Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2014, 08:14:43
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Iadul într-adevăr este veșnic, osânda însă nu, datorită Iubirii(iertării); cu discernământ!
"Și vor merge aceștia la osânda veșnică, iar drepții la viața veșnică“. Mt 25.46
Si ca sa nu se inteleaga ca L-as fi facut pe Dumnezeu un tortionar sadic, am spus mai devreme ca este osanda pe care si-au ales-o pacatosii singuri. Este propria lor pedeapsa, nu a lui Dumnezeu.
Vechi 23.04.2014, 06:15:45
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
"Și vor merge aceștia la osânda veșnică, iar drepții la viața veșnică“. Mt 25.46
Si ca sa nu se inteleaga ca L-as fi facut pe Dumnezeu un tortionar sadic, am spus mai devreme ca este osanda pe care si-au ales-o pacatosii singuri. Este propria lor pedeapsa, nu a lui Dumnezeu.
Recunosc că mi-ai închis gura cu evanghelistul Matei, dar chiar și diavolul se poate mântui dacă se schimbă(se pocăiește).

Așa cum spui, singuri păcătoșii, fără Dumnezeu, și-au dat propria lor pedeapsă, dar chiar posedați fiind, pentru iertarea și pocăința lor și Dumnezeu lucrează, iar rezultatele muncii Lui nu sunt aleatorii.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 23.04.2014, 10:36:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Nu, sunt in conformitate cu alegerile omului si ceea ce nu realizam este faptul ca alegerile astea nu se mai pot schimba cine stie ce dupa moarte.

Daca atat timp cat ai fost in viata, ti-a placut nedreptate, de ce sa o urasti dupa moarte?

Doar pentru ca arzi in Iad?
Atunci unde este libertatea?
Este schimbarea asta autentica?
Ar fi posibila?

Diavolul, poate in teorie are posibilitatea de a se mantui.
In practica, nu o va face pana la Parusie, atunci, cand va fi total neputincios...de ce ar mai face-o?