Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2014, 22:04:34
klamath klamath is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calinp Vezi mesajul
sinoadele s-au tinut in cadrul bisericii, cum spui, al bisericii in care ortodocsii de multe ori erau minoritari.
?!?!

Citat:
am amintit mai sus unele rezultate. Mici, dar mai mult decat nimic.
?!?!

Nu te supara, dar am indoieli ca ai fi ortodox.
Prefer sa raman antiecumenist (sau cum vrei tu sa ii spui) in cazul asta.
Prefer sa gandesc ca Arsenie Papacioc si Arhimandritul Epifanie Teodoropulos.

Subiect incheiat pentru mine.

Last edited by klamath; 07.05.2014 at 22:07:23.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2014, 22:17:08
calinp calinp is offline
Member

Data înregistrării: 20.04.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de klamath Vezi mesajul
Nu te supara, dar am indoieli ca ai fi ortodox.
nu ma supar, dar si ortodoxometrul meu imi spune ca nu prea ai cultura teologica. daca te-ai smintit pentru ce am zis despre sinoade, iti mai spun ceva: daca traiai traiai in sec IV, ai fi putut fi un vajnic arian, evlavios fata de marii duhovnici arieni

Citat:
În prealabil postat de klamath Vezi mesajul
Prefer sa raman antiecumenist (sau cum vrei tu sa ii spui) in cazul asta.
Prefer sa gandesc ca Arsenie Papacioc si Arhimandritul Epifanie Teodoropulos.
Subiect incheiat pentru mine.
Succes, si sanatate! Treaba ta. Eu raman cu sfintii parinti. Desi am si eu niste repere contemporane, de 100 de ori mai sfinti decat cei doi de care zici (un taranus legionar banal, si un simplu preot scribalau fara nimic duhovnicesc in biografie - sper ca aici nu te-am smintit, ca nici unul nu mai poate sa-ti fie duhovnic). Dar nu mi se pare decent sa ii expun. E de altfel unul din excesele catolicilor, pe care il inghit pe nemestecate tocmai ortodocsii antiecumenisti. Facem sfinti cu ghiotura, in timp ce lumea e fara pic de dumnezeire. Dar asta e altceva.
Cu bine

Last edited by calinp; 08.05.2014 at 01:50:55.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2014, 19:12:04
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
pai ia defineste-o tu atunci
Cred ca am scris peste 1000 de mesaje doar despre ecumenism, nu are rost sa scriu ceva ce poti gasi in orice articol ortodox gasit pe internet. Pe scurt, e exact ceea ce sustii tu. Adica dogma protestanta, nu ortodoxa, asta e ecumenismul.
Citat:
Poate nu ai citit cum s-au format dogmele, cand, si in ce conditii. Primii crestini desenau un peste pe perete, apoi erau umflati de politie si executati - cam asta, pe scurt. Dar converteau toti paganii prin viata lor. Dogmele s-au definit in urma unor dezbateri lungi si serioase fata in fata cu ereticii, gata de orice argument.
Spui ca ai facut facultatea de teologie, ar trebui sa stii ca invatatura ortodoxa, dogmele, au fost revelate si expuse de Iisus si Apostoli, nu facute la sinoadele ecumenice. Sinoadele se tineau doar cand aparea o erezie, o invatatura contrara dogmelor existente. Atunci se definea mai exact acea invatatura, ca sa raspunda ereticilor. Si aceea ce spui aici e tot o conceptie a protestantilor, ei spun ca dogmele au aparut la sinoade sau in timp.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2014, 22:13:47
calinp calinp is offline
Member

Data înregistrării: 20.04.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cred ca am scris peste 1000 de mesaje doar despre ecumenism, nu are rost sa scriu ceva ce poti gasi in orice articol ortodox gasit pe internet. Pe scurt, e exact ceea ce sustii tu. Adica dogma protestanta, nu ortodoxa, asta e ecumenismul.
cum tu esti asa lapidar si sigur spunand ca tu esti ortodox si eu nu, atunci sunt si eu la fel: eu sunt ortodox si tu habar n-ai de ortodoxie - o confunzi cu un fel de stilism + rascol amestecat cu fariseism.

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Spui ca ai facut facultatea de teologie, ar trebui sa stii ca invatatura ortodoxa, dogmele, au fost revelate si expuse de Iisus si Apostoli, nu facute la sinoadele ecumenice. Sinoadele se tineau doar cand aparea o erezie, o invatatura contrara dogmelor existente. Atunci se definea mai exact acea invatatura, ca sa raspunda ereticilor. Si aceea ce spui aici e tot o conceptie a protestantilor, ei spun ca dogmele au aparut la sinoade sau in timp.
ce bla-bla
erau dogmele dintotdeauna, dar uite ca ereticii nu le stiau. Si ei se numeau tot ortodocsi, si se raportau la invatatura apostolica, pana cand erau dovediti de sinod eretici, si chiar si dupa aceea. Cum nici tu nu esti ortodox decat cu pretentiile si cu cele 1000 de articole indraznete despre ecumenism. Dogma ortodoxa, dogma protestanta, dogma antiecumenismului ce simplu e sa spui vorbe goale. oameni care isi numesc ura crestinism si rautatea ortodoxie. mai multa minte au ateii decat astfel de ortodocsi anticrestini
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ecumenism Tartaruga Biserici Protestante 230 04.12.2012 01:46:41
Ecumenism ancah Biserica Ortodoxa Romana 206 31.05.2010 03:51:19
ecumenism alexandra Generalitati 15 20.04.2008 16:10:49
Ecumenism Iacov Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 178 08.10.2007 20:02:36
Ecumenism Noesis Generalitati 13 17.07.2007 09:35:57