![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Singurele "contradictii ortodoxe" pe care le-am postat sunt alea pe care ti le construiesti singur in cap pentru a-ti putea varsa veninul, ca altfel te simti nefericit daca nu ai pe cine arata cu degetul ca-i sectar ateu influentat de comunisti.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce l-ar deranja pe un sectar sau pe un ateu, de exemplu, ca un ortodox crede, gresit sau nu, ca ziua a avut inca din prima zi a Facerii 24 de ore si ca au trecut 7522 de ani de la Facerea lumii ? Raspunsul este simplu: si sectarul si ateul care-si "pierd timpul" pe acest forum, au un scop foarte clar determinat, sa submineze prin orice mijloc credinta ortodoxa. Nu cred ca mai este nimeni naiv sa creada ca un ateu sau un sectar intra pe acest forum ortodox deoarece este dezamagit profund de credinta lui proprie si doreste sa adere la ortodoxie. Nu, acest lucru nu este adevarat, ateii, sectarii si restul travestitilor ori sunt pe acest forum sa rada si sa faca "misto" de credinta ortodoxa ori sa arate cat sunt ortodocsii de inapoiati ca mai cred in asemenea lucruri invechite, ba vor sa-i modernizeze ... si dupa cum se poate observa, ateii si sectarii sunt doar niste avocati pro bono ai diavolului. Ortodocsii difera de sectari tocmai prin faptul ca nu-si permit sa interpreteze Biblia dupa capul lor, nu considera ca dogma ortodoxa ar fi ceva rau, iau in serios Sfanta Traditie si nu nesocotesc Biserica nici macar ca institutie administrativa. Last edited by AlbertX; 22.06.2014 at 13:52:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai uite ca nu cred toti. Parintele Cleopa de exemplu spune ca nu putem sti cu siguranta unele lucruri. Ceea ce inseamna ca nu e ceva despre care nu se poate discuta, ca putem crede ca ziua avea 24 de ore sau ca au trecut 7500 de ani si fara sa le spunem altora ca-s atei sau sectari sau influentati de comunisti. Duhul ala ortodox pe care nu-l vezi la altii nu inseamna sa iei cu tine un ciocan si sa-ti petreci timpul cautand cuie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parintele Cleopa Să știți, fraților și părinților, că Dumnezeu a făcut lumea aceasta primăvara și a terminat-o, cum ați auzit, în șase zile. Nu se știa pe atunci ce-i acela calendar, că nici nu era zidit omul. Sau după ce l-a zidit, omul era deocamdată în rai. După mărturia unor teologi, Adam și Eva au stat în rai numai 7 zile, alții zic că 7 ani, alții 70, iar alții 700 de ani. Toți sunt pentru cifra 7, dar nu se știe exact cât au stat ei în rai. Lui Dumnezeu, când a făcut lumea cu cuvântul, nu I-au trebuit ciocane și hârlețe și sapă și mistrie ca să o facă. El a zis și s-au făcut. El a poruncit și s-au zidit (Psalm 148, 5). Dar a pus lumii acesteia niște legi veșnice; toate se rotesc în ceasul universului cu o precizie înspăimântătoare și pentru îngeri, nu numai pentru oameni. Pentru ce? Pentru că este lucrul lui Dumnezeu Atotțiitorul! Parintele Cleopa - Despre Sfanta Traditie Trebuie ținută cu mare sfințenie Sfînta Tradiție, deoarece în Sfînta Scriptură nu este cu putință a afla cele spre mîntuire. Sfinta Scriptură ne învață multe să facem, dar nu ne arată cum. De exemplu: ne cere să ne botezăm, dar nu ne arată cum; să ne mărturisim, să ne împărtășim, să ne cununăm, dar nu și modul concret de realizare; să ne rugăm, dar nu ne arată cum, unde și cînd; să facem semnul Sfintei Cruci pe fața noastră, după cea scrisă: „însemnatu-s-a peste noi lumina feței Tale Doamne" (Psalmul 4, 6) dar nu ne arată și cum. Dar cine ne-a învățat pe noi prin scriere, ca să ne închinăm spre răsărit? Care Scriptură ne arată graiul chemării Sfîntului Duh de la sfințirea Preacuratelor Daruri sau la sfințirea pîinii și a paharului euharistic? Care învățătură din Sfînta Scriptură ne arată să facem binecuvîntarea apei botezului și sfințirea Hrismei (Sfîntul și Marele Mir)? Care Scriptură ne învață despre întreita afundare a celui ce se botează și lepădările de satana de la Botez? Rugăciunea de doxologie, către Sfînta Treime (slavă Tatălui și Fiului și Sfîntului Duh), din care Scriptură ne-a rămas? Prin urmare, trebuie reținut că importanța și folosul Sfintei Tradiții provine din raportul strîns ce există între ea și Sfînta Scriptură, căci într-adevăr, ele stau într-un raport de unire și întregire reciprocă, bazat pe faptul că amîndouă cuprind în ele Sfînta Descoperire dumnezeiască și sunt pentru noi izvoarele acesteia. Deci, este cu neputință să se contrazică între ele sau să nu existe între ele raportul de reciprocitate. iuliu46, vad ca in continuare ti-e tare greu sa spui 7522 de ani de la Facerea lumii ... e greu de acceptat, te inteleg ... tu probabil te definesti ca "ortodox" doar in mintea ta, vrei sa interpretezi Traditia dupa cum te taie pe tine capul si eventual sa fii si in ton cu descoperirile stiintifice. Sunt multi "ortodocsi" ca tine, din pacate ... doar cu numele. Daca dupa mintea ta, crezi ca sa fii ortodox insemna doar ca ai fost botezat si ca in rest, poti sa crezi in extraterestri, in evolutionism, in Big-Bang si alte aberatii ... probabil ca inca nu te-ai prins ca e vorba de mult mai mult. Din pacate aceste lucruri ar fi trebuit sa le cam stii, ele fac parte din abc-ul oricarui crestin ortodox. iuliu46, tu ai citit Introducere în Creștinismul Ortodox ? - http://ro.orthodoxwiki.org/Introduce...nismul_Ortodox Sfânta Tradiție este depozitul de credință oferită apostolilor de către Mântuitorul Hristos și trecută din generație în generație fără adăugiri, modificări sau omisiuni. Vladimir Lossky a descris într-un mod excelent tradiția ca fiind "viața Sfântului Duh în Biserică." Este dinamica în practică, dar neschimbătoare în dogme. Forma de manifestare se dezvoltă, însă esența rămâne pentru totdeauna aceeași. Spre deosebire de alte concepții de înțelegere populară a Tradiției, Biserica Ortodoxă nu consideră Sfânta Tradiție ca ceva care crește și se extinde în timp, formând o colecție de practici și doctrine care se acumulează în mod gradat devenind ceva mai dezvoltate și eventual de nerecunoscut primilor creștini. De fapt, Sfânta Tradiție este aceeași credință pe care Hristos a predat-o apostolilor și pe care ei au predat-o ucenicilor lor, care se găsește în întreaga Biserică și mai ales în conducerea ei prin succesiunea apostolică. Locul central în Sfânta Tradiție este ocupat de Sfânta Scriptură, mărturia scrisă a lui Dumnezeu în Biserică. Astfel Scriptura este întotdeauna interpretată din interiorul Tradiției, aceasta fiind contextul scrierii și canonizării sale. iuliu46, tu intelegi ca sectarii si ateii nu sunt de acord cu cele de mai sus ? Last edited by AlbertX; 22.06.2014 at 16:59:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Pai ia creionul si calculeaza tu cat timp a trecut daca aia 22 de ani conteaza asa de mult. Da incearca intai sa stabilesti cat timp a petrecut Adam in rai. Sigur trebuie sa fi stat doar 7 zile, ca altfel nu-ti iese socoteala. ![]() Si nu spune ca zilele au avut 24 de ore, spune ca : 1) Deci pamantul avea viata de cand Duhul Sfant incalzea adancul, dar nu avea si suflare de viata. Sfanta Scriptura la Facere ( cap. 1,1-2 ) , spune ca " pamantul era netocmit si gol " , dar nimeni nu stie de cand era, ca cele cu ochi inca nu se creasera, nu primisera suflare de viata. 2) De asemenea, nici despre primele trei zile ale creatiei nimeni nu stie lungimea lor, ca inca nu era soare care sa rasara si sa apuna. Da ai tu o problema cu 24 de ore. Poate au durat doar 7 ore, de ce neaparat 24 ? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
iuliu46, esti profund neserios in abordare si nici nu pricepi mare lucru. Daca tu doar atat ai inteles, ce sa-ti mai zic ... de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Crezi ce vrei tu, pentru tine cred ca e mai bine asa ...
Ce legatura are cat a stat Adam in rai cu cat a trecut de la Facerea lumii, influenteaza cu ceva calculul, nu mai ies 7522 de ani ? Mor de ras ![]() Pai daca pentru tine zilele Facerii nu au 24 de ore fiecare, putem crede atunci ca este adevarata teoria evolutionista foarte usor, au trecut 4,5 miliarde de ani asa-i ? Cat esti de penibil, mai iuliu46 ... si de ortodox ![]() Ai citit Introducere în Creștinismul Ortodox ? http://ro.orthodoxwiki.org/Introduce...nismul_Ortodox Nu te pasioneaza subiectul ? Last edited by AlbertX; 22.06.2014 at 17:18:51. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai nici nu ti-am spus ce cred. Singurul lucrru pe care ti l-am spus despre ce cred este ca eu cred ca ar trebui sa renunti la agresivitate in dialogul cu ceilalti. Parintele Serafim Rose a adus sute de mii sau milioane de oameni la credinta prin cartile lui. Tu crezand ca-i urmezi exemplul, mai rau strici. S-ar putea sa fie vorba tot de "duhul ortodox" pe care-l vanezi cu atata ardoare.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La restul cu evolutia si cu penibilul nici nu-ti mai raspund. |
|
|||
|
|||
![]()
Extras din http://ro.wikipedia.org/wiki/Era_bizantin%C4%83
Derivată din Septuaginta și din tradiția ebraică, era bizantină (în greacă: Etos Kosmou sau Apo Kataboles Kosmou, în latină: Annus Mundi sau Ab Origine Mundi) a fixat data creației la 5508 de ani înainte de întruparea lui Hristos și calcula anii de la facerea lumii. Crezi ca sunt interesat ce crezi tu ? Tu poti sa crezi despre tine ce vrei, ca esti ortodox, ca esti inteligent, ca esti politicos ... dar eu cred ca nu esti nimic din toate astea si te tratez ca atare. Last edited by AlbertX; 22.06.2014 at 17:31:38. |
|
|||
|
|||
![]()
"Să cercetăm acum modelul patristic al celor Șase Zile ale Facerii. Nu vom sta să încercăm a ghici „cât de lungi" au fost acele zile deși, când vom ajunge la sfârșit, vom avea o idee destul de limpede despre felul cum priveau Părinții lungimea lor. Mulți fundamentaliști socotesc că înțelegerea literală a Facerii se pierde dacă nu se acceptă că zilele sunt exact de douăzeci și patru de ore; iar mulți dintre cei care doresc să împace Facerea cu teoria modernă a evoluției cred că speranțele lor depind de acceptarea acestor zile ca fiind de milioane sau miliarde de ani lungime, conformându-se astfel presupuselor descoperiri ale geologiei. Cred că putem spune fără a greși că ambele păreri sunt pe alături de subiect.
Nu înseamnă că aceste zile nu ar fi putut fi de douăzeci și patru de ore, dacă Dumnezeu ar fi voit așa; unul sau doi dintre Părinți (de pildă, Sfântul Efrem Șirul) chiar afirmă explicit că aveau douăzeci și patru de ore. Dar cei mai mulți dintre Părinți nu spun nimic despre acest subiect: nu era un subiect de discuție în zilele lor și se pare că nu le-a dat prin minte să stăruie a proiecta măsura timpului lumii noastre căzute asupra uluitoarelor și minunatelor întâmplări ale celor Șase Zile. Dar, dacă nu este nevoie să definim cele Șase Zile ale Facerii ca având douăzeci și patru de ore, este iarăși cu neputință să le privim ca având milioane sau miliarde de ani - adică să le forțăm să se potrivească măsurătorii evoluționiste a timpului." Ieromonah Serafim Rose - Cartea Facerii Crearea Lumii si Omul Inceputurilor Sectant ateu influentat de comunisti. ![]() Last edited by iuliu46; 22.06.2014 at 19:03:17. |
|