Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Din pacate lucrurile nu stau asa. Aia de la Discovery sunt o mana de oameni, deci nu e vorba despre "lumea academica" . Dar persecutia celor care se indoiesc de TE este reala. Si oricine poate vedea ca este vorba despre o mentalitate totalitara, cu nimic diferita de cea de care este acuzata Biserica Catolica din evul mediu. De altfel cine studiaza istoria evolutionismului si mai ales contributia unui anumit teolog iezuit, o sa inteleaga de unde vine agresivitatea asta.
|
Poate ca sunt prost vazuti; persecutati cred ca este prea mult spus, ca si cuvantul "totalitar"; dar toate astea sunt nuante. Adevarul este ca, spre deosebire de vremea lui Galilei, nimeni si nimic nu mai impiedica astazi un cercetator sa isi publice lucrarile. De asemenea, nimeni nu impiedica un cercetator, sau o echipa, sa ceara finantare pentru un program sau altul de cercetare. Am citit undeva ca proiectul R.A.T.E. a fost finantat cu peste 1 milion de dolari. Nu stiu daca e mult sau putin, sigur nu e bugetul NASA, dar majoritatea cercetarii, mai ales peste ocean, se face din surse private. Atat Discovery Institute, cat si ICR si AIG exista de niste zeci de ani, timp in care au produs numai "perle". In conditiile astea nici nu ma mir ca este greu sa obtina finantare.