![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt tot mai multe cazuri cu persoane care sustin ca au fost pe lumea cealalta (cand erau in coma, moarte clinica, etc..) in iad sau in rai, ca l-au vazut pe Dumnezeu, pe diavol, etc..
Exista o pozitie oficiala a Bisericii Ortodoxe legata de aceste experiente? |
|
||||
|
||||
![]()
nu am auzit sa existe o pozitie oficiala a BOR in legatura cu aceste cazuri
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, nici eu. De aia intrebam. Ma gandeam ca poate stie cineva ceva...
|
|
|||
|
|||
![]()
Ieromonah Serafim Rose - Sufletul dupa moarte
EXPERIENȚE CONTEMPORANE „DUPĂ MOARTE” ÎN LUMINA ÎNVĂȚĂTURII ORTODOXE DESPRE VIAȚA DE DINCOLO, carte aparuta cu binecuvântarea I.P.S. Serafim Joantă, Mitropolitul Europei Centrale și de Est http://www.parohia-hamburg.de/downlo...a%20moarte.pdf In cartea de mai sus ai cateva exemple despre tema propusa de tine ... si cum se raporteaza invatatura ortodoxa la acestea. Last edited by Mandea77; 07.05.2014 at 11:03:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce se intampla cand vedem asa ceva?
http://dailycurrant.com/2014/05/05/c...lah-in-heaven/ Si e interesant cum aceste experiente se intampla de obicei in functie de religie: un crestin il vede pe Iisus, un hindu pe Shiva, un musulman pe Mohammed, etc... Oare exista in rai un compartiment pentru fiecare religie? Last edited by abaaaabbbb63; 16.05.2014 at 20:21:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si de ce n-ar putea sa zica asta si un musulman despre viziunile crestine? De unde stim noi ca viziunile crestine sunt cele adevarate? Cumva stim asta doar pentru ca toti ne-am nascut in familii crestine in loc de familii de alte religii? Este cumva acest factor al intamplarii un compas corect pentru "adevar"? |
|
|||
|
|||
![]()
Teologi ortodocsi se pare ca au respins pretinsa veridicitate spirituala a experientelor moderne de tip "NDE" chiar si a celor care au un iz crestin.
|
|||
|
|||
![]()
Sunt de aceeasi parere. Nu in aceste halucinatii consta Dumnezeu.
|
|