![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inteleg ca in mod iluzoriu ar trebui sa alegi intre doua persoane in viata ,dar aici dai de inteles ca ai de ales intre prieten (iubit) si un suflet nevinovat care nu s-a nascut.Adica ce sa faci ? Avortul este ceva obisnuit ,banal , o debarasare ? |
|
|||
|
|||
![]()
Din pacate, pentru multi asa este (:. Chiar si pt mame care au deja unul sau mai mul?i copii, sus?in ca sunt nevoite sa renunte la sarcinile ulterioare pt a-i putea intretine cumtrebuie pe copiii deja existenti (deja nu mai sesizam din exterior cel putin nici urma de vinovatie). Iar cuplurile tinere care inca nu au copii sustin ca nu e momentul oportun pt ca nu i-ar putea oferi tot ce trebuie si mai bine "il mai amana"... Asta e gandirea lumii, cel putin. In unele cazuri, insa, rezulta traume fizice si psihice iremediabile, se pare, intimp ce alte persoane considera ca au facut exact ceea ce trebuia...(:
|
|
|||
|
|||
![]()
Din pacate, pentru multi asa este (:. Chiar si pt mame care au deja unul sau mai mul?i copii, sus?in ca sunt nevoite sa renunte la sarcinile ulterioare pt a-i putea intretine cumtrebuie pe copiii deja existenti (deja nu mai sesizam din exterior cel putin nici urma de vinovatie). Iar cuplurile tinere care inca nu au copii sustin ca nu e momentul oportun pt ca nu i-ar putea oferi tot ce trebuie si mai bine "il mai amana"... Asta e gandirea lumii, cel putin. In unele cazuri, insa, rezulta traume fizice si psihice iremediabile, se pare, intimp ce alte persoane considera ca au facut exact ceea ce trebuia...(:
|
|
||||
|
||||
![]()
Avem, tot mai mult, o lume după chipul și asemănarea noastră sau după voia noastră. Aroganța omului a ajuns până la a vrea să decidă el destinul lumii sau cel puțin al vieții personale. Și o face, pentru că poate, dar fără să se fi preocupat suficient până acum ca să sporească în asemănarea cu Dumnezeu. Și, prin urmare, deciziile omului nu se aseamănă cu ale lui Dumnezeu.
În timpuri în care omul nu avea atâtea posibilități de a alege și de a decide, nu-și punea prea mult problema în privința felului în care să-și proiecteze viața într-un mod convenabil. Când apărea un copil, unii se bucurau, alții nu, dar se supuneau, acceptau ceea ce le oferea Dumnezeu. Erau mai aproape de atitudinea Mariei, care a spus „Fie mie după cuvântul Tău”, de a-i spune „da” lui Dumnezeu. Acum, refuzăm tocmai cele mai prețioase daruri ale lui Dumnezeu, socotind că nu acum este momentul sau că sunt prea multe. Dumnezeu ne in-comodoează. |
|
|||
|
|||
![]()
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa lasam traumele si sa ne gandim ca totusi am pus capat unei vieti.
Un parinte spunea unor femei ca la fel de bine ar putea sa isi omoare copiii pe care i-au nascut ,e acelasi lucru. Nu poti sa iti cladesti bunastarea pe o crima. Oricum nasterea unui copil inseamna renuntare la mai multe ,dar noi suntem prea egoisti |
|
|||
|
|||
![]()
Ce ne pasa noua de gandirea lumii ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca traiesti intr-o familie crestina, normal ca n-are de ce sa-ti pese de gandirea (restului) lumii. Daca insa toata familia face presiuni asupra ta sa accepti gandirea lor ca si normala, fireasca, e cam greu sa te opui.
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca traiesti intr-o familie crestina, normal ca n-are de ce sa-ti pese de gandirea (restului) lumii. Daca insa toata familia face presiuni asupra ta sa accepti gandirea lor ca si normala, fireasca, e cam greu sa te opui.
|
|
||||
|
||||
![]()
De fapt, daca vrei, nu ebgreu sa te opui chiar deloc. Pana la urma de tine depine totul.
Si sa alegi sa iti omori copilul ca deh, iubitul tau (care probabil nu te va lua niciodata de nevasta - imi pare rau, asta reiese din toate discutiile pe tema asta) s-a imbolnavit. Sincer, as prefera de 1000 de ori sa raman mama singura decat sa fac avort (desi nici eu nu fac lucrurile deloc crestinste, mai exact, am luat anticonceptionale la un moment dat). Fallen, la voi lucrurile se complica pe zi ce trece; esti atat de dependenta de tipul tau; nici nu iti imaginezi. Cred ca mi-e mai usor mie sa ma las de tigari decat tie sa il lsi pe el - si da, sunt dependenta de fumat - Ma despera ca te complaci in tot rahatul ala in care esti, in loc sa dai atitudine de om puernic, pe picioarele lui si sa faci ceva sa iesi din criza asta. Nu vezi ca nu iti face bine?! Uite-te putin in trecutul si prezentul tau cu el si zi-mi ca vezi ceva imbucurator pe viitor, tot cu el... eu nu vad decat ca vei suferi iarasi si iarasi si iarasi. Mi-e atat de greu sa accept ca te poti lasa folosita dupa placul cuiva, fie el si "iubirea vietii tale" (care fie vorba intre noi, pare mai mult obsesia vietii tale ). Din nou, imi cer iertare daca am jignit, nu asta era inentia, dar nu ma pot abtine, nu pot sa tac cand vad ca tot mai rau o duci din cauza "relatiei" asteia total esuate din toate punctele de vedere. La nimeni nu e roz situatia, dar la tine s-au adunat toate relele posibile si ar trebui sa iesi de bunvoie din asta, pentru ca se poate. |
|