ori la curte, copilul prefera sa stea intre 4 pereti, cu ochii atintiti in monitor.