![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pasii mici catre o imagine de ansamblu la care asistam sunt evident indreptati spre negarea totala a lui Dumnezeu, dupa cum se afirma explicit chiar in Teoria M: Dumnezeu a fost scos definitiv din ecuatia aparitiei universului! Progresul tehnologic (cel folositor omului) sa nu-l confundam cu astrofizica, sunt domenii care au scopuri total diferite. Last edited by AlbertX; 19.05.2014 at 18:20:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca este o contradictie. Oamenii de stiinta nu "incearca" sa demonstreze nimic. Ei fac experimente, obtin niste rezultate, iar pe acestea le afiseaza. Faptul ca aceste rezultate inlatura viziunea religioasa asupra unor lucruri nu inseamna ca acestea sunt indreptate impotriva lui Dumnezeu. Nu confunda "religia" cu "Dumnezeu". Ele nu sunt unul si acelasi lucru. Si sa stii, ca oamenii de stiinta ,tocmai ,spun ca universul "tinde" spre infinit, si ca nu a existat dintotdeauna. Iar viata pe alte planete, de ce nu? Este vreo contradictie intre aceasta si Dumnezeu? De ce nu ar fi binecuvantat El si alte planete cu viata? Dumnezeu este omnipotent si omniprezent. Te astepti ca el sa creeze un univers asa masiv, si sa populeze numai o planeta? La asta chiar nu vad contradictia. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Teoria M (ultima teorie validata de lumea academica) sustine ca universul exista dintotdeauna, ca nu a fost creat din nimic si ca nu a avut nevoie de Dumnezeu ca sa existe si sa se extinda uniform accelerat ... la infinit. Din pacate multi ca tine fac aceste confuzii. Expansiunea accelerata a universului nu se opune cumva gravitatiei? Cum s-au putut forma planetele daca universul de la inceputul singularitatii s-a extins uniform accelerat, gravitatia a invins acesta forta uriasa de expansiune si este nedetectabila ? Abordarea simplista a conceptului de gravitatie (treaba cu marul) este o grava eroare pe care o fac multi crestini. Last edited by AlbertX; 19.05.2014 at 18:45:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceasta inca este o teorie incompleta, si inca se lucreaza la ea, dar aceasta nu are nici o legatura cu expansiunea universului. Inca o data, daca Dumnezeu este onmiprezent si omnipotent, de ce nu crezi ca Acesta poate realiza un univers care sa se poata extinde singur, si sa incorporeze toate aceste elemente? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu-mi permit sa fac filosofie pe acesta tema si nici sa-mi dau cu parerea cum face stiinta. Last edited by AlbertX; 19.05.2014 at 18:54:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre ce s-a postat mai sus: Tocmai, concurenta este atat de mare incat daca un om de stiinta face o greseala, toti il mananca, si i se distruge imaginea. Daca n-ar fi gasit nimic la CERN, si ei au mintit, ar fi fost multi care ar fi spus asta. Sa nu va imaginati ca oamenii de stiinta sunt toti in aceeasi tabara. Au si ei orgoliile lor, ceea ce, intr-un fel e benefic. Si, in plus, toate aceste experimente, mai ales CERN-ul, sunt atent supravegheate de toata lumea, mai ales de intreaga comunitate stiintifica. Totusi, lucreaza 10000 de oameni de stiinta acolo, din 100 de tari. In legatura cu gaurile negre, stim ce sunt (materie extrem de densa). Ce nu prea stim este cum se comporta. La CERN, in LHC, se produc ciocniri microscopice care se intampla de obicei si natural, in univers. http://press.web.cern.ch/backgrounders/safety-lhc Iar despre gauri negre care ar inghiti pamantul: "The one common misconception about the small black holes that may form at the Large Hadron Collider is that they would swallow the Earth," Pretorius said. "With about as much confidence as we can say anything in science, this is completely impossible." To start with, theoretical physicist Stephen Hawking calculated all black holes should lose mass over time, giving it off as so-called Hawking radiation. Tiny black holes should shrink via such evaporation faster than they grow by gobbling up matter, dying within a fraction of a second, before they could engorge on any significant amount of matter." De aici: http://www.livescience.com/27811-cre...ack-holes.html Last edited by abaaaabbbb63; 19.05.2014 at 19:19:58. |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
la celalta echipa, doar , doar ca sa ia ceva bun pentru el intr-un timp cat mai scurt, ca sa-si poate amortiza investitia. si scoate profit. Citat:
experimente care nu-s trecute in lista data publicitatii.Experimente cu scop militar.Noi tehnologii pentru domeniul militar. Citat:
Citat:
o suma de bani mare iti cere si dead-line-ul.Ori adevaratii cercetatori n-au descoperit legile fizicii manati tot timpul de la spate de cineva zicand: "Hai mai repede cu cercetarea ca se apropie dead-line-ul.Hai mai repede ca vreau sa-mi recuperez banii si sa fac bani din ceea ce descoperi tu. Pentru ca ce descoperi tu, imi apartine mie ca eu am dat banii.Da-i bataie ca am plan de umplere a buzunarelor iar tu o tot lalaiesti cu cercetarea.Ce ma intereseaza pe mine ca nu-ti iese tie ceva acolo. Am dat banii, vreau profitul.Probleme tale stiintifice nu-s probleme mele.Da-i bataie ca se apropie dead-line-ul Citat:
(adica foarte putini) Restul celor care misuna pe acolo, se hranesc cu firmiturile ce le dau ceilalti.Doar doar o scrie si ei acolo o mica teza de doctorat si apare la CV ca au fost acolo.Multi de acolo sunt cu "Sarut-mana, dati-mi si mie putin prestigiu, ca n-am". Citat:
religie, culoare pielii sau preferinte politice. Citat:
Daca stii ce este un lucru si il poti definii, atunci stii cum sa-l creezi, stii cum sa-l mentii si stii cum sa-l distrugi.Atat timp cat n-ai control asupra lui nu stii absolut nimic despre acel lucru. Ai doar niste ipoteze, presupuneri, impresii si dezbateri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|