![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Asta cu invierea Duminica, iar El a murit vineri, m-am intrebat si eu, dar ma gandesc ca s-au facut unele confuzii in timp, despre calendare, mai ales cand s-a schimbat calcularea zilelor, saptamanilor si lunilor.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Știu si-mi pare rău e o explicație mai ciudată însă altfel nu pot. Sper că înțelegi. |
|
|
||||
|
||||
|
Mersi, sincer, m-ai mai luminat.
Cum avea buni obiceiul sa zica dupa ce venea de la vecernie "S-a mai terminat o zi si a inceput alta" (niciodata n-am inteles cum vine asta, pana acum). Scrie in Biblie ca a inviat in prima sau a x-a zi, in senul ca scrie ce zi a saptamanii ar fi fost Duminica? Mai am de citit pana ajung in punctul respctiv. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Last edited by Lucian494; 04.06.2014 at 15:31:38. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Secole, crestinii n-au tinut nici un sabat - nici nu aveau privilegiul asta, nu exista ideea de "zi libera" decat la si pentru evrei. Dar stii cum e cu orbeala asta, unde nu scrie vezi (ca Adam ar fi tinut sabatul, ca ar trebui crestinii sa dea zeciuiala) dar unde scrie, nu vezi sau interpretezi aiurea. Asa ca, si cu Scriptura in mana, tot spre Iad mergi, vorba parintelui Arsenie Boca, nu te ajuta cu nimic nici cititul nici tiparul, ca astea nu pot vindeca naravurile viclene ale inimii.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tot nu ne-ai spus din ce ramura penticostala esti, sau ai mintit deliberat?
|
|||
|
|||
|
Evreii tineau sambata ca zi de sarbatoare, de cand au primit Legea Veche in desert. Asadar, pentru ei prima zi a saptamanii era duminica. Crestinii nu au mai tinut ziua in care nu a cazut mana in desert, ci ziua in care a inviat Domnul, adcia duminica (duminica asta si inseamna, ziua Domnului).
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Serios, din ce secta penticostala ziceai ca esti?
Ca penticostalii n-au invataturile astea, doar adventistii le au. Desi la cate ramuri sunt si la penticostali, nu m-ar mira sa fie si din astia care platesc zeciuiala, tin sabatul si nu cred in nemurirea sufletului.