Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare
Ortodoxia nu a fost facuta de om.Ortodoxia este opera Duhului Sfant.
De asta inca mai si exista acum.Daca ar fi fost facuta de om, nu ar mai
fi existat pana acum.
|
Pai asta inseamna ca si celelalte religii, chiar unele mult mai vechi ca ortodoxia, sau chiar crestinismul, sunt operele Duhului Sfant?
Citat:
Ba da.Printr-o simpla comparatie.
Compari: ceea ce gandesc eu acum intra in contradictie cu invataturile ortodoxe ? Daca da, atunci gandul e de la drac.Daca nu, atunci gandul nu este de la drac.
|
De unde stii ca trebuie sa compari cu ortodoxia? De ce nu cu alta religie?
Citat:
Ca nu exista drac ? Sa stii ca suna absurd.Primul lucru pe care dracul
il face este sa te convinga ca nu exista.In felul asta dracul iti anesteziaza contiinta si atunci esti al lui.
Dar cand iti dai seama ca exista si vrei sa intorci la Dumnezeu, sa vezi ce razboi incepe dracul cu tine.
Incepe un razboi, de nu stii pe ce lume esti.Daca Dumnezeu nu te-ar ajuta in acele clipe , efectiv
egheonul ar face cu tine orice doreste, ca pe o carpa.
|
Cred ca nu exista drac, si uite ca merg la biserica, si nu cred ca ma considera nimeni un om rau. Iar nici nu ma simt de parca am o lupta in mine sau vreun conflict interior. Viata imi merge bine, anul asta am iesit sef de promotie, deci e bine.
Cand constientizezi ca viata iti este infuentata numai de actiunile si gandurile tale, atunci incepi sa fii cu adevarat motivat in a face lucrurile pe propriile tale puteri.