Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.04.2014, 12:07:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Mă exprim așa deoarece domeniul este unul neoficial, nerecunoscut științific, deocamdată relativ necunoscut, cărți sînt puține, supraveghetori profesioniști care împărtășesc din experiență iarăși nu prea, deci 100% siguranță nu are cum să fie.
Aici trebuie sa mergi pe doua chestii:

1. stiintific/biologic, poate fi sustinut punctul cutare de vedere?

2. cat de sigur este pentru sanatatea mea, ce risc incercand cutare sau cutare?

In ceea ce priveste "dry fast" - nimic nu are cea mai mica farama de logica.

Dezintoxicarea presupune eliminarea toxinelor din corp iar tu, eliminand apa, ii tai singura posibilitate prin care poate face asta.

Stii tu, asta seama cu "Arata de parca e viu. Zboara puiule, zboaraaaaa".

Citat:
Crede-mă că am scopul bine determinat. Există și o logică în toate astea, dovedită experimental, științific. Dar or fi și oameni care-o fac fariseic, ca să se laude, să iasă în evidență sau din te miri ce motive ciudate.
La "dry fast" exista doar la o examinare superficiala si cu sumare cunostinte chiar la nivel elementar de anatomie/biologie/fizica/chimie.

Daca unul supravietuieste 7 zile fara apa deloc, nu inseamna ca altul nu poate sa intre in coma sau sa aiba alta problema majora.
Iar daca ala care o trecut de cele 7 zile zice ca "se simte mai bine" dupa, nu inseamna ca e bun la ceva, la fel de bine poate fi subiectivism, autosugestie sau pur si simplu s-ar simti la fel de bine si daca ar fi tinut un post cu apa.

Ca sa ajungi pe urma la ecuatii de genul 1 zi de post uscat = 2 zile de post cu apa, deja e super ridicol.