![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista multe "lucruri" mai vechi de 7522 de ani, de la copaci, la orase, cum ar fi Damasc, Siria. Deci cum poti afirma ca pamantul are numai 7522 de ani? Iar de distante spatiale, sunt cateva metode prin care se afla: http://imagine.gsfc.nasa.gov/docs/as...s/970415c.html Nu este un scenariu "ateu". Este un scenariu real, si nu demonstreaza ca nu exista Dumnezeu, ci doar ca Biblia, mai ales Geneza, nu trebuie luata literal. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu prea pricepi, am observat ... si te mai numesti "ortodox" ! Pai daca nu-ti convine, mergi la protestanti, la sectantii aia care intrepreteaza cum ii taie capul pe ei cum sta treba cu credinta in Dumnezeu ... esti liber, nu te tine nimeni cu forta in ortodoxie. Dupa atitudine esti mai degraba protestant ... la cat protestezi pe aceasta tema ... Ca tu personal crezi tot ce vezi pe Discovery, este treaba ta ... dar nu este suficient sa ne povestesti ce ai inteles tu de acolo, ci sa DEMONSTREZI ce afirmi ca ai vazut acolo. Last edited by AlbertX; 29.05.2014 at 17:43:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si in plus, daca "ortodoxia" si "crestinismul" ar fi tinut de crezul ca pamantul are doar 7522 de ani, atunci Biserica Ortodoxa ar avea mult mai putini adepti.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Demonstratia arata asa. Iei un aparat de zbor si te indrepti in directia aia cu sa zicem 10% din viteza luminii. Cand ajungi acolo vezi care e durata calatoriei, afli distanta si compari rezultatele cu estimarea initiala. Faci asta cu cateva mii de stele in toate directiile si asa demonstrezi ca metoda ta este o metoda corecta pentru a aprecia distantele spatiale. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Biserica Ortodoxa e diferita de celelalte culte, care incearca sa adune cat mai multi prozeliti, prin orice mijloac. Dimpotriva, Biserica da afara pe cine spune neadevaruri, citeste te rog istoria Bisericii si anatemizarea ereticilor.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred într-unul Dumnezeu, Tatăl Atotțiitorul, făcătorul cerului și al pământului, al tuturor văzutelor și nevăzutelor. Și într-unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu unul născut, care s-a născut din Tatăl mai înainte de toți vecii. Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat; născut, nu făcut, cel de-o ființă cu Tatăl, prin care toate s-au făcut. Care pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire s-a pogorât din ceruri și S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Maria Fecioara, și s-a făcut om. Și s-a răstignit pentru noi în timpul lui Ponțiu Pilat, a pătimit și s-a îngropat și a înviat a treia zi, după Scripturi. Și s-a suit la ceruri și sade de-a dreapta Tatălui. Si iarăsi va să vină cu slavă, să judece viii și morții, a cărui Împărăție nu va avea sfârșit. Sinodul Întâi Ecumenic de la Niceea (325) Și [cred] întru Duhul Sfânt, Domnul de viață făcătorul, care din Tatăl purcede, care împreună cu Tatăl și Fiul este închinat și slăvit, care a grăit prin prooroci. Într-una sfântă, sobornicească și apostolească Biserică, Mărturisesc un Botez spre iertarea păcatelor, Aștept învierea morților și viața veacului ce va să vină. Amin. Sinodul al doilea Ecumenic de la Constantinopol (381) Biserica Ortodoxa afirma ca azi suntem in anul 7522 de la Facerea Lumii care s-a infaptuit in 6 zile (de cate 24 ore) Daca nu esti de acord cu cele de mai sus NU esti ortodox, e foarte simplu, poate ca ai fost botezat ortodox, dar nu este suficient acest lucru ... din pacate pentru tine. Daca crezi in Big-Bang, in miliarde de ani lumina si evolutionism, poti sa te numesti orice dar nu ortodox. Protestantii, catolicii si sectantii cred in prostiile astea cu Big-Bang-ul, evolutionismul si miliardele de ani lumina ... Last edited by AlbertX; 29.05.2014 at 21:02:51. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Daca biserica ortodoxa afirma ceva, nu inseamna ca nu sunt ortodox daca nu cred. Acum ceva timp, biserica ortodoxa spunea ca pamanul e plat.... 2. Protestantii, catolicii si sectantii ( depinde de secta, nu stiu) au aceeasi Biblie. Si ei au fundamentalistii lor care iau Biblia in mod literal: https://answersingenesis.org/ Majoritatea lumii accepta un pamant mai vechi de 7522 de ani, pentru faptul ca exista asa de multe dovezi pentru asta. De aceea in toate scolile din lume se preda asta, in timp ce pamantul de 7522 a ramas numai in cadrul institutiilor religioase. |
|
|||
|
|||
![]()
Cand spunea biserica ortodoxa ca pamantul e plat ?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
abaaaabbbb63 nu mai spune prostii ! 1. Biserica Ortodoxa nu a afirmat nicicand ca pamantul este plat, am vazut ca ai afirmat in mod repetat aceasta prostie. 2. Protestantii, catolicii si sectantii au o Biblie destul de mult diferita de cea Ortodoxa, mai pune mana si citeste, nu mai face afirmatii aiurea. Este clar ca faci multe confuzii ... ca multi altii din pacate. Last edited by AlbertX; 29.05.2014 at 21:16:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|