Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.05.2014, 15:14:17
Dennis's Avatar
Dennis Dennis is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.05.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Si Sfinii Parinti nu oameni au fost? Si cum sti tu sau eu sau oricine ca au dobandit Duhul Sfant? Chiar nu inteleg chestia asta. Asa pot spune ca si Calvin cand a venit cu reforma a dobandit Sfantul Duh, a avut o revelatie, asa a vrut Dumnezeu.
...i-mi dau cu parerea... poate ca daca invatatura unora contrazice sau duce la indepartarea de invataturile din Sf. Scriptura; sau cauta interese personale; sau vor sa fie vazuti intelepti, revolutionari, in centrul atentiei si altele de genul - acestia nu cred ca au avut revelatia de la Dumnezeu. Cum a scris cineva mai sus "Pomul după roade se cunoaște".

... poate Calvin si cei asemenea lui, daca s-au simtit revoltati fata de credinta catolica si au sesizat ca invata lucruri false, trebuiau sa se intoarca la origini sa caute unde a gresit catolicismul, ce invatau cei de pana la schisma(cum fac cei din SUA si nu numai, care se convertesc in zilele noastre la ortodoxismul despre care unii din ei nici nu auzisera... invataturile catolicismulu sau ale altor confesiuni nu le satisface constiinta(nu are viata) si asa cauta originile crestinismului... si sa vezi surpriza: acea credinta/invataturi/traditii din inceputuri inca exista, undeva prin estul Europei) iar nu sa caute problema adevarului doar in capul lor.
Reply With Quote