![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poti sa citesti in "Ortodoxia si Religia Viitorului" de Serafim Rose(sau si in alte surse) acolo explica mai clar viziunea ortodoxa asupra "extraterestrilor". Referitor la "dezvoltat viata si pe alte planete" pare mai degraba a evolutionism ceea ce se contrazice cu invataura ortodoxa. Iarasi recurg la o carte a lui Serafim Rose(Cartea Facerii, crearea lumii și omul începuturilor) unde este lamurita foarte clar cu cele mai importante invataturi ale Sf. Parinti cu privire la facere si in general la univers. Dumnezeu a facut lumea in 6 zile normale si nu mii, milioane de ani. Da, Dumnezeu are o asa de mare putere, dar universul acesta vazut de care spui a fost creat pentru noi oamenii care "ne credem" atat de speciali... si poate noi ne credem nedemni de asa ceva insa Dumnezeu intr-atat a iubit omul incat la dat pe Fiul Sau patimilor si mortii pentru noi. Chiar i-ti recomand "Cartea Facerii, crearea lumii și omul începuturilor" pe mine ma lamurit pe deplin in ce priveste evolutia, stiinta si altele cu privire la aparitia vietii - cartea atinge toate ideile aparute in aceasta privinta si le combate punct cu punct. Apropo de catolicism... ideea evolutiei sau imbinarii ei cu creatia lui Dumnezeu a aparut tot datorita ideilor catolicior de la schisma incoace - total gresit cu ce ne invata ortodoxia. Last edited by Dennis; 23.05.2014 at 11:16:01. |
|
|||
|
|||
![]()
"Jose Gabriel Funes, astronomul sef al Vaticanului si consilierul stiintific al Papei Benedict al XVI-lea, a declarat ca pot exista extraterestrii si acestia sunt o parte a creatiei lui Dumnezeu.
Adevărul e că au dreptate și se vor întâlni negreșit cu ei la moarte. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si totusi, Sfinii Parini se pot insela cu privire la extraterstii, ca ar fi ingeri cazuti. Nu zic ca s-au inselat, zic doar ca exista o posibilitate. Nu am zis ca cred cu tarie in extraterestrii, dar Universul e cam mare sa existam doar noi... |
|
|||
|
|||
![]()
Si totusi, Sfinii Parini se pot insela cu privire la extraterstii, ca ar fi ingeri cazuti. Nu zic ca s-au inselat, zic doar ca exista o posibilitate.
Nu s-au putut înșela tocmai pentru că de aceea sunt Părinți Sfinți. Or fi avut și ei păcate ale neputinței, dar în înșelare nu au căzut. Iar dacă ar fi așa atunci, ori nu au avut pe Duhul Sfânt și toată învățătura lor e zadarnică și nefolositoare, ori Biserica Ortodoxă este în înșelare de-i ține la mare cinste dar respinge această ”posibilitate” a existenței altor ”civilizații” extraterestre. Și dacă tot am ajuns aici trebuie să ne punem întrebarea dacă nu cumva Dumnezeu Tatăl mai are alți fii gata a se jertfi pentru acei extratereștri. Iar dacă nu are, poate există și alți dumnezei. Sigur că e ușor să relativizăm, este chiar una din principalele arme îndreptate împotriva Ortodoxiei: ”există o posibilitate”, nimeni nu deține adevărul absolut, trebuie să ținem cont de toate părerile, toate credințele duc la Dumnezeu și tot așa. Șarpele a spus-o și el: nu veți muri. Last edited by IvanTurbinca; 23.05.2014 at 12:25:28. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Și s-a făcut seară, și s-a făcut dimineață, zi una. Sfântul Vasile urmează astfel: „Seara este hotarul comun dintre zi și noapte, iar dimineața este vecinătatea nopții cu ziua. Așadar, ca să dea zilei cinstea de a fi fost făcută înainte, Scriptura a vorbit mai întâi de sfârșitul zilei, apoi de sfârșitul nopții, pentru că zilei îi urmează noaptea. Starea în lume înainte de facerea luminii nu era noaptea, ci întunericul; noapte s-a numit atunci când Dumnezeu a despărțit întunericul de zi, și întunericul a primit numire nouă, ca să se deosebească de zi. [...] Pentru ce nu a spus "ziua întâia", ci "zi una" ? Doar era firesc să o numească "ziua întâia", căci avea să-i adauge ziua a doua, a treia, a patra, pentru că era în fruntea celor care vin după ea. A spus "una" pentru că voia să determine măsura zilei și a nopții.” "Ziua întâi a facerii (indiferent cât de „lungă” s-ar presupune că este) pune început ciclului de șapte zile (fiecare cu „ziua” și „noaptea” ei) ce se continuă până în zilele noastre." Sfantul Efrem: "Desi atat lumina, cat si intunericul au fost zidite intr-o clipita, totusi atat ziua cat si noaptea Zilei intai au tinut cate douasprezece ceasuri fiecare." ...deci de ce a spus "ziua unu" sau chiar de ar fi si "intai"... putea sa zica ca: a facut noaptea, ziua, cerul plantele si altele si abia dupa ce facuse luminatorii cerului sa pomeneasca de "zi"... Citisem undeva ca defapt in Biblie trebuia de scris "zi una" nu "ziua intai"(sa scris asa din cauza traducerii - cand sa tradus printre primele dati in romana Biblia) Last edited by Dennis; 23.05.2014 at 12:27:56. |
|
|||
|
|||
![]()
Și zise Dumnezău: ”Să să facă lumină!” Și să făcu lumină. Și văzu Dumnezău lumina că iaste bună, și osebi Dumnezău între mijlocul luminii și între mijlocul întunearecului. Și numi Dumnezău lumina zio și întunearecul numi noapte. Și să făcu sară și să făcu dimeneață, zi una.
Biblia 1688 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Pai din cauza asta ca luminatorii cerului i-a facut in a 4 a zi e posibil ca o "zi" din Biblie sa fie o perioada de timp, o era, etc. nu neaparat 24 de ore. In Biblie nu se pomeneste de 24 de ore, ci de "zi".
Alin, arata-mi te rog unde am zis ca eu nu ma pot insela. Chiar te rog. Am zis doar ca si altii se pot insela, fie ei si Sfinti Parinti. OAMENII se insala |
|